Östermalm

Nybrogatan 75 A, 1 tr

Stilren design och drömskick, genomgående planlösning och ljuvlig balkong i sydväst! Suveränt Östermalmsläge!

Adress

Nybrogatan 75 A, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 850 000 kr

Avgift

1 882 kr/mån

Boyta

48 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”läget, läget och åter läget” passat bättre för att beskriva detta förstklassiga Östermalmsläge. I mysiga kvarter mellan Karlaplan och Östermalmstorg/Stureplan, ges nu tillfälle att förvärva ett drömboende i toppskick med stor balkong i sydväst. Denna sekelskifteslägenhet om 2 r o k har en optimal planlösning som är maximalt funktionell och genomgående mellan gård och lugn enkelriktad gata. Den ytterst yteffektiva planlösningen gör att lägenheten upplevs som större och dess funktion motsvarar en bostad på såväl 55 som 60 kvm.

På senare tid har lägenheten genomgått en varsam och stilsäker renovering (färdigställd 2010). Modern och snygg design, smarta funktionslösningar och sober färgsättning matchar väl bevarade ursprungsdetaljer från 1914 såsom vitlaserade furutiljor, högt i tak, stuckatur, snövita och spegelmönstrade snickerier, stora vackra fönsterpartier med djupa nischer och en vägg med framtaget originaltegel i köket.

Toppfräscht och snyggt badrum med badkar och tvättmaskin. Nytt och välutrustat sällskapskök i läcker design med rostfria maskiner, rejäl matplats för många middagsgäster och utgång via pardörrar till balkongen. Balkongen har utsikt över öppna innergårdar och ger en härlig förlängning av köket, vilket förenar ute med inne. Sovrum i ostört läge mot gården och med plats för dubbelsäng. Hall med platsbyggd skjutdörrsgarderob med inredning från Elfa. Vardagsrum mot lugn enkelriktad gata.

Välskött och driftig förening med mycket god ekonomi och ovanligt många trevliga faciliteter för sina medlemmar. I källaren iordningställs nu en gemensamhetslokal som utrustas med projektor, ljudanläggning, bord, stolar m.m. I anslutning till denna byggs en vinkällare, pentry- och loungedel samt ett mindre mötesrum. I källaren finns ytterligare ett rum som planeras kunna bli SPA, snickarbod, övernattningsrum etc.

– Välkomnade hall med plats för ytterkläder vid klädhängare och dold smart förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob med inredning från Elfa. Vitmålade väggar och tak samt vitlaserat furugolv i original.

– Harmoniskt sovrum, utan insyn, vetter med vackert fönsterparti mot den ostörda innergården. Sovrummet har plats för dubbelsäng upp till 160 cm, vitmålade väggar och tak samt vitlaserat furugolv i original. Här finns även en garderob.

– Toppfräscht och stort badrum i neutral stil med helkaklade väggar i vitt samt svartgrå sjösten på golv med golvvärme. Badrummet har ett svart badkar på tassar, WC, handdukstork, handfat med infälld spegel ovan, badrumsskåp, tvättmaskin och infällda spotlights i taket.

– Läckert sällskapskök från 2010 med tillhörande matplats för 6 personer och stor utgång till härlig balkong i väster med fri utsikt över öppna innegårdar. Balkongen är verkligen underbar och ger en härlig förlängning av köket, vilket förenar ute med inne. Köket är platsbyggt och designat i neutral och minimalistisk stil med smarta funktionslösningar. Skåpluckor och draglådor i högblankt vitt. Vitvaror i rostfri design såsom kyl och frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn samt fullstor diskmaskin. God arbetsyta med bänkskivor i laminat med infälld diskho och stavmosaik ovan. Här finns även en framtagen vägg i originaltegel. Vitmålade väggar, tak samt vitlaserat furugolv i original.

– Härligt vardagsrum vetter i trivsamt läge mot lugn enkelriktad gata. Vardagsrummet har gott ljusinsläpp från ett stort fönsterparti med djup nisch. Här ges utsikt mot vackra fastigheter från förra sekelskiftet. Väggar i sober och varm kulör, vitmålat tak samt vitlaserat furugolv i original.

Pris: 3 490 000 kr

Månadsavgift: 1 882 kr

Andel i föreningen: 1,52200 %

Byggår: 1914

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Källarförråd med burgaller om ca 5 kvm. I källaren finns en modern tvättstuga samt cykel-/barnvagnsrum. Hissen går ner till källaren.Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och källsortering. Föreningen iordningställer just nu en vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry och mindre mötesrum.

Renoveringar: Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan dess har följande renoveringar gjorts: Trapphus 2004. Tak 2006. Tvättstugan 2006 (nya maskiner 2010). Balkonger byggda 2007. Fiberbredband indraget i fastigheten 2007. Trapphusbeslysning 2008. OVK och fönsterrenovering 2010. Installation av nytt passagesystem till fastighetens entrédörrar samt installation av nytt bokningssystem för tvättstuga, gemensamhetslokaler etc. (möjligt att boka via webben) 2011. Snörasskydd samt värmekablar i stuprör 2011. Pågående projekt: Just nu pågår iordningställandet av vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry samt mindre mötesrum. Klart feb/mars 2012. Reparation av fasadskador pågår. Beslutade planerade aktiviteter är: Ytterligare ett rum på 40 kvm iordningställs förslagsvis som SPA, snickarbod, övernattningslägenhet eller dylikt. Hisskorgar börjar renoveras i mars 2012. Innergårdarna ska göras iordning. Renovering av entré/huvudportal samt eventuellt trapphusen. Projekten finansieras med egna medel.

