Östermalm

Skeppargatan 28, 3 tr

Utmärkt tvåa på bästa adress mellan Strandvägen och Östermalmstorg. Högt läge och solig balkong i väster med fin stadsvy mot vackra sekelskifteshus.

Adress

Skeppargatan 28, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 400 000 kr

Avgift

2 383 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

I välvårdad fastighet från 1940 och på en av Östermalms toppadresser mellan Strandvägen och Östermalmstorg finns denna högt och ljust belägna tvårummare om 42 kvm. Den har en härlig och möblerbar balkong i soligt västerläge med fin stadsvy mot vackra kringliggande sekelskiftesfastigheter.

Lägenheten har en väldisponerad och genomgående planlösning med bra förvaring och plats för både en och två personer. Den är i gott skick och har alla tidstypiska originaldetaljer på plats såsom fönsterbrädor i marmor, välbevarad stavparkett, snickerier och stora fönsterpartier i två väderstreck med strålande ljusinsläpp.

Hall med plats för ytterkläder och skor. Fräscht helkaklat badrum, renoverat i samband med fastighetens stambyte 2014-2015 i ett stilsäkert utförande med vitt kakel på vägg, rutmönstrat klinkergolv med golvvärme, duschhörna med vikdörrar i glas, WC, handdukstork, handfat på kommod samt badrumsskåp. Vardagsrum ger generösa och sociala sällskapsytor med plats för soffgrupp, matbord och utgång till balkongen. Balkongen ger en härlig förlängning av vardagsrummet.

Kök i ett välutrustat utförande med gott om skåp och förvaring, komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, gasspis med ugn, fläkt, diskmaskin och tvättmaskin. Sovrum med plats för dubbelsäng ligger avskilt och rofyllt mot innergården.

Välkommen till ett utmärkt boende för dig som vill bo mitt på Östermalm, mellan Karlaplan och Östermalmstorg, nära Stureplan med dess restauranger och nattliv, Humlegården, Dramaten samt skärgårdsbåtarna vid Nybrokajen!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Inre möblerbar halldel för arbetshörna, byrå, garderob eller dylikt.

– Fräscht, helkaklat och nyrenoverat badrum (i samband med stambytet 2014-2015) med klinkergolv, dusch, WC, handfat och badrumsskåp. I badrummet är det förberett för tvättmaskin.

– Ljust och luftigt vardagsrum med utgång till den soliga balkongen i väster. Vardagsrummet är lättmöblerat för soffgrupp, matbord och TV-möbel. Parkettgolv.

– Välutrustat kök med god förvaring och arbetsyta. Här finns kyl och frys, gasspis, diskmaskin och tvättmaskin.

– Innanför köket finns ett rogivande sovrum mot lugn innergård. Här ges plats för 160 cm säng.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 2 383 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad. Gas ca 250:-/månad.

Andel i föreningen: 4,38340 %

Byggår: 1940

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 031 (1304)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Energiförbrukning: 131 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Valfisken 8 bildades 1997 och förvärvade fastigheten 1998. Föreningen omfattar 25 bostadsrätter om sammanlagt ca 962 kvm, 2 hyresrätter om sammanlagt ca 79 kvm (dessa kan ses som framtida tillgång) och 2 lokaler om sammanlagt 432 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och äger marken.

Jurdisk person accepteras ej. Delat ägande mellan sambor eller inom familj är ok.

Genomförda renoveringar:
1990: Sopkarusell och nytt soprum i gatuplan.
1991: Installation av kabel-TV.
1992: Nytt plåttak.
1993. Nytt termostatreglage på radiatorer och tillhörande reglerutrustning i värmecentral.
1994-1995: Byte av huvuddelen av stamrör i källarplan.
1997: Nytt torkaggregat i torkrum.
1998: Inköp av två nya tvättmaskiner i och renovering av tvättstuga.
1999: Renovering av hissens interiör. Nytt brandlarm för vindsvåningen.
2000: Putsrenovering av gatufasaden. Ommålning av fönster, balkongdörrar och balkongräcken på både gatu- och gårdsfasad.
2001: Nya brevinkast till lägenhetsdörrarna. Inköp av torktumlare till tvättstugan.
2002: Ommålning av trapphus, lägenhetsdörrar, entré och tvättstuga. Ny armatur i trapphus.
2004: Inköp av torkskåp till tvättstugan.
2006: Putsrenovering av gårdsfasaden.
2007: Nya aluminiumkarmar till yttre fönster samt utsidor av balkongdörrar.
2008: Reparation av gårdsbjälklag och tak till källarlokalen. Iordningställande av innergård.
2010: Ventilationssystem i uthyrd källarlokal.
2011: Installation av elslingor i hängrännor och stuprör.
2014-2015: Byte av V/A-stammar och elstigare. Metoden var traditionell och ledningarna har ersatts med nya. I samband med detta helrenoverades alla badrum.
2017: Inköp av ny tvättmaskin.

Planerat underhåll:
Målning av balkonger och eventuellt hissbyte.
Brister i ventilationen skall åtgärdas.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns tvättstuga och cykelförråd i källaren. Föreningen har en trevlig innergård med utemöbler och cykelparkering.

Förening: Brf Valfisken 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem och Telia Fiber.

Sammanställning: Balkong i väster med eftermiddagssol samt utsikt över vackra kringliggande Östermalmsfastigher från förra sekelskiftet.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Skeppargatan, alldeles invid Strandvägen. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.