Östermalm

Linnégatan 51, 5 tr

Suverän 2:a, högst upp, med utmärkt planlösning, strålande skick och drömläge! Fri vidsträckt utsikt över himmel och takåsar. 760:-/mån inkl bredband.

Adress

Linnégatan 51, 5 tr

Rum

2

Slutpris

5 000 000 kr

Avgift

760 kr/mån

Boyta

39 kvmOm bostaden

Högst upp i fastigheten, med generöst ljusinsläpp och fri vidsträckt utsikt över himmel och kringliggande takåsar, finns denna fantastiskt fina och suveräna tvårummare i toppskick. Lägenheten har på senare tid totalrenoverats med stil och finess där arkitektoniskt design, påkostade materialval och fulländade funktionslösningar möter de genuina detaljerna från byggåret. Den här bostaden uppfyller verkligen den mest kräsnes krav på komfort och känsla, här har inget lämnats åt slumpen!

Planlösningen är maximalt yteffektiv och tillgänglig för en eller två personer, väl motsvarande tvåor på både 45 och 50 kvm, måste upplevas! En välkomnande hall med platsbyggd förvaring ansluter till öppna och härliga sällskapsytor där vardagsrum och stilrent och påkostat kök från JKE-design integreras i ett. Sällskapsytorna flödar av ljus från två stora fönsterpartier i högt fritt läge och med vidsträckt utsikt över takåsar och öppna innergårdar nedanför. Smart sovrumsdel med plats för dubbelsäng och dold, platsbyggd klädförvaring. I anslutning till sovrummet ligger ett duschrum ”en suite” i stilsäkert utförande. I hallen finns ett separat WC med handfat och toalett.

Lägenheten har dessutom en extremt låg avgift på 760:-/månad inklusive kostnaden för bredband i en skuldfri, äkta förening med ca 5.000.000:- i kassan.

Välkommen till ett unikt boende för dig som vill bo mitt på Östermalm, mellan Karlaplan och Östermalmstorg, nära Stureplan med dess restauranger och nattliv, Humlegården, Dramaten samt skärgårdsbåtarna vid Nybrokajen!

– Välkomnade hall med ljusgrått granitgolv och utmärkt platsbyggd och dold förvaring i väggfasta skåp och i dubbla garderober. Säkerhetsdörr.

– Stilrent och påkostat kök från danska JKE-design med gott om förvaring i skåp, lådor och i en praktisk köksö. Komplett maskinell utrustning från Bosch och AEG såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, gashäll, fläkt samt varmluftsugn. Bänkskivor i granit och stänkskydd i glas ovanför. Ljusgrått granitgolv. Matplats för fyra personer invid stort fönsterparti med utsikt. Köket integreras med vardagsrum.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum med stora fönster och fri utsikt över himmel, takåsar och innergårdar. Fiskbensparkett i oljad ek.

– Innanför vardagsrummet finns en praktisk sovrumsdel med plats för dubbelsäng och generös, dold klädförvaring i två platsbyggda garderober. Fiskbensparkett i oljad ek.

– Med access från sovrummet ligger ett duschrum ”en suite” i stilsäkert utförande med italiensk mosaik från Bisazza på golv och vägg, även infällda spotlights i tak. Handdukstork från Nordhem. Golvvärme.

– I hallen finns ett separat WC med toalett, handfat och spegel. Även här är väggar och golv inrett i italiensk mosaik från Bisazza. Golvvärme och infällda spotlights i tak.

Hela lägenheten genomgick en noggrann och påkostad totalrenovering 2008/2009 avseende samtliga ytskikt, kök, badrum och WC. Ny el med automatsäkringar, exklusiv belysningsarmatur samt strömbrytare och vägguttag från tyska Jung.

Pris: 3 850 000 kr

Månadsavgift: 760 kr

Andel i föreningen: 1,97241 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 51 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven.

Allmänt om föreningen: Brf Kumlet 7 består av 35 lägenheter varav en hyresrätt, samt två lokaler upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt. Föreningen bildades 1991 och förvärvade fastigheten 1994. Föreningen har en mycket god ekonomi, skuldfri med över 4 000 000 kr i omsättningstillgångar (kassa, bank mm) och dold tillgång i form av hyresrätt. Månadsavgifterna sänktes i april 2008 med 25% och i maj 2014 beslutade föreningen att sänka avgifterna med ytterliggare 15%. Inga ytterligare avgiftsförändringar finns beslutade i dagsläget. Juridisk person accepteras ej. Delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10%. Övernattningsbostad accepteras. Föreningen äger marken.
Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Genomförda renoveringar:
2017: Omålning delar av fasad.
2016: OVK.
2015: Renovering av torkutrymmet i tvättstugan.
2014: Renovering av elcentral samt eldragningar i allmänna utrymmen, renovering av parkeringsplats samt pelare.
2012: Byte avloppsstam.
2011: Högtrycksspolning avloppsstammar och köksstick samt avloppsrensningar. OVK. Justering av läckande tätskikt på innergården. Tätskiktsarbeten på den utvändiga gårdstrappan.
2010: Ny torktumlare. Sotning av rökgångar till de öppna spisarna.
2009: Brandskyddskontroll genomförs av öppna spisar och rökgångar.
2008: OVK besiktning.
2007: Renovering av fönstrens ytterbågar, (överklädds med aluminiumplåt).
2006: Snörasskydd monterades.
2005: Ny elstigare, till lägenheterna, och nya mätarplattor installeras.
Radonmätning utförs i fastigheten. Kontroll av ev. markföroreningar orsakade av den f d bensinstationen. Inga markföroreningar har kunnat konstateras.
2004: Yttertaket mot Linnégatan målas. Ommålning av taket. TV-nätet uppgraderas till Hip-Net Bredband. Nytt torkaggregat installeras i tvättstugan.
Nytt expansionskärl installeras i värmeundercentralen.
2003: Trapphus och entré målas om. Marmorgolven slipas. Entrén erhåller ny belysning. Tvättstuga ommålas. Hisskorgen förses med nya ytskikt och hisschaktet målas. Befintliga trädörrar byts till säkerhetsdörrar. Brandvarnare installeras.
2002: En tredje glasruta monteras på samtliga lägenhetsfönster i syfte att förbättra minska värmeförluster.
2001: Ny servisledning från gatan. Ny värmeundercentral installeras.
2000: fönstren målas om utvändigt.
1999: Tvättstugan renoveras och nya tvättmaskiner installeras.
1998: Stuprör mot gatan repareras och förses med el-värmekablar. Uthyrningslokalen förses med till- och frånluft.
1997: Stambyte och badrumsrenovering genomförs i fastigheten.
1996: Ny reglerutrustning installeras i värmeundercentralen. Nya stamreglerventiler installeras. Radiatorerna förses med termostatventiler.

Förening: Brf Kumlet 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Ingår i månadsavgiften.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Linnégatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.