Östermalm

Östermalmstorg 5, 2 tr, hiss

Drömläge vid Östermalmstorg! Optimal planlösning, öppen spis och stilren design!

Adress

Östermalmstorg 5, 2 tr, hiss

Rum

2

Slutpris

3 100 000 kr

Avgift

1 826 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Sällan har det klyschiga uttrycket ”läget, läget, läget…..” passat bättre för att beskriva detta förstklassiga och mycket eftersökta Östermalmsläge. Med adress Östermalmstorg, alldeles invid Hedvig Eleonora kyrka, Lisa På Torget och Saluhallen, finns denna läckra lägenhet i mycket gott skick med härlig känsla och karaktär. Stilsäker design och sober färgsättning samsas med detaljer såsom högt till tak, fiskbensparkett, fönsterpartier med spröjs och djupa nischer, snövita snickerier och en vacker öppen spis. Planlösningen är perfekt för två personer med ovanligt gott om förvaringsutrymmen. Kök och vardagsrum i öppen härlig sällskapsyta. Köket är snyggt designat i minimalistisk och tidlös stil. Vardagsrummet möbleras med soff- och TV-möbel invid den öppna spisen. Smart sovrum med rejäl klädkammare, ”walk in closet”, och plats för dubbelsäng om 160-180 cm.

Välkommen till ett unikt boende för dig som vill bo mitt i Stockholm vid Stureplan med dess restauranger och nattliv samt Dramaten och Skärgårdsbåtarna vid Nybrokajen!

– Hall med plats att hänga kläder vid klädhängare i original. Hallen har en stor klädkammare. Fiskbensparkett och vitmålade väggar samt tak.

– Kaklat badrum med dusch, toalett, handfat, badrumsskåp, handdukstork och tvättmaskin.

– Platsbyggt och snyggt kök i stilrent vitt och minimalistisk design. Gott om förvaring i skåp och draglådor. Tak med infällda spotlights. Bra arbetsytor med vitt kakel ovan. Inbyggd kyl och frys, keramikhäll, fläkt och varmluftsugn. Svart klinkergolv. Matplats för 2-3 personer. Köket öppnar mot vardagsrummet.

– Underbart vardagsrum med en vacker fungerande öppen spis. Vardagsrummet har ljusinsläpp från fönsterparti med spröjs och djup nisch. Vitmålade väggar och tak. Fiskbensparkett.

– Sovrum med plats för 160 cm säng. Här finns plats för datorbord med fönster med spröjs och djup nisch. Vitmålade väggar och tak. Fiskbensparkett. Stor klädkammare, ”walk in closet”.

Pris: 2 550 000 kr

Månadsavgift: 1 826 kr

Andel i föreningen: 1,43330 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd och tvättstuga i markplan med 4 maskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och 2 manglar.

Renoveringar: De flesta renoveringar i fastigheten gjordes 1993 såsom byte av V/A-stammar, elstigar, renovering av tak och tvättstuga, byte av undercentral med värmeväxlare, mekanisk frånluft med fläktenheter på taket, nya hissmaskiner samt omputsning av fasaden. Tvättstugan renoverades på nytt 2009. OVK-besiktning är utförd 2010. Trapphus och entré renoveras 2011 samt fönster 2012. Inga övriga renoveringar är detaljplanerade. Medel för kommande renoveringar finns avsatta i yttre reparationsfond enligt den ekonomiska planen.

Lägenhetsnummer: 1201

Hiss: Nej

Våning: 2

Parkering/Bilplats: Boendeparkering.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Östermalmstorg 5 är en äkta bostadsrättsföreningen efter en genomförd 3-D delning.
Föreningen registrerades 1998 och förvärvade tomträtten Krejaren 19 år 2010. Föreningen omfattar adresserna Sibyllegatan 29 och Östermalmstorg 5. I föreningen finns 49 lägenheter (46 med bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 5 lokaler) samtliga uthyrda. Föreningen innehar en antennplats för uthyrning. Föreningen godkänner delat ägande, Juridisk person godkännes ej. Det kan komma en avgiftshöjning om ca 5 -max 10% men det är lite avhängigt av hur förhandlingen går med Stockholms Stad angående den nya tomträttsavgälden 2023. Föreningenhar haft samma avgift sedan de förvärvade fastigheten 2010 av Familjebostäder.

Vid överlåtelse utgår en administrativ hanteringsavgift på 1.800 – 2.500 kronor för att täcka själva överlåtelsen men också byte av namnskyltar med mera. I förekommande fall tar föreningen därutöver också ta ut en pantsättningsavgift. Avgiften debiteras köparen/pantsättaren.

Renoveringar:
Byggnaden är genomgripande renoverad omkring 1993.
Då byggdes det på 2 nya våningsplan på fastigheten, då den endast var 4 våningar hög innan.
2010-2011 Omfattande renoveringar av båda entréhallarna
2011-2012 Målning av fönster
2012 Målning i trapphus samt yttertak
2013 Installation av värmepump i källaren
2014-2015 Relining av avloppsrör i källarplanet
2015-2016 Utredning och kartläggning av fastighetens ventilationssystem
2017 Modernisering i hissarna i båda trapphusen
2018 Stamspolning

Det finns inga större renoveringar inplanerade just nu. Föreningen har ett pågående projekt om en större uppfräschning av innergården.

Tvättstuga finns på markplan med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och 2 manglar. Stor innergård med grill- och matplats, cykelställ och sopnedkast. Cyckelförråd och grovsoprum finns i källaren. Förråd till lägenheten finns ej.

För ytterligare information se årsredovisningen eller föreningens hemsida ostermalmstorg5.se

Förening: Brf Östermalmstorg 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 49

Antal lokaler: 5

Antal hyresrätter: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge invid Östermalmstorg. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förrutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och restaurang ”Lisa På Torget”, når man på några minuter Strandvägen, Karlaplan och Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Utbudet av restauranger, caféer, mataffärer samt kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar) är gott.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.