Östermalm

Jungfrugatan 41 A, 1 tr

Ljuvligt sekelskifte möter modern lyx & komfort i drömlik tvåa med öppna sällskapsytor & vacker kakelugn. Skuldfri brf & toppläge nära Karlaplan.

Adress

Jungfrugatan 41 A, 1 tr

Rum

2

Slutpris

5 000 000 kr

Avgift

1 516 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

I skuldfri förening och kulturminnesmärkt fastighet anno 1893 på toppadress nära Karlaplan, saluförs denna kvadratsmarta, maximalt yteffektiva och drömlika sekelskiftestvåa (1,5:a) utöver det vanliga om 43 kvm. Se alternativ planlösning och referensbilder.

Lägenheten, rik på så väl stil som fantastisk känsla, har smakfullt renoverats och karaktäriseras av stilfull design, genomtänkta funktionslösningar, harmoniska färg- och materialval samt massor av charm. Här bevaras den genuina och mysiga sekelskiftesatmosfären med rejäl takhöjd, fina golv och en vacker kakelugn.

Planlösningen är optimerad, ytterst kvadratsmart och funktionell för både en och två personer. Här ges öppna sociala ytor med kök och vardagsrum i ett. Köket är välutrustat med köksö, bänkskivor i Carraramarmor samt gott om skåp och förvaring samt komplett maskinell utrustning. Kort och gott – ett drömkök för den matlagningsglade!

Vardagsrumsdelen ger plats för soffa och övrig önskad möblering. Sovrum med plats för 140 cm säng och smart förvaringsdel. En välkomnande hall med utmärkta förvaringsmöjligheter och ett badrum inrett i sobra toner och materialval.

Mycket välskött och skuldfri förening med kulturminnesmärkta fastigheter (blå klass) och god ekonomi.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 1 516 kr
I avgiften ingår värme, VA och bredband (fiber via Ownit). Övriga driftskostnader: Hushållsel cirka 200-300 kr/månad. Hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Andel i föreningen: 0,01028 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1893-1894

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 11503-0412 (1103)

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Föreningen består av sammanlagt ca 4812 kvm bostadsyta fördelat på 77 lägenheter, varav 76 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. I föreningen finns också 12 affärslokaler med hyresrätt på en totalyta om ca 711 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Avgiften kommer att höjas med 20 % från årsskiftet.

Föreningen har en god ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri. Omsättningstillgångarna (kassa, bank mm) uppgick per 2020-12-31 till ca 1 512 850 kr.
Styrelsen arbetar också med att gå igenom och förbättra avtal med diverse leverantörer och att se över samtliga avtal med hyresgäster.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.
2018 Ny undercentral.
2019 Ny hiss installerades på Sibyllegatan 50A.
2019 Tätning/renovering skorsten Sibyllegatan 50.
2020 Fönsterrenovering Sibyllegatan

Planerade renoveringar/investeringar:
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras. Fönsterrenovering på Jungfrugatan planeras under 2022.

Fastigheten är kulturhistoriskt värdefull (blåklassad, byggnadsminnesförklarades 1987) och ritades av arkitekter A G Forsberg och E O Ulrich på initiativ av lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola. Agnes Lagerstedt är också den som tog intiativet till verksamheten med skollovskolonier i Sverige och Barnens dag. I en skrift utgiven av Stockholms Stadsmuseum kan man inledningsvis läsa:

"Högst upp på Östermalm, på Sibyllegatan i det sista kvarteret mot Valhallavägen står några enkla hyreshus som med sina röda tegelfasader bjärt avviker från omgivande bebyggelse. Få torde känna till att bakom de röda husfasaderna döljer sig en intressant bit av stockholmsk arbetarhistoria. När husen stod nyuppförda på 1890-talet hörde de till några av Stockholms föredömligaste arbetarbostadshus. Initiativtagare till husen var lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola, som genom sitt arbete kommit i kontakt med arbetarbarnens usla bostadsförhållanden. Denna del av det framväxande Östermalm präglades ännu i slutet av 1800-talet av en undermålig och rivningsmogen kåkbebyggelse. Trångboddheten i dessa utkantsbostäder var stor…" Läs mer under dokument och länkar.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Det finns en rymlig, fräsch och välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Förening: Brf Storken 12.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 77

Antal lokaler: 12

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem. Bredband via fibernät som ägs av föreningen men Ownit AB ansvarar för driften. Bredband ingår i avgiften.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.