Östermalm

Valhallavägen 146D

Adress

Valhallavägen 146D

Rum

1,5

Slutpris

4 425 000 kr

Avgift

1 917 kr/mån

Boyta

38 kvmOm bostaden

Drömläge vid Karlaplan. Skuldfri förening.

Välkommen till en suverän lägenhet om 38 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Lägenheten är registrerad som 1 r o k med har onekligen funktionen av en 2:a. Planlösningen är optimal med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, stor balkong med bästa solläge och ett snyggt avdelat sovrum med plats för dubbelsäng. Nyligen renoverat badrum. Bra förvaring i rymlig klädkammare och plats för ytterligare garderober.

I direkt anslutning till lägenheten med smidig access finns ett ca 6 kvm stort tillhörande förråd, perfekt för säsongsförvaring.

Trygg och stabil förening med välskött fastighet. Föreningen är skuldfri och har dessutom stora dolda tillgångar i 25 hyresrätter som i sinom tid kommer att säljas.

Läget vid Karlaplan ovan Fältöverstens galleria är svårslaget. Lugnt, tyst med samtliga fönster mot föreningens innergård och samtidigt direkt närhet till stadslivet på Östermalm. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt avstånd till allt från Karlaplans och Fältöverstens shopping till Stureplans livfulla restaurang- och nattliv samt skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Ytterligare nås Humlegården, Strandvägen och inte minst Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Utbudet av restauranger, caféer, mataffärer samt kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar) är mer än utmärkt.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder.
– Stor klädkammare med suverän förvaring.
– Snyggt badrum (2017) med helkaklade väggar och klinkergolv. Badkar, WC, handfat och tvättmaskin. Infälld belysning via spotlights.
– Sovrum med plats för dubbelsäng. Avskilt från vardagsrummet via platsbyggd glasvägg.
– Utmärkt kök (2017) med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt.
– Lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkong. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
– Stor balkong i sydväst med plats för bord och stolar. Samtliga fönster vetter mot föreningens fina innergård.
– I direkt anslutning till lägenheten med smidig access finns ett ca 6 kvm stort tillhörande förråd, perfekt för säsongsförvaring.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 1 917 kr
I avgiften ingår värme, vatten och Triple play från Telia, dvs bredband, TV-utbud bas och IP-telefoni.. Beräknad driftkostnad/månad ca; Hushållsström 300 kr, Hemförsäkring: 200 kr. Bostadsrättens indirekta skuldsättning är 0 kr.

Andel i föreningen: 0,11800 %

Byggår: 1973

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 49 (1101)

Hiss: Ja

Våning: 1

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: I Fältöversten finns ca 290 platser med en max höjd av 2,1 meter, som kan hyras i mån av plats, garage platser administreras av Q-Park (ej genom Brf) tel 0771- 96 90 00.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades år 1994 och är en äkta bostadsrättsförening som är skuldfri sedan 2018. Föreningen förvärvade fastigheten sommaren 2008 och består av 5 flerbostadshus (Valhallavägen 146-152 och Karlaplan 15-21) med en total bostadsyta om 38 099 kvm. I föreningen finns 570 lägenheter varav 25 hyresrätter. Det är en tredimensionell fastighet där föreningen är belägen ovanpå Fältöverstens galleria.

Planerade åtgärder:
Föreningen följer en underhållsplan, vad som ligger nära i tid nu är; Byte av ventilationen till från-och tilluft med värmeväxling. Detta kommer att finansieras med medel i kassan. V/A stammarna är från 1973. Skicket på stammarna bedöms som bra och livslängden beräknas till 60 år. Föreningen utför en stamspolning vart fjärde år.

Gemensamma utrymmen:
Gemensam tvättstuga (garageplan), bestående av 8 "tvättstugezoner". Soprum med källsortering (vid gaveln om port 152 A) samt grovsoprum (garageplan).
Trevlig grönskande innergård med utomhusmöbler och lekplatser. Cyklar förvaras i cykelställ på gården. Det finns cykelställ vid varje port. Vinterförvaring finns för tillfället i källaren, som man kommer åt två gånger på hösten och två gånger på våren. Barnvagnsrum finns i ett flertal portar och delas med samtliga inom föreningen.
Gästlägenhet finns att hyra för de boende mot en kostnad av 500 kr/dygn, max hyrestid 4 dagar. Bokas via föreningens hemsida eller tavlan nere i tvättstugan.

För mer information, besök Fältöverstens hemsida: www.brf-faltoversten.se

Förening: Brf Fältöversten

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 570

Antal hyresrätter: 25

TV: I månadsavgiften ingår Triple play från Telia, dvs bredband, TV-utbud bas och IP-telefoni.

Internet: I månadsavgiften ingår Triple play från Telia, dvs bredband, TV-utbud bas och IP-telefoni.

Sammanställning: Stor balkong i sydväst med plats för bord och stolar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.