Östermalm

Östermalmsgatan 68 C, 3 tr

Vackert sekelskifte möter modern design i suverän tvårummare belägen högt upp med härlig balkong, vy mot takåsar och fantastisk känsla!

Adress

Östermalmsgatan 68 C, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 700 000 kr

Avgift

1 921 kr/mån

Boyta

47 kvmOm bostaden

Med förstklassigt läge på attraktiva Östermalmsgatan, i lugna kvarter nära Karlaplan så väl som Östermalmstorg, ges tillfälle att förvärva en sann sekelskiftesdröm som införlivar det mesta du kan önska av stil, klass och fantastisk känsla! Denna vackra lilla ”östermalmsvåning” är rofyllt belägen på det näst högsta våningsplanet i gårdsfastighet anno 1907 och bevarar alla tidsenliga detaljer från byggåret såsom högt till tak, fina trägolv, spegelmönstrade dörrar, snövita snickerier samt flertalet fönsterpartier. Särskilt trevlig karaktär ger de två stora fönstren i vardagsrummet samt de två små fönstren i hallen.

Planlösningen är utmärkt disponerad för två personer, väl motsvarande lägenheter på 50 kvm och större, med genomgående kloka och ytterst effektiva funktions- samt förvaringslösningar. Den präglas av luft, strålande ljusinsläpp från två väderstreck samt härlig vy mot takåsar. Trivsamma, öppna sällskapsytor i vardagsrum och i stilrent kök med utgång till balkong i högt läge med morgonsol. Balkongen ger förlängning av köket och förenar ute med inne. Stort sovrum med plats för dubbelsäng och generös förvaring i platsbyggda garderober med skjutdörrar. Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i garderob. Fräscht kaklat badrum i stilsäkert utförande med badkar, golvvärme, tvättmaskin, WC, handfat och badrumsskåp.

Välkommen till en riktigt bra lägenhet för singeln eller paret som längtat efter ett kompromisslöst boende nära allt trevligt Östermalm har att erbjuda.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och förvaring i inbyggd garderob. Två fönster med utsikt över innergårdar och takåsar.

– Snyggt, helkaklat badrum med badkar. Klinker på golv med golvvärme, badkar (möjlighet att ha dusch istället för den som så önskar), WC, handfat, tvättmaskin och handduksvärmare.

– Härligt vardagsrum med två stora fönsterpartier som ger rikligt ljusinsläpp, högt till tak med slätstuckatur samt trägolv. Lättmöblerat med naturlig plats för soffa, TV och rejält matbord.

– Utmärkt, öppet kök med utgång till balkongen. Öppen planlösning mot vardagsrummet som rymmer matplats. Bänkskiva i Carraramarmor. Bra arbetsytor, kyl, infälld ho, gasspis, elugn och diskmaskin.

– Plats för dubbelsäng och skrivbord. Inbyggd garderobsvägg med suverän förvaring och spegeldörrar.

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 1 921 kr

Andel i föreningen: 1,01000 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, bastu, gästrum med två bäddar som går att hyra av medlemmarna för i dagsläget 100 kr per natt, 7 källarlokaler som hyrs ut internt inom föreningen enligt kölista och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 43 (1302)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bf Hemgården upa bildades 1921 som ekonomisk förening och beskattas som en äkta förening. Fastigheten har sex uppgångar (Stora, A, B, C, D, E). Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. Marken är friköpt.
Nyckeltal:
Antal lägenheter 60
Total bostadsyta 4.612 m2
Årsavgift/m2 501 kr
Föreningens lån 3.230 tkr
Lån/m2 bostadsyta 700 kr
Elkostnad/m2/år 16 kr
Vattenkostnad/m2/år 16 kr
Värmekostnad/m2/år 127 kr
(uppvärmd yta 6310 m2).
Överlåtelseavgiften är 3,5% av ett basbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgift är 1,5% av ett basbelopp per tillfälle och lån.
Renoveringar:
Stambyte utfördes 1993 tillsammans med takomläggning, renovering av entré och trappuppgångar samt byte till säkerhetsdörrar. Hissarna renoverade med nytt maskineri och styrning 2000. Fasadrenoveringar mot innergården 1972/73 samt mot yttergården och gatan 2001. Energideklaration senast gjord i mars 2019. Radonmätning genomförd våren 2009. Samtliga värden låg betydligt under gränsvärdet 200 Bq/m3. ?Ommålning av tak sommaren 2010. Fjärrvärmeundercentralen utbytt och moderniserad november 2011. En omfattande renovering av alla balkonger har genomförts under 2012. Hissen i A-uppgången ombyggd till ny säkerhetsstandard med talande våningsvisare, nödtelefon med pictogram mm 2014-06. OVK-besiktning senast utförd 2016. Digitalt inpasseringssystem (porttelefon) och bokning av tvättstuga och gästrum installerat 2015/2016. Värmedistributionssystemet har effektiviserats och balanserats med nya konstantflödestermostater på alla element 2017-2019 samt har förbättrad isolering av stamledningar i källarplan utförts. Förbättrad taksäkerhet med stegar och räcken 2019. Målning av taket mellan A och B sommaren 2019. Inga aviserade avgiftsförändringar.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd och ett vindsförråd. Det finns en gemensamhetslokal med tillhörande kök (som kan hyras av medlemmar 300:-/gång). Tvättstugan har 3 stora tvättmaskiner, 2 torktumlare, en centrifug, en mangel samt två mindre och ett större torkrum och bokas för tretimmarspass mot avgift. Tvättiderna bokas i ett digitalt passersystem med bokningstavla utanför tvättstugan, via webben eller mobilapp. Bastu finns och kan bokas och användas mot en mindre årsavgift. Det finns även ett gästrum med två bäddar i källaren intill bastun. Rummet kan bokas av medlem för sina gäster mot en smärre avgift, för närvarande 150 kr per natt.

Förening: Bf Hemgården u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: TV från det digitala marknätet distributeras via centralantenn och kräver Boxer, utom de fria digitala kanalerna som kan ses gratis.

Internet: Fastigheten är ansluten med fiber till Ownit och alla lägenheter har 100 Mbit Ethernet indraget, abonnemang tecknas individuellt för bredband, telefoni och TV.

Sammanställning: Balkong i högt, insynsfritt läge med härlig morgonsol och utsikt mot takåsar.

Ett kvarter från Karlavägen och nära till bra kommunikationer med både bussar på Karlavägen och T-bana (Stadion). På Karlavägen hittar du den välsorterade livsmedelsaffären ICA Esplanad. Ypperliga träningsmöjligheter på S.A.T.S Stadion. Detta gör vardagen enklare så att du får tid över till annat.

Börja helgen med en brunch på Mornington, Mocco eller Foam. Besök ett urval av alla gallerier eller möbelaffärer i kvarteren. Ta en promenad genom Karlavägens allé till Humlegården innan ni avslutar med en fördrink eller middag på kvarterskrogen Halv Grek plus Turk eller Daphne´s. Runda av kvällen med allt vad Stureplan har att erbjuda i form av nöjesliv.

Du bor även nära Karlaplan med Fältöverstens shopping och har bekvämt promenadavstånd till Djurgården med dess vackra grönområden samt promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.