Östermalm

Kommendörsgatan 24, 5 tr

Underbar 2:a högst upp i huset med generösa ljusinsläpp, vacker fiskbensparkett, snövita snickerier och perfekt planlösning. Fantastiskt läge!

Adress

Kommendörsgatan 24, 5 tr

Rum

2

Slutpris

5 160 000 kr

Avgift

1 754 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”läget, läget och läget….” passat bättre för att beskriva detta drömläge på Östermalm, mellan Humlegården, Karlaplan och Östermalmstorg, endast en kort promenad från Stureplan.

Högst upp i huset (5 tr, hiss) med stora, härliga ljusinsläpp. Perfekt planerad och stilfull funkispärla. Smarta funktionslösningar, ytor i mycket gott skick, vacker fiskbensparkett sätter trevlig prägel på den smarta och ytbesparande planlösningen.

Härliga sällskapsytor med lättmöblerat vardagsrum och delvis öppet kök, sovrum med plats för dubbelsäng och snyggt badrum. Välskött fastighet och förening med mycket god ekonomi.

– Välkomnande hall med rymlig garderob plats för ytterkläder.

– Härligt och lättmöblerat vardagsrum, stora ljusinsläpp och vacker fiskbensparkett i ek.

– Utmärkt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, glaskeramikhäll, fläkt och diskmaskin. Bänkskiva och stänkskydd i Carraramarmor.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Vacker fiskbensparkett och generöst ljusinsläpp via burspråk med utsikt över Kommendörsgatan. Garderob.

– Snyggt helkaklat och stambytt badrum från 2015 med badkar, WC och handfat. Kalksten med golvvärme. Det är förberett för att installera tvättmaskin i anslutning till sovrummet.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 1 754 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (kanalpaket Digital TV-BAS) samt Bredband 100 mbits. Beräknad driftkostnad/månad, hushållsström 250 kr, hemförsäkring 100 kr. Inga aviserade avgiftsförändringar.

Andel i föreningen: 1,91650 %

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga, grovsoprum och vindsförråd. Gemensam innergård med sommarmöblemang.

Lägenhetsnummer: 1505

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 117 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Fastigheten ritades av arkitekten Gunnar Morssing. Han ses som en av de viktiga modernisterna inom svensk arkitektur efter 1900. Gunnar Morssing har bl.a. ritat Folkoperan på Hornsgatan, byggnader på Blasieholmen samt bostadshus på Strandvägen, Karlaplan och Karlavägen.

Bostadsrättsföreningen Jungfrun 21 förvärvade fastigheten 2001 och adresserna är Sibyllegatan 26 och Kommendörsgatan 24. I föreningen finns totalt 50 bostadslägenheter (2.528 kvm), varav 48 stycken upplåts med bostadsrätt, 2 stycken med hyresrätt samt 9 lokaler med hyresrätt (837 kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Tillgång till trevlig innergård med utemöbler. Till medlemmarnas förfogande finns även en tvättstuga och ett grovsoprum. Det finns även balkonger som tillhör föreningen på varje halvtrappa ut mot gatan.

För mer info se föreningens hemsida www.brfjungfrun21.se.

RENOVERINGAR
2020 Sotning av rökkanaler med efterföljande kontroll. Pågående projekt med att identifiera fel och hitta korrekt åtgärdsplan.
2020 Nya knappsatser och kodlås monterade vid våra entréer.
2019 Renovering av träpartier, entréer i trapphus
2018 Avslutning av ventilationsprojekt i våra bostäder som har resulterat i injustering av ventilation och vid behov nya tilluftskanaler vid fönster
2018 Uppdaterade stadgar enligt nya lagkrav
2018 Uppdaterad underhållsplan
2018 Utvecklat SBA, Systematiskt Brandskyddsarbete, bl a med nytt brandlarm i trapphusen och brandvarnare till samtliga lägenheter.
2014-2015 Total stambyte både lägenheter och kommersiella lokaler
2013 Ommålning tak
2006 Renovering tvättstuga
2005 Renovering trapphus samt hisschakt, Byte ventil och termostatvred samtliga element
2004 Renovering gård, tak, fasad mot gatan inkl balkonger och fönstren.
2002-2003 Renovering avloppssystem, utbytt elsystem i lägneheter
2017 Fönsterrenovering.
2016 Installation av säkerhetsdörrar inkl postboxar, nytt låssystem, ny soprumsdörr, dörrar mot innergården, nya namntavlor i entréer samt OVK.
2015 Komplett byte av V/A-stammar för lägenheter och lokaler. Samtliga badrum i fastigheten är därmed renoverade av entreprenör anlitad av föreningen. Renovering av tvättstugan. Nytt expansionskärl.
2013 Ommålning tak.
2006 Målning av mangelrum, cykelförråd och källarkorridor på Sibyllegatan.
2005 Renovering av trapphus samt hisschakt, armaturen i trapphusen utbytt. Byte av ventil och termostatvred på samtliga element.
2004 Renoveringsarbetet av gården slututfördes. Renovering av tak samt fasaden mot gatan inkl. balkonger och fönster.
2002 -2003 Renovering av avloppssystemet enl. Dakki-metoden och elsystemet utbytt till mätare i lägenheter. Trefas till mätare i trapphus.

Planerade underhåll i fastigheten:
2023-2025 Eventuell takrenovering.

Föreningen har en oinredd vind om ca 305 kvm BOA som idag används till vindsförråd.

Föreningen har en mycket stark ekonomi. Många åtgärder har genomförts de senaste åren som förbättrat kassaflödet betydligt, både vad gäller kostnadsbesparingar men även intäktsökningar. Bl a så har man sänkt kostnaderna för Com Hem, fastighetsförsäkring, styrelsearvode löpande avtal samt ökat intäkter genom höjda lokalhyror.

Förening: Jungfrun 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 50

Antal lokaler: 9

Antal hyresrätter: 2

TV: I avgiften ingår kabel-TV (kanalpaket Digital TV-BAS) samt bredband 100 mbits.

Sammanställning: Mellan varje våningsplan finns det vädringsbalkonger som medlemmarna kan nyttja.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge invid Östermalmstorg och Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förrutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Strandvägen, Karlaplan och Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Utbudet av restauranger, caféer, mataffärer samt kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar) är gott.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.