Östermalm

Nybrogatan 75 C

Läckert drömboende med egen ingång och mysig känsla! Stilrent, snyggt och genomtänkt!

Adress

Nybrogatan 75 C

Rum

2

Slutpris

3 000 000 kr

Avgift

1 617 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

I mysiga Östermalmskvarter, mellan Karlaplan och Östermalmstorg/Stureplan, ges nu tillfälle att förvärva ett unikt boende med egen ingång och känslan av att bo i ett eget litet hus på gården. Denna snygga sekelskiftestvåa har en yteffektiv planlösning som är maximalt funktionell och genomgående mellan två gårdar. Lägenheten uppfördes och renoverades 2006 och genomsyras av ytor i toppskick, stilfulla och moderna materialval, sober färgsättning och smarta lösningar. Kort och gott, allt känns väldigt genomtänkt och smakfullt.

Via den egna ingången nås hall med plats att hänga ytterkläder. Toppfräscht helkaklat badrum med dusch. På vardera sida om hallen finns dels ett rejält sovrum med plats för dubbelsäng och smart förvaring i skjutdörrsgarderob, dels en härlig sällskapsdel med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är stilrent och minimalistiskt med gott om skåp i dubbla rader till tak och komplett maskinell utrusning. Vardagsrummet ger plats för både soffa och matbord samt mysig sittplats i det vackra fönstrets djupa nisch.

Välskött och driftig förening med mycket god ekonomi och ovanligt många trevliga faciliteter för sina medlemmar. I källaren iordningställs nu en gemensamhetslokal som utrustas med projektor, ljudanläggning, bord, stolar m.m. I anslutning till denna byggs en vinkällare, pentry- och loungedel samt ett mindre mötesrum. I källaren finns ytterligare ett rum som planeras kunna bli SPA, snickarbod, övernattningsrum etc.

– Via egen ingång med säkerhetsdörr nås en hall med plats för ytterkläder. Klinkergolv med golvvärme, spotlights i taket och vitmålade väggar.

– Toppfräscht helkaklat badrum i modern design med mosaikgolv och golvvärme, duschhörna med glasdörr, WC, handfat på kommod, handdukstork och spotlights i taket.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Generös förvaring i stor skjutdörrsgarderob. Vackert spröjsat fönsterparti mot innergården. Parkettgolv. Vitmålade väggar och tak. Skjutdörr mot hallen.

– Härlig öppen sällskapsdel med kök och vardagsrum i ett. Köket är stilrent och har minimalistisk design med gott om skåp och draglådor i högblankt vitt. Arbetsbänk i ek med glasskiva ovan. Köksmaskiner såsom kyl (frys är smart installerad i hallen), keramikhäll, fläkt, ugn och diskmaskin. Vardagsrummet har plats för soffa, TV-möbel och matbord. Mysig sittplats i det vackert spröjsade fönstrets djupa nisch. Parkettgolv. Vitmålade väggar och tak.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 1 617 kr

Andel i föreningen: 1,30780 %

Byggår: 1914

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: I källaren finns förråd, en modern tvättstuga samt cykel-/barnvagnsrum. Det finns även ytterligare en tvättstuga på vinden.Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och källsortering. Föreningen iordningställer just nu en vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry och mindre mötesrum.

Renoveringar: Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan dess har följande renoveringar gjorts: Trapphus 2004. Tak 2006. Tvättstugan 2006 (nya maskiner 2010). Balkonger byggda 2007. Fiberbredband indraget i fastigheten 2007. Trapphusbeslysning 2008. OVK och fönsterrenovering 2010. Installation av nytt passagesystem till fastighetens entrédörrar samt installation av nytt bokningssystem för tvättstuga, gemensamhetslokaler etc. (möjligt att boka via webben) 2011. Snörasskydd samt värmekablar i stuprör 2011. Pågående projekt: Just nu pågår iordningställandet av vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry samt mindre mötesrum. Klart feb/mars 2012. Reparation av fasadskador pågår. Beslutade planerade aktiviteter är: Ytterligare ett rum på 40 kvm iordningställs förslagsvis som SPA, snickarbod, övernattningslägenhet eller dylikt. Hisskorgar börjar renoveras i mars 2012. Innergårdarna ska göras iordning. Renovering av entré/huvudportal samt eventuellt trapphusen. Projekten finansieras med egna medel.

