Östermalm

Sibyllegatan 26, 4 tr

Strålande ljus, stilsäker & optimerad "minitvåa". Högt upp i huset med fritt läge & utsikt över takåsar. Drömläge i hjärtat av Östermalm.

Adress

Sibyllegatan 26, 4 tr

Rum

2

Pris

4 495 000 kr

Avgift

1 470 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

Med ett ogenerat, fritt och ypperligt läge på våning 4 av 5 i välvårdad fastighet från 1934 och på en av Östermalms toppadresser vid Östermalmstorg och Hedvig Eleonora kyrka, saluförs denna stilsäkra och kvadrateffektiva tvårummare om 36 kvm. Lägenhetens höga och fria läge, strålande ljusinsläpp och fria utsikt över kringliggande takåsar ger ett boende med det där ”lilla extra”.

Planlösningen är optimerad och tillgänglig för både en och två personer. Här bevaras fina funkisdetaljer såsom bra takhöjd, fiskbensparkett, fina snickerier och stora fönsterpartier.

Hall med stengolv och plats för ytterkläder, skor samt bra förvaring i garderober. Helkaklat och stambytt badrum med klinkergolv, duschhörna med både tak- och handdusch, toalett, badrumsskåp, handfat på kommod med spegel ovan samt tvättmaskin.

Kök med god förvaring i skåp och draglådor, bra arbetsyta med kaklad vägg i halvförband ovan samt maskinell utrustning såsom kyl/frys, gasspis, fläkt, varmluftsugn och diskmaskin. Bevarat glas- och skjutdörrsparti i original mot sovrum ger köket ett behagligt ljusinsläpp.

Sovrummet ger plats för dubbelsäng och har pardörrar mot vardagsrummet. Vardagsrummet är rymligt med plats för soffa, TV-möbel, matbord och förvaring i en garderob. Här ges ett vackert burspråksparti med vidsträckt takåsvy.

Välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi, låga månadsavgifter (OBS! för denna lägenhet är avgiften endast 1.470:-/månad inklusive både kabel-TV och bredband), stora lokalintäkter, två återstående hyresrätter i fin hörnfastighet från 1934 på adresser Kommendörsgatan 24 och Sibyllegatan 26.

Sällan har uttrycket ”läget, läget och läget…” passat bättre in.

Välkommen på visning!

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 1 470 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400 kr. Hemförsäkring ca 200-300 kr. Gas ca 350:-.

Andel i föreningen: 1,67054 %

Byggår: 1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0243 (1403)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-05-09

Energiklass: E

Allmänt om föreningen: Fastigheten ritades av arkitekten Gunnar Morssing. Han ses som en av de viktiga modernisterna inom svensk arkitektur efter 1900. Gunnar Morssing har bl.a. ritat Folkoperan på Hornsgatan, byggnader på Blasieholmen samt bostadshus på Strandvägen, Karlaplan och Karlavägen.

Bostadsrättsföreningen Jungfrun 21 förvärvade fastigheten 2001 och adresserna är Sibyllegatan 26 och Kommendörsgatan 24. I föreningen finns totalt 50 bostadslägenheter (2.528 kvm), varav 48 stycken upplåts med bostadsrätt, 2 stycken med hyresrätt samt 9 lokaler med hyresrätt (837 kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Tillgång till trevlig innergård med utemöbler. Till medlemmarnas förfogande finns även en tvättstuga och ett grovsoprum. Det finns även balkonger som tillhör föreningen på varje halvtrappa ut mot gatan.

För mer info se föreningens hemsida www.brfjungfrun21.se.

RENOVERINGAR
2020 Sotning av rökkanaler med efterföljande kontroll. Pågående projekt med att identifiera fel och hitta korrekt åtgärdsplan.
2020 Nya knappsatser och kodlås monterade vid våra entréer.
2019 Renovering av träpartier, entréer i trapphus
2018 Avslutning av ventilationsprojekt i våra bostäder som har resulterat i injustering av ventilation och vid behov nya tilluftskanaler vid fönster
2018 Uppdaterade stadgar enligt nya lagkrav
2018 Uppdaterad underhållsplan
2018 Utvecklat SBA, Systematiskt Brandskyddsarbete, bl a med nytt brandlarm i trapphusen och brandvarnare till samtliga lägenheter.
2014-2015 Total stambyte både lägenheter och kommersiella lokaler
2013 Ommålning tak
2006 Renovering tvättstuga
2005 Renovering trapphus samt hisschakt, Byte ventil och termostatvred samtliga element
2004 Renovering gård, tak, fasad mot gatan inkl balkonