Östermalm

Birger Jarlsgatan 72, 6tr

Välplanerad och ljus tvåa i toppskick, söderläge högt upp, utsikt och parkläge. Mycket låg avgift och garage i huset. Bäst i klassen!

Adress

Birger Jarlsgatan 72, 6tr

Rum

2

Slutpris

4 400 000 kr

Avgift

1 384 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Med förstklassigt Östermalmsläge, mellan Lärkstaden, Humlegården och endast med ett fåtal minuters promenad till Stureplan, ges nu tillfälle att förvärva ett drömboende högt upp med ljust och rofyllt parkläge fritt från insyn. Lägenheten är synnerligen välplanerad och yteffektiv med goda förvaringsmöjligheter. Lättmöblerat vardagsrum, smakfullt kök med bra arbetsytor, exklusivt badrum och sovrum med plats för dubbelsäng. Utsikt över Ellen Keys parks trädtoppar.

Vardagsrum

Ljust sällskapsrum med ett stort fönsterparti med magnifik utsikt över Ellen Keys parks trädtoppar och Johanneskyrkan. Lättmöblerat med plats för soffgrupp och TV-möbel. Goda förvaringsmöjligheter i form av en garderobsvägg med moderna högblanka vita luckor med push-to-open funktion.

Kök

Smakfullt kök i strikt Skandinavisk stil där högblanka vita luckor kombineras med svart mosaik, svarta bänkskivor i sten samt rostfria detaljer. God skåp- och lådförvaring, bra arbetsytor samt komplett maskinell utrustning. Vitvarorna består av varmluftsugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, mikro samt kyl och frys. Matplats för fyra personer.

Sovrum

Trevligt sovrum med utsikt över Ellen Keys park och insynsskyddat läge. Plats för dubbelsäng och platsbyggd bokhylla. Då bostaden vetter mot parken är störande trafik näst intill obefintlig

Badrum

Exklusivt helkaklat badrum med matchande klinkergolv med golvvärme. Dusch med duschdörr av glas.

Hall

Inbjudande och praktisk hall med plats för avhängning och sittplats med platsbyggd bänk. Golvet i form av moden mörkgrå klinker. Dörren är en säkerhetsdörr.

Pris: 3 690 000 kr

Månadsavgift: 1 384 kr

Andel i föreningen: 0,27620 %

Byggår: 1994

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Ett vindsförråd om ca 5kvm finns att nyttja och ingår i avgiften. Även tvättstuga, bastu, cykelrum samt en av Stockholms finaste innergårdar.

Renoveringar: 2009 genomfördes en uppfräschning av alla trapphus. Det målades om och investerade i ny armatur i entréer, trappuppgångar och våningsplan. Dessutom installerades lågenergilampor överallt och rörelsevakter på alla våningsplan. Ny hiss har installerats 2014.

Lägenhetsnummer: 661 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7.

Energiförbrukning: 101 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen har ett garage med 175 platser i två våningsplan. För föreningens medlemmar kostar en plats endast 1 400 kr i månaden. Boendeparkering på gatan i kvarteret. Boendeparkering ansöks om hos gatu- och fastighetskontoret.

Allmänt om föreningen: Brf Träskfloden är en äkta bostadsrättsförening som består av 10 flerbostadshus i 6-7 våningar. Föreningen upplåter 193 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter med hyresrätt och 17 lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 1998 och förvärvade fastigheten 2000.
Föreningen har en mycket god ekonomi och har inga planer att förändra avgiften. Inga avgiftsförändringar har skett mellan 2009 och 2013. 2007 och 2008 sänktes avgiften med 12% respektivt 10%.

Föreningen har ett garage med 175 platser i två våningsplan. För föreningens medlemmar kostar en plats endast 1 400 kr i månaden. Boendeparkering på gatan i kvarteret. Boendeparkering ansöks om hos gatu- och fastighetskontoret.

Fastigheten är upplåten med tomträtt vilken föreningen innehar sedan 2000. Ett nytt fördelaktigt tomträttsavtal har tecknats fram till 2022, där tomträttsavgälden har sänkts med 950 000 kr årligen.

2009 genomfördes en uppfräschning av alla trapphus. Det målades om och investerade i ny armatur i entréer, trappuppgångar och våningsplan. Dessutom installerades lågenergilampor överallt och rörelsevakter på alla våningsplan. Ny hiss har installerats 2014.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 200-250:- och hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Förening: Brf Träskfloden 15

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Fastigheten är ansluten till ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband från ComHem upp till 500 Mbit/s.

Utsökt Östermalmsläge mellan Lärkstaden, Humlegården och alldeles invid Jarlaplan. Ingång till bostaden via vackra Ellen Keys park eller via en av Stockholms vackraste innergårdar som nås via Karlavägen.

I den direkta närheten av Jarlaplan finner man alla tänkbara faciliteter såsom matvarubutiker, servicebutiker, systembolag, restauranger och pubar. I fastigheten ligger mysiga Ciao Ciao Due som är en av Stockholms populäraste italienska restauranger samt omtyckta Café Birger no 76 som är ett vattenhål för stadens caféfantaster.

Med en promenad når man alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. Dessutom endast ett stenkast till Kungliga Tekniska Högskolan och Handelshögskolan.

Förutom de två parker som ligger i direkt anknytning på varsin sida av huset finner man grönska på gångavstånd dels i Humlegården, men även i Nationalstadsparken med bland annat Vanadislunden, Hagaparken, Lilljansskogen och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbanestationer Rådmansgatan (grön linje) samt Tekniska Högskolan (röd linje) samt flertalet innerstadsbussar varav två Blåbussar precis i närheten.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.