Östermalm

Brahegatan 58

Drömlik topprenoverad tvåa med exklusiv känsla, vackra detaljer & sagolik atmosfär. Perfek planlösning & eftersökt läge på Brahegatan.

Adress

Brahegatan 58

Rum

2

Slutpris

4 400 000 kr

Avgift

2 169 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Brahegatan 58 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Med ett perfekt Östermalmsläge strax ovanför Karlavägen nära Östermalmstorg, Stureplan och grönskande Humlegården bor du i ett kvarter omringat av ett högklassigt utbud av restauranger, caféer och butiker.

Lägenheten har renoverats med stil och finess och den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval, ljus färgsättning, vackra golv samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för två personer. Tilltalande detaljer som generös takhöjd, tre vackra fönster och höga golvsocklar. Stilrent kök med all önskvärd maskinell utrustning i öppen planlösning med vardagsrummet. Underbart sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Sobert badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande.

Lägenheten är belägen på entréplan i välskött förening med god ekonomi i vacker fastighet från 1887. Välkommen till ett kvalitetsboende på bästa Östermalmsadress och på lugn återvändsgata nära Humlegården, Stureplan och Östermalmstorg.

Rumsbeskrivning:
– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och skor. Golv med värme i Carraramarmor.

– Sällskapsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Tre vackra fönster ger fint ljusinsläpp, högt i tak och golv av massiv hårdvaxad ek och höga golvsocklar skänker trivsam karaktär. Generös yta med plats för soffa, matbord och övrig önskad möblering.

– Stilrent kök från Picky Living i varmgrå ton med full takhöjd för optimal förvaring och funktion. Bänkskiva i Carraramarmor utgör arbetsyta. All önskvärd maskinell utrustning som spishäll, ugn, fläkt från Franke, integrerad kyl/frys och diskmaskin från Siemens. Luftigt och lättarbetat kök som gör matlagningen till en social tillställning.

– Sovrum som en rofylld dröm i ljusa toner med plats för dubbelsäng och förvaring. Ljusinsläpp från invändiga fönster mot kök och vardagsrum.

– Sobert helkaklat badrum med påkostade materialval. Golvvärme, dusch, wc, handfat med kommod i Cararramarmor, stor spegel ovan, spotlights i tak samt tvättmaskin/torktumlare.

– Förberett för högtalare i vardagsrum, sovrum och badrum. Omsorgsfullt vald inredning med invändiga fönster och snickerier. Specialtillverkade garderobsdörrar från finsnickeri på Lidingö och specialtillverkade fönster från Smålandssnickeri.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 2 169 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk avgift om 264 kr/mån för kabel-TV tillkommer utöver månadsavgiften. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300 kr. Hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 4,50359 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1887

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 22 (1001)

Hiss: Ja

Våningsplan: Entréplan

Energiförbrukning: 153 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Renen 23 är en äkta förening som registrerades 1999. Fastigheten är bebyggd med ett vackert och väl omhändertaget hus uppfört 1887. I huset finns totalt 20 lägenheter om totalt 977 kvm varav 18 är upplåtna med bostadsrätt och två med hyresrätt (dold tillgång).
Föreningen har inte planerat någon avgiftsförändring. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem. Avgiften sänktes med 5 % under både 2018 och 2019.
Föreningen godkänner delat ägande där den boende äger minst 10% av bostadsrätten.
Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga i källaren.
Lägenheten disponerar ett källarförråd.
Pittoresk och grönskande innergård med utemöbler.

Urval av genomfört underhåll de senaste åren:
Renovering av hiss 2018
Partiella stambyten 1986, 2010, 2013, 2016
Ny undercentral 2016
Ny tryckstegringspump 2016
Tätningsarbeten vid stuprör innergård 2015
Trapphus 2015
Genomförd och godkänd radonmätning 2015
Genomförd och godkänd OVK 2015
Fönster 2014
Ommålning tak 2011
Tvättstuga 2008
Elstigar bytta 2007

Kommande underhåll:
Fasad

För ytterligare information se årsredovisning.

Förening: Brf Renen 23

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Bredbandsbolaget, obligatorisk kostnad om 264 kr/mån tillkommer utöver månadsavgift.

Sammanställning: Pittoresk och grönskande gemensam innergård med utemöbler.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Brahegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.