Lägenhetsnummer: 503 (1103)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Fastigheten uppfördes 1914 och Brf Rådjuret 21 bildades 2003. Föreningen är äkta och består av 62 lägenheter (3.840 kvm) och 3 lokaler (211 kvm) samt ett förråd som hyrs ut. Marken (2.055 kvm) innehas med äganderätt. Se även mer information på www.radjuret21.se

Föreningen har välskötta fastigheter och den är sedan 2016 helt skuldfri. Föreningens synnerligen goda ekonomi beror bl a på att man under 2015-2016 omvandlade hus D och E från lokaler (fd förskolan Pysslingen) till 8 nya bostäder om ca 600 kvm som föreningen i egen regi byggde och sedan sålde på öppen marknad. Dessutom tillkom ett om kontor om 78 kvm som hyrs ut till näringsidkare. Per 2020-12-31 uppgick kassan till ca 2,65 mkr. Yttre fond uppgår till ca 2 mkr.

Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade under 2021.

Alla boende i föreningen har tillgång till husets gemensamhetslokaler. Det finns möjlighet till 50 sittande med tillhörande bord, stolar och porslin, och en projektor. Det finns även ett enklare kök med tillhörande matrum även kallat "Bistron". Och även ett spa med bastu och bubbelpool. Medlemmarna har också möjlighet att hyra ett skåp i föreningens tempererade vinkällare. På en av gårdarna finns ett orangeri med sittplats för 10 personer. Allt bokas digitalt i föreningen tex tvättstugan, festlokalen, spa:t, orangeriet osv.

Genomförda renoveringar:

Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan dess har följande renoveringar gjorts: Trapphus 2004. Ny ytterport och översyn av värmesystemet 2005. Ommålaning av yttertak och renovering av tvättstugan 2006 (nya maskiner 2010). Balkonger byggda, översyn av ventilation och fiberbredband indraget i fastigheten 2007. Trapphusbeslysning 2008. OVK, fönsterrenovering och installation av snörasskydd samt värmekablar i stuprör 2010. Installation av nytt passagesystem till fastighetens entrédörrar samt installation av nytt bokningssystem för tvättstuga, gemensamhetslokaler etc. (möjligt att boka via webben) 2011. Byte av reglerutrustning för varmvatten och värme 2011. Renovering av hissar 2012. Under våren 2012 iordningställdes en vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry samt ett spa i D-E-huset. Renovering av gård A och reparation av fasadskador har utförts 2014. Fasadrenovering mot gatan 2015. Renovering av samtliga valv mellan gårdar och entré mot gatan. Byggnation av nya lägenheter i D och E-huset 2015-2016. Renovering av gård C och D samt sophus och åtrtvinningsrum 2016. Renovering av hiss i D-huset 2017. Lagning av takkupor, OVK, inköp av nytt orangeri på D/E gården samt möbler till orangeriet, underhållit rabatter, träd och gräsmattor på innergårdarna 2019. Stamspolning i samtliga fastigheter och översyn och reparation av tak 2020.

Planerat underhåll:
2021: Byte av tre entrédörrar samt översyn av övriga. Undersöka möjligheten för trapphusrenovering där behov föreligger. Fasadrenovering på D/E-huset.

Gemensamhetsutrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm. I källaren i A-B-huset finns en modern tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en centrifug och en mangel samt ett cykel-/barnvagnsrum. Hissen går ner till källaren. Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och hus för återvinning och hushållssopor. I D-E-huset finns en nybyggd vinkällare (med lediga boxar för 500:-/år), spaavdelning och gemensamhets-/festlokal för upp till 50 gäster med pentry och projektor. På A- och D-gården finns ett orangeri som går att boka med sittplats för 10 personer.

Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Nybrogatan. För hyra av plats i garaget, kontakta Emte Fastigheter på 090 – 12 90 00

Förening: Brf Rådjuret 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 62

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: 100 Mbit/s fiberbredband via Ownit för 159:-/mån.

Sammanställning: Balkong (byggd 2007) i härligt sydvästläge med eftermiddagssol och utsikt över öppna innergårdar.

Ett kvarter från Karlavägen och nära till bra kommunikationer med både bussar på Karlavägen och T-bana (Stadion). På Karlavägen hittar du den välsorterade livsmedelsaffären ICA Esplanad. Ypperliga träningsmöjligheter på S.A.T.S Stadion. Detta gör vardagen enklare så att du får tid över till annat.

Börja helgen med en brunsch på Mornington, Mocco eller Foam. Besök ett urval av alla gallerier eller möbelaffärer i kvarteren. Ta en promenad genom Karlavägens allé till Humlegården innan ni avslutar med en fördrink eller middag på kvarterskrogen Halv Grek plus Turk eller Daphne´s. Runda av kvällen med allt vad Stureplan har att erbjuda i form av nöjesliv.

Du bor även nära Karlaplan med Fältöverstens shopping och har bekvämt promenadavstånd till Djurgården med dess vackra grönområden samt promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.