Lägenhetsnummer: 711 (1001)

Hiss: Nej

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Fastigheten uppfördes 1914 och Brf Rådjuret 21 bildades 2003. Föreningen är äkta och består av 62 lägenheter (3.840 kvm) och 3 lokaler (211 kvm) samt ett förråd som hyrs ut. Marken (2.055 kvm) innehas med äganderätt. Se även mer information på www.radjuret21.se

Föreningen har välskötta fastigheter och den är sedan 2016 helt skuldfri. Föreningens synnerligen goda ekonomi beror bl a på att man under 2015-2016 omvandlade hus D och E från lokaler (fd förskolan Pysslingen) till 8 nya bostäder om ca 600 kvm som föreningen i egen regi byggde och sedan sålde på öppen marknad. Dessutom tillkom ett om kontor om 78 kvm som hyrs ut till näringsidkare. Per 2020-12-31 uppgick kassan till ca 2,65 mkr. Yttre fond uppgår till ca 2 mkr.

Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade under 2021.

Alla boende i föreningen har tillgång till husets gemensamhetslokaler. Det finns möjlighet till 50 sittande med tillhörande bord, stolar och porslin, och en projektor. Det finns även ett enklare kök med tillhörande matrum även kallat "Bistron". Och även ett spa med bastu och bubbelpool. Medlemmarna har också möjlighet att hyra ett skåp i föreningens tempererade vinkällare. På en av gårdarna finns ett orangeri med sittplats för 10 personer. Allt bokas digitalt i föreningen tex tvättstugan, festlokalen, spa:t, orangeriet osv.

Genomförda renoveringar:

Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1985 då bl a V/A-stammar byttes. Sedan dess har följande renoveringar gjorts: Trapphus 2004. Ny ytterport och översyn av värmesystemet 2005. Ommålaning av yttertak och renovering av tvättstugan 2006 (nya maskiner 2010). Balkonger byggda, översyn av ventilation och fiberbredband indraget i fastigheten 2007. Trapphusbeslysning 2008. OVK, fönsterrenovering och installation av snörasskydd samt värmekablar i stuprör 2010. Installation av nytt passagesystem till fastighetens entrédörrar samt installation av nytt bokningssystem för tvättstuga, gemensamhetslokaler etc. (möjligt att boka via webben) 2011. Byte av reglerutrustning för varmvatten och värme 2011. Renovering av hissar 2012. Under våren 2012 iordningställdes en vinkällare, gemensamhets-/festlokal, lounge, pentry samt ett spa i D-E-huset. Renovering av gård A och reparation av fasadskador har utförts 2014. Fasadrenovering mot gatan 2015. Renovering av samtliga valv mellan gårdar och entré mot gatan. Byggnation av nya lägenheter i D och E-huset 2015-2016. Renovering av gård C och D samt sophus och åtrtvinningsrum 2016. Renovering av hiss i D-huset 2017. Lagning av takkupor, OVK, inköp av nytt orangeri på D/E gården samt möbler till orangeriet, underhållit rabatter, träd och gräsmattor på innergårdarna 2019. Stamspolning i samtliga fastigheter och översyn och reparation av tak 2020.

Planerat underhåll:
2021: Byte av tre entrédörrar samt översyn av övriga. Undersöka möjligheten för trapphusrenovering där behov föreligger. Fasadrenovering på D/E-huset.

Gemensamhetsutrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm. I källaren i A-B-huset finns en modern tvättstuga med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare, en centrifug och en mangel samt ett cykel-/barnvagnsrum. Hissen går ner till källaren. Tillgång till innergård via stor portal med plats för cyklar och hus för återvinning och hushållssopor. I D-E-huset finns en nybyggd vinkällare (med lediga boxar för 500:-/år), spaavdelning och gemensamhets-/festlokal för upp till 50 gäster med pentry och projektor. På A- och D-gården finns ett orangeri som går att boka med sittplats för 10 personer.

Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns garage på Nybrogatan. För hyra av plats i garaget, kontakta Emte Fastigheter på 090 – 12 90 00

Förening: Brf Rådjuret 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 62

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: 100 Mbit/s fiberbredband via Ownit för 159:-/mån.

Ett kvarter från Karlavägen och nära till bra kommunikationer med både bussar på Karlavägen och T-bana (Stadion). På Karlavägen hittar du den välsorterade livsmedelsaffären ICA Esplanad. Ypperliga träningsmöjligheter på S.A.T.S Stadion. Detta gör vardagen enklare så att du får tid över till annat.

Börja helgen med en brunsch på Mornington, Mocco eller Foam. Besök ett urval av alla gallerier eller möbelaffärer i kvarteren. Ta en promenad genom Karlavägens allé till Humlegården innan ni avslutar med en fördrink eller middag på kvarterskrogen Halv Grek plus Turk eller Daphne´s. Runda av kvällen med allt vad Stureplan har att erbjuda i form av nöjesliv.

Du bor även nära Karlaplan med Fältöverstens shopping och har bekvämt promenadavstånd till Djurgården med dess vackra grönområden samt promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.