Östermalm

Östermalmsgatan 68c, 3 tr

Högt läge med underbar vy över takåsar. Härlig balkong och fantastisk känsla. Bäst i klassen!

Adress

Östermalmsgatan 68c, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 250 000 kr

Avgift

1 869 kr/mån

Boyta

47 kvmOm bostaden

Välkommen till denna vackra östermalmstvåa från förra sekelskiftet. Slätstuckatur, perfekt planlösning, snövita snickerier, genomgående furugolv och gott om förvaring. Generösa ljusinsläpp. Balkong mot vacker, lugn innergård och med suverän stadsvy över takåsarna. Trygg förening med god ekonomi och en mycket välskött fastighet. Detta kan vara den perfekta 2:an ni har väntat på! Alla rätt!

Hall
Välkomnande hall med plats för ytterkläder och förvaring. Två fönster mot innergård. Inbyggd garderob/städskrubb.

Badrum
Snyggt, helkaklat badrum med djupt badkar. Klinker på golv med golvvärme. Toalett, handfat, tvättmaskin och handduksvärmare.

Vardagsrum
Härligt vardagsrum med två stora ljusinsläpp, högt till tak med slätstuckatur och furugolv. Lättmöblerat med naturlig plats för soffa och väggTV.

Kök
Utmärkt, öppet och ”socialt” kök med utgång till balkongen. Öppen planlösning mot vardagsrummet som rymmer matplats. Bänkskiva i Carraramarmor. Bra arbetsytor, kyl, infälld ho, gasspis och elugn.

Sovrum
Plats för dubbelsäng och skrivbord. Inbyggd garderobsvägg med suverän förvaring, spegeldörrar.

Pris: 2 975 000 kr

Månadsavgift: 1 869 kr

Andel i föreningen: 1,03000 %

Byggår: 1907

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, festlokal, källarförråd, tvättstuga, vindsförråd och gästrum att hyra. Stor, fin gemensam innergård med planteringar.

Lägenhetsnummer: 43

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Bf Hemgården upa bildades 1921 som ekonomisk förening och beskattas som en äkta förening. Fastigheten har sex uppgångar (Stora, A, B, C, D, E). Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. Marken är friköpt.
Nyckeltal:
Antal lägenheter 60
Total bostadsyta 4.612 m2
Årsavgift/m2 501 kr
Föreningens lån 3.230 tkr
Lån/m2 bostadsyta 700 kr
Elkostnad/m2/år 16 kr
Vattenkostnad/m2/år 16 kr
Värmekostnad/m2/år 127 kr
(uppvärmd yta 6310 m2).
Överlåtelseavgiften är 3,5% av ett basbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgift är 1,5% av ett basbelopp per tillfälle och lån.
Renoveringar:
Stambyte utfördes 1993 tillsammans med takomläggning, renovering av entré och trappuppgångar samt byte till säkerhetsdörrar. Hissarna renoverade med nytt maskineri och styrning 2000. Fasadrenoveringar mot innergården 1972/73 samt mot yttergården och gatan 2001. Energideklaration senast gjord i mars 2019. Radonmätning genomförd våren 2009. Samtliga värden låg betydligt under gränsvärdet 200 Bq/m3. ?Ommålning av tak sommaren 2010. Fjärrvärmeundercentralen utbytt och moderniserad november 2011. En omfattande renovering av alla balkonger har genomförts under 2012. Hissen i A-uppgången ombyggd till ny säkerhetsstandard med talande våningsvisare, nödtelefon med pictogram mm 2014-06. OVK-besiktning senast utförd 2016. Digitalt inpasseringssystem (porttelefon) och bokning av tvättstuga och gästrum installerat 2015/2016. Värmedistributionssystemet har effektiviserats och balanserats med nya konstantflödestermostater på alla element 2017-2019 samt har förbättrad isolering av stamledningar i källarplan utförts. Förbättrad taksäkerhet med stegar och räcken 2019. Målning av taket mellan A och B sommaren 2019. Inga aviserade avgiftsförändringar.

Till varje lägenhet hör ett källarförråd och ett vindsförråd. Det finns en gemensamhetslokal med tillhörande kök (som kan hyras av medlemmar 300:-/gång). Tvättstugan har 3 stora tvättmaskiner, 2 torktumlare, en centrifug, en mangel samt två mindre och ett större torkrum och bokas för tretimmarspass mot avgift. Tvättiderna bokas i ett digitalt passersystem med bokningstavla utanför tvättstugan, via webben eller mobilapp. Bastu finns och kan bokas och användas mot en mindre årsavgift. Det finns även ett gästrum med två bäddar i källaren intill bastun. Rummet kan bokas av medlem för sina gäster mot en smärre avgift, för närvarande 150 kr per natt.

Förening: Bf Hemgården u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: Boxer eller via bredband.

Internet: Bredband med fiber, möjligt att få upp till 100 mbit, uttag finns i hallen. Anslutningen kan även användas för telefoni och TVmottagning. Anslutning via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Balkong med morgonsol.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Östermalmsgatan med direkt närhet till Karlaplan med dess fontänprydda parkrum och grönskande promenadallé, Fältöversten, Tessinparken och Östermalmstorg samt gångavstånd till Djurgårdsbron, Lill-Jansskogen, Humlegården samt Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana (Karlaplan, Stadion eller Östermalmstorg) och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Fältöversten och ICA Esplanad bl a), caféer, restauranger, butiker, gym (SATS Stadion ca 300 meter) m.m. är gott. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.