Östermalm

Linnégatan 20, 2 tr

Drömläge invid Östermalmstorg! Stilren funkis med balkong, suverän planlösning & toppskick

Adress

Linnégatan 20, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 200 000 kr

Avgift

2 244 kr/mån

Boyta

46 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”läget, läget och läget….” passat bättre för att beskriva detta drömläge på Östermalm, mellan Humlegården och Östermalmstorg, endast ett stenkast från Stureplan. I rofyllt och knäpptyst läge mot innergård ligger denna perfekt planerade och stilfulla funkispärla. Smarta funktionslösningar och balkong med morgon/förmiddagssol, ytor i mycket gott skick, sober färgsättning och vacker fiskbensparkett bl a sätter trevlig prägel på den perfekta planlösningen. Nytt toppfräscht badrum från 2009, tambur med garderober och inre möblerbar hall, härligt vardagsrum med plats för soffa och matbord, kök i läckert bevarad funkisstil samt ett bra sovrum med utgång till balkongen. Välskött fastighet och förening med god ekonomi.

– Entré/tambur med plats för avhängning och rymlig förvaring i två garderober. Oljad fiskbensparkett och väggar i sober kulör.

– Inre hall, utmärkt att möblera med garderober, arbetsbord eller dylikt. Den inre hallen öppnar mot vardagsrummet, har nyslipad och oljad fiskbensparket samt väggar i sober kulör.

– Toppfräscht, nyrenoverat och helkaklat badrum från 2009. Badrummet har vitkaklade väggar och mosaik på vägg i duschhörna med vikdörrar i glas. Mosaik på golv, toalett, handfat med komod, badrumsskåp, väggfasta hyllor, spotlights i tak och en tvättmaskin.

– Härligt vardagsrum med plats för soffa, matbord och TV-möbel. Vardagsrummet har ett stort hörnfönsterparti mot innergård, nyslipad och oljad fiskbensparkett samt väggar i sober kulör.

– Bra disponerat sovrum med parkettgolv, väggar i sober kulör och utgång till balkongen. Balkongen har morgon/förmiddagssol och ligger i rofyllt läge mot lummig innergård.

– Fint kök i bevarad funkisstil med gott om skåp i original. Bra arbetsytor med bänkskivor i oljad ek och sjösten på väggen ovan. Kyl och frys i vitt utförande. Gashäll, fläktkåpa, varmluftsugn samt microvågsugn i rostfritt utförande. Parkettgolv och skjutdörr i glas mot sovrummet.

Pris: 2 450 000 kr

Månadsavgift: 2 244 kr

Andel i föreningen: 1,77200 %

Byggår: 1942

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelrum (med ingång från Linnégatan), barnvagnsrum, tvättstuga och källarförråd.

Renoveringar: Följande renoveringar har gjorts i huset: Balkonger på 1980-talet, trapphuset renoverades på 1990-talet, taket omlagt 1994, hissen 1999, tvättstugan 2002, byte av V/A-stammar och elstigare 2001, avloppsstam i källaren 2007, innergården renoverades 2004, ny entréport installerades 2005. Föreningen planerar och tar in offerter för installation av nytt värmesystem samt fönsterrenovering.

Lägenhetsnummer: 216

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garageplatser i området.

Allmänt om föreningen: Brf Brunfisken 17 består av en fastighet som uppfördes 1942 och är belägen i hörnet av Linnégatan och Majorsgatan i Stockholm. Fastigheten består av 58 lägenheter med bostadsrätt (2249 kvm) och fyra källarlokaler med hyresrätt (193 kvm). Föreningen äger marken.

För godkännande av ny medlem krävs signering av stadgar och ordningsregler samt en överlåtelseavgift som betalas av köparen, som för år 2022 är 4.830:-(10% av prisbasbeloppet) och en pantsättningsavgift om 1208:-(2,5% av prisbasbeloppet), och debiteras av förvaltaren.
Föreningen har en stabil ekonomi och inga avgiftsförändringar finns i dagsläget planerade/beslutade.

2018 Hisskorgen renoverades
2016 Renovering av fasad och balkonger samt målning av fönster
2014 Porttelefon och digitalt bokningssystem för tvättstuga
2013 Trapphuset renoverades och ny tvättmaskin sattes in.
2012 Kabel-Tv och internet Från Alltele
2010 Ny undercentral för fjärrvärme och ommålning av tak
2007 har vi även renoverat avloppsstammarna i källaren.
2005 sattes en ny snygg entréport in och under 2013 renoverades trapphuset med ny armatur som passar med tidsepoken målning av hela trapphuset. Genom dessa estetiska förändringar är vi övertygade om att hela fastighetens värde kommer att öka – och med den alla lägenheter.
2004 Fläktsystemet sågs över. Det är viktigt att poängtera att endast kolfilterfläktar får installeras då utblåsande fläktar stör hela husets fläktsystem. Innergården omasfalterades.
2001 Stambyte och byte av el-stigare
1999 Renovering av hiss och tvättstuga

Förening: Brf Brunfisken 17

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 58

Antal lokaler: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong i soligt österläge med rofyllt läge mot innergård.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge invid Östermalmstorg och Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förrutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och restaurang ”Lisa På Torget”, når man på några minuter Strandvägen, Karlaplan och Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Utbudet av restauranger, caféer, mataffärer samt kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar) är gott.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.