Östermalm

Brahegatan 44, 5 tr

Exklusivt drömboende högt upp i huset med kungsbalkong i väster och känsla av sofistikerat boutiquehotell i Axxonen Properties projekt Brahe Suites.

Adress

Brahegatan 44, 5 tr

Rum

2

Slutpris

5 300 000 kr

Avgift

1 838 kr/mån

Boyta

37 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Brahegatan 44 och detta vackra drömhem som överträffar det mesta. Med ett perfekt Östermalmsläge strax ovanför Karlavägen invid Östermalmstorg, Stureplan och grönskande Humlegården bor du i ett kvarter omringat av ett högklassigt utbud av restauranger, caféer och butiker.

Här har Axxonen properties bevarat fastighetens vackra sekeskifteskaraktär men samtidigt förädlat våningarna till moderna påkostade sviter med exklusiv hotellkänsla.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för två personer. Den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval, sober färgsättning samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Stilrent kök med all önskvärd maskinell utrustning från Smeg i öppen planlösning med sällskapsrummet. Sovrum med utmärkt förvaring och utgång till magisk kungsbalkong som sträcker sig utmed hela lägenhetens bredd i soligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol som blir ett extra rum större delen av året. Sobert badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande.
Lägenheten är belägen på fem trappor i vacker och totalrenoverad fastighet från 1880.

Välkommen att längta hem!

– Efter att ha passerat det välrenoverade trapphuset och tagit hissen upp till femte våningen, träder du in i Suite 20. Du välkomnas av hall med plats för avhängning. Säkerhetsdörr.

– Sällskapsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Två vackra spröjsade fönster med fönsterbänk i kolmårdsmarmor ger flödande ljusinsläpp, trivsam takhöjd och vackert vaxbehandlad fiskbensparkett i ek. Generös yta med plats för soffa, matbord och övrig önskad möblering. Fina detaljer som takrosett och alla strömbrytare i rökt brons från Buster & Punsch och läderlindade beslag.

– Platsbyggt stilrent kök i varmgrå ton med full takhöjd för optimal förvaring och funktion. Slipad stenskiva utgör arbetsyta och stänkskydd och en grå ton är målad ovan som fint kompliment till stenen. All önkvärd maskinell utrustning från Smeg som spishäll, ugn, fläkt, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Kombitvättmaskin från Smeg. Blandare från Dornbracht. Luftigt och lättarbetat kök som gör matlagningen till en social tillställning.

– Sovrum som en rofylld dröm i ljusa toner med genomtänkta förvaringslösningar och utgång till magisk kungsbalkong med perfekt västerläge och plats för bord, stolar och växter.

– Smakfullt badrum med känsla av ett lyxigt boutiquehotell. Slipad gråsvart marmor på golvet ger en varm känsla i kombination med handgjorda vita glaserade kakelplattor i tegelförband på de vackert gråtonade väggarna. Svartmatt dusch från Dornbracht, vägghängd wc samt rymlig kommod i pigmenterad ek med svartmatt tvättställsblandare från Dornbracht. Oval spegel med bakomliggande LED-belysning. Golvvärme, spotlights och väggmonterad belysning.

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 1 838 kr

Andel i föreningen: 3,84000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1879-80

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 20 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 153 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Brahe Suites består av 22 bostadsrättslägenheter varav 2 hyreslägenheter. Föreningen registrerades till bostadsrättsförening 2014 och äger fastigheten Hinden 8 på Brahegatan 44 sedan 2011. Juridisk person accepteras. Föreningen är en äkta förening och äger marken. Andrahandsuthyrning accepteras. Inga bestämda avgiftshöjningar.

Under 2015 påbörjades en totalrenovering och ombyggnad av fastigheten som avslutades under 2016.
– Nytt tak och vindsvåning
– Nu puts fasader
– Omålning av fönster
– 8 nya balkonger
– Nya stammar
– Ny el
– Renovering av trapphus
– Renovering av källare med nya lägenhetsförråd
– Renovering av innergård
– Samtliga lägenheter har nya kök, nya badrum samt nya ytskikt och ny el.

Det finns en trevlig planterad innergård med utemöbler, cykel- och källarförråd samt sopsortering.

I Brahe Suites är entrén och trapphuset en viktig del av helheten. Höga dörrar, vackra takstuckaturer, nischer med konst och specialdesignade inredningsdetaljer. För att förstärka hotellkänslan och det personliga välkomnas du även av en skön ljudmiljö med unik lobbymusik i kombination med en speciellt framtagen atmosfärdoft som subtilt cirkulerar i trapphuset

Här får du ett hem med förankring i Stockholms och Östermalms intressanta historia, ritat i "Ladugårdslandsstil" och en av få autentiska byggnader som har kvar sitt ursprungliga utseende från senare delen av 1800-talet, då Ladugårdslandet byggdes om till nuvarande Östermalm. Inspiration hämtades från Paris, Berlin och Wien, vilket snart gjorde Östermalm till stadsdelen par préférence för Stockholms societet – och Brahegatan 44 till en anrik adress där historiska kvaliteter förenas med framtidens sätt att leva och bo.

Förening: Brf Brahe Suites

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Internet: Fiber genom Open Universe.

Sammanställning: Fantastisk kungsbalkong i väster med plats för bord, stolar och växter.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Brahegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.