Östermalm

Karlavägen 59 D, 1 tr

Snyggt & stilrent på Karlavägens solsida! Suverän tvårummare i toppskick med drömläge nära Stureplan & Östermalmstorg!

Adress

Karlavägen 59 D, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 610 000 kr

Avgift

2 196 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän och stilren tvårummare om 42 ljusa och ytterst väldisponerade kvm i mycket gott skick! Genomgående sober färgsättning, högt till tak, nyslipade och vitpigmenterade trä- och parkettgolv, snövita snickerier, spegelmönstrade dörrar och stora fönsterpartier i sydväst ger rikligt med ljusinsläpp. Lägenheten ligger ostört och rofyllt belägen i gårdshus (med hiss) i vacker 1880-talsfastighet på Karlavägens solsida. Det härliga och centrala Östermalmsläget är helt perfekt med närhet till så väl Karlaplan som Östermalmstorg, Stureplan, Humlegården och skärgårdsbåtarna vid Strandvägen.

– Hall med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare i original. Vitpigmenterat trägolv, vitmålade väggar och tak med infällda spotlights.

– Kök i stram och tidlös design med skåp i vitt. Gasspis i rostfritt utförande och kyl med frysfack.

– Badrum med badkar, WC, handfat, badrumsskåp och tak med infällda spotlights.

– Vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och matbord. Vitpigmenterad fiskbensparkett, vitmålade väggar och fönster i sydväst fmed vy över fin innergård. Garderob i original.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Vitpigmenterad fiskbensparkett, vitmålade väggar och fönster i sydväst fmed vy över fin innergård. Platsbyggd garderob längs med vägg.

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 2 196 kr

Andel i föreningen: 1,27570 %

Byggår: 1888

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: I fastigheten finns en gemensam tvättstuga. Till lägenheten hör vind- och källarförråd.

Renoveringar: VA-stammar är delvis bytta i föreningen. Föreningen bekostar byte av de vertikala stammarna vid renovering. Elstigare byttes 2006. Fasaden renoverades 2008. Trapphusen renoverades 2007. Tvättstugan renoverades 2007. Nya entrémattor och sopkärl 2010. Taken renoverades 2012.

Lägenhetsnummer: 32

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 166 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Rådjuret 7 är en äkta förening som bildades 1985 och är belägen på Karlavägen 59 med uppgångar A – D. Fastigheten förvärvades 2001 och består av flerbostadshus om 5 våningar med 42 st lägenheter med bostadsrätt och 3 st lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken. Delat ägande om minst 90%/10% mellan är föräldrar/barn accepteras.

Föreningens ekonomi är mycket god och månadsavgifterna sänktes med 10 % per 2014-01-31. I december 2014 såldes föreningens sista kvarvarande hyresrätt och samband med det gjordes en större amortering av föreningens lån.

För mer information, se www.brfradjuret7.se

Byte av V/A-stammar sker partiellt, d v s vid varje enskild medlems renovering av kök och badrum så bekostar föreningen bytet av de vertikala stammarna, lägenhetsinnehavaren står själv för bytet av de horisontella stammarna.
Elstigare byttes och 3-fas el drogs in i fastigheten 2007.
Fasaden, tak och trapphus renoverades 2007.
Tvättstugan renoverades 2007.
Balkonger byggdes 2008.
Nya entrémattor och sopkärl 2010.
Fönster målade utvändigt 2014.
I övrigt är vinden exploaterad och ombyggd till bostäder.

Hushållsel ca 300:-, gas ca 250:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Rådjuret 7

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Fiberbredband 100 Mbit/s från Bredband2 finns indraget i fastigheten. Bredband går även att få från ComHem. För mer info, se www.bredband2.com eller www.comhem.se.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Karlavägens solsida. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Mycket bra kommunikationer med t-banestation ca 50 meter från porten!

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.