Östermalm

Sturegatan 42

Sekelskiftesdröm på bästa adress. Stor och solig balkong, eldstad, härlig takhöjd med mängder av vackra och tidstypiska detaljer. Toppskick!

Adress

Sturegatan 42

Rum

2

Slutpris

5 600 000 kr

Avgift

1 678 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 43 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Underbart sekelskifte med högt till tak, generösa ljusinsläpp, höga golvsocklar, väggfält, mörkbetsade furugolv, djupa fönsternischer samt snövita snickerier och spegeldörrar. Stor balkong i sydväst och fungerande eldstad.

Läget är fantastiskt, i ett lugnt och vackert gårdshus där fönster och balkong vetter mot den lummiga och pittoreska innergården. Trygg och klok förening med välskött fastighet och låga månadsavgifter som kommer att sänkas ytterligare!

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Platsbyggd förvaring och bokhylla.
– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och naturlig matplats för 4-6 personer. Kyl/frys, diskmaskin, inbyggd micro, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Carraramarmor.
– Vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Lättmöblerat med plats för soffa och TV.
– Stor balkong i sydväst mot den lummiga innergården med plats för bord och stolar.
– Snyggt helkaklat badrum med dusch, WC, handfat och tvättmaskin. Klinker med golvvärme och infälld belysning via spotlights.
– Sovrum med plats för dubbelsäng. Suverän förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar.

Genomgående högt till tak med stuckatur, furugolv samt vitmålade väggar och snickerier.

En smart lägenhet där samtliga lampor, rullgardinen i sovrummet samt köksfläkten kan styras via en panel, mobilen eller rösten. Även brandlarmet är smart och skickar en notis till mobilen i händelse av rökutveckling eller brand. Det finns även rörelsesensor i lägenheten kopplad till det smarta systemet som larmar dig i det fall larmet inte är avaktiverat och rörelse upptäcks i lägenheten.

Pris: 5 350 000 kr

Månadsavgift: 1 678 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Balkongavbetalning om 467 kr/månad. Balkongavbetalningen går att nollställa om man betalar 45.000 kr. Beräknad driftkostnad/månad: hushållsström 250 kr, hemförsäkring 125 kr.

Andel i föreningen: 3,39000 %

Byggår: 1886

Lägenhetsnummer: 13 (1102)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Brf Sture 42 är en välskött förening som omfattar 18 lägenheter. Fastigheten uppfördes 1886.
Renoveringar
2020 Säkerhetsdörrar och vindsbyggnation i gathuset. Ställningar kommer endast att sättas upp mot Sturegatan för att innergården och gårdshuset ska störas minimalt.
2019 Omdragning av fjärrvärmerör och nya rör till gårdshuset samt byggnation av ny sopstation
2018 Installation av bredband via fiber
2016 Omläggning av plåttak, nytt bastuaggregat
2015 Fjärrvärmeinstallation, ny tvättstuga.
2014 Renovering fönster.
2013 Renovering trapphus, installation av ny elcentral.

Styrelsen diskuterar även en avgiftssänkning till följd av att vinden i gatuhuset säljs. Sänkningens nivå bestäms efter att vinden är såld och de planerade underhållen samt installationen av hiss är genomförd.

Vindsförsäljning
Under den extra stämman 5 februari 2020 beslutades att råvinden i gatuhuset ska säljas för att finansiera renovering av fasaden och taket i gatuhuset. I samband med försäljning av råvinden kommer även en hiss att installeras i gatuhuset. Styrelsens bedömning, baserad på en förstudie framtagen av Gleipnergruppen, är att försäljningen kommer stärka föreningens ekonomi genom att minska föreningens lån samt öka intäkterna till föreningen. Som ett resultat av detta bedömer styrelsen att avgifterna för samtliga medlemmar kan komma att sänkas.

Säkerhetsdörrar
Styrelsen har beslutade att installera säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter i föreningen 2020. Säkerhetsdörren är på plats och kommer att målas inom närmaste månaderna.

Föreningen har en stor gemensam festlokal med tillhörande kök som medlemmar kan använda samt en snickarverkstad där det finns tillgång till alla maskiner man kan tänkas behöva. De har även en metallverkstad samt en gemensam bastu med dusch för medlemmarna. Nyrenoverad tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Till lägenheten tillhör tre vindsförråd!

Förening: Sture 42

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Comhem.

Internet: Fiber.

Sammanställning: Stor balkong i sydväst mot den lummiga innergården. Plats för bord och stolar.

Välkommen till en av Stockholms bästa adresser med närhet till Humlegården, Östermalmstorg, Stureplan och Karlaplan med all tänkbar service. Utmärkt shoppingutbud erbjuds bland annat i Sturegallerian och i Fältöverstens köpcentrum.

I närområdet finns flertalet caféer, restauranger och kring Stureplan hittar du några av Stockholms populäraste uteställen.

Utmärkta kommunikationer, närmaste tunnelbanestation är Stadion med knappt 5 minuters restid till T-centralen. Närhet till ett flertal busslinjer, bland annat buss 56 som går strax utanför mot Stureplan och vidare mot City/Centralen och Fridhemsplan. Bussarna 42 och 44 tar dig från Karlaplan till bl.a. Humlegården, Tekniska Högskolan samt Odenplan och Handelshögskolan.

Även närhet till flera trevliga promenadstråk och motionsspår, bland annat på Djurgården, Gärdet och den lummiga Nobelparken med Nobelstranden som går förbi Diplomatstaden och ut mot Källhagen. Träningsanläggningar i området är bland annat Sats och Sturebadet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.