Östermalm

Grevgatan 42, 2 tr

Högt & ljust belägen tvårummare i mycket bra skick med stilren design, utmärkt & öppen planlösning samt burspråk. Låg månadsavgift & garage i huset.

Adress

Grevgatan 42, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 600 000 kr

Avgift

1 967 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

I högt, rofyllt och ljust läge i fastighet med både hiss och garage, på bästa Östermalmsadress och med ett svårslaget läge invid Grevgatsbackens topp mellan Karlaplan, Östermalmstorg och Strandvägen, ligger denna väldisponerade och stilrena tvåa om 45 effektiva och väldisponerade kvadratmeter. Lägenheten har på senare tid renoverats till ett bra skick med genomgående sober färgsättning, stilsäkra materialval och bra förvaringslösningar.

Öppen, ljus och sällskapsvänlig planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket är välutrustat och i ett stilrent utförande med god förvaring, bra arbetsytor med bänkskiva i marmor och komplett maskinellt utrustning. Vardagsrummet med plats för soffa, TV och matbord samt ett trevligt burspråk med stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp och fri utsikt över innergården.

Ett väl tilltaget sovrum med fönster mot innergården, plats för dubbelsäng och bra förvaring i garderob med skjutdörrar. Från sovrummet nås ett stilrent badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Duschhörna med vikdörrar i glas, handfat på kommod och spegel ovan samt toalett.

I övrigt finns en hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring i garderob med skjutdörrar. Hallen öppnar mot lägenhetens öppna sällskapsytor.

Mycket välskött förening med god ekonomi och låga medlemsavgifter. I fastigheten finns ett garage med 18 parkeringsplatser.*

*Garageplatserna i huset tillhör vissa lägenheter. Det finns 5 lägenheter som inte har garageplats som tillhör lägenheterna. Några som saknar bil hyr ut sina garageplatser, men det finns ingen kölista.
Ibland tar det flera år innan en plats blir ledig för uthyrning och vissa år blir flera platser lediga för uthyrning.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 1 967 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400 kr. Hemförsäkring ca 150-200 kr.

Andel i föreningen: 1,89000 %

Byggår: 1977

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 10008 (1204)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 7

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-02-12

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: I fastigheten finns ett garage med 18 parkeringsplatser.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Neptunus 33 förvärvade fastigheten på Grevgatan 42 1985. Föreningen består av 23 lägenheter med bostadsrätt (2.010 kvm), 1 lokal med hyresrätt (206 kvm förskola) och 18 garageplatser. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god. Per 2019-12-31 uppgick lånen till ca 10,3 mkr vilket ger en belåningsgrad på 5.134:-/kvm. Omsättningstillångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 650.000:- och årets resultat efter finansiella poster blev + 29.000:-. Tack vare goda intäkter från lokalen och garaget så kan månadsavgifterna för medlemmarna hållas låga. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2013: Hissrenovering, installation av ett nytt cykelställ och uppfräschning av trapphusets golvytor.
2015: Byte av fönster.
2018: Radonmätning.
2019: Målat golv i elrum, värmecentral och soprum. Installerat elcentral för billaddare i garaget. Reparerat altangolv i lägenhet 1702. Upprättat en energideklaration. Målat väggar och tak i garaget. Målat fasaden på plan 1 mot gården och grind samt plåtdetaljer mot gatan. Installerat tryckstegringspump.

I övrigt följer föreningen en underhållsplan som sträcker sig fram till 2046. Underhållsplanen uppdaterades 2019. Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastighetens entréplan finns tvättstuga med två maskiner, torktumlare och torkskåp. Grovsoprum med sortering av papper etc. Gemensam innergård med trädgårdsmöbler, grill och cykelparkering.

Förening: Brf Neptunus 33

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 23

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Ingår i månadsavgiften.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.