Östermalm

Östermalmsgatan 68, 3 tr

Högt läge med underbar vy över takåsar. Härlig balkong, generösa ljusinsläpp & underbar känsla. Högt i tak, vackra trägolv & ytor i mycket bra skick!

Adress

Östermalmsgatan 68, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 850 000 kr

Avgift

1 962 kr/mån

Boyta

47 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 47 ljusa och ytterst välplanerade kvm med i princip allt man kan önska sig. Sekelskifte med högt till tak och slätstuckatur, perfekt planlösning, snövita snickerier och gott om förvaring. Generösa ljusinsläpp och balkong med suverän, ogenerad stadsvy över takåsarna.

Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet, läget är fantastiskt med kort promenad till såväl Karlaplan som Östermalmstorg och Stureplan. En perfekt 2:a med alla rätt!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder, förvaring och två fönster mot innergården. Säkerhetsdörr och mörkbetsat trägolv.

– Snyggt, helkaklat badrum med duschvägg i glas. Klinker på golv samt WC och handfat.

– Härligt vardagsrum med två stora ljusinsläpp, högt till tak med slätstuckatur och mörkbetsat trägolv. Lättmöblerat med naturlig plats för soffa, väggTV och matplats i angränsning till köket.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor samt utgång till balkongen. Integrerad kyl/frys, spishäll, varmluftsugn kombinerad micro, fläkt samt diskmaskin. Snygg bänkskiva i Carraramarmor. Köket renoverades 2017, samtliga vitvaror från Electrolux.

– Rejält sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord. Suverän förvaring med inbyggd garderobsvägg. Mörkbetsat trägolv.

Pris: 4 475 000 kr

Månadsavgift: 1 962 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad driftkostnad/månad ca: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr, bredband 110 kronor (obligatorisk).

Andel i föreningen: 1,03000 %

Byggår: 1907

Övriga byggnader/utrymmen: Föreningen upplåter tvättstuga, barnvagnsrum på gården, cykelrum samt festlokal till medlemmarna. Det finns möjlighet att boka gästrum med två sängar för en mindre avgift. För tillgång till föreningens bastu betalar man en engångsavgift på ca 150 kr per år. Sedan har man fritt tillträde och den bokas privat och det finns även 4 relaxstolar, 2 duschar och toalett samt dimbar belysning. Föreningen hyr ut sju källarlokaler internt inom föreningen enligt en kölista.Stor, fin gemensam innergård med planteringar och vacker fontän som är igång dagtid under sommarmånaderna. Två förråd tillhör lägenheten, ett i källaren och ett på vinden.

Lägenhetsnummer: 44

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Bf Hemgården upa bildades 1921 som ekonomisk förening och beskattas som en sk äkta förening. Fastigheten har sex uppgångar (Stora, A, B, C, D, E). Det finns 58 medlemslägenheter och en fd fastighetsskötarbostad som hyrs ut. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgiften är 2,5% av ett basbelopp och betalas av köparen.
Pantsättningsavgiften är 1% av ett basbelopp per tillfälle och lån.

Total bostadsyta 4.556 kvm. Taxeringsvärde 129 000 000 kr. Marken är friköpt.
Renoveringar:
– Stambyte utfördes 1993 tillsammans med takomläggning, renovering av entré och trappuppgångar samt byte till säkerhetsdörrar
– Hissarna renoverade med nytt maskineri och styrning 2000
– Fasadrenoveringar mot yttergården och gatan 2001 samt mot innergården 1972/73
– Ommålning av tak sommaren 2010
– Fjärrvärmeundercentralen utbytt och moderniserad november 2011
– En omfattande renovering av alla balkonger har genomförts under 2012.
– Digitalt inpasseringssystem (porttelefon) och bokning av tvättstuga installerat 2015/2016
Inga aviserade avgiftsförndringar.

Förening: Bf Hemgården u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: TV från det digitala marknätet distribueras via centralantenn och kräver Boxer, utom för de fria digitala kanalerna som kan ses gratis.

Internet: Fastigheten är ansluten med fiber till Ownit och alla lägenheter har 100 Mbit Ethernet indraget, abonnemang tecknas individuellt för bredband, telefoni och TV.

Sammanställning: Balkong, läge öster.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan med dess fontänprydda parkrum och grönskande promenadallé, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Karlaplan, Stadion eller Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bl a), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion ca 300 meter) m.m. är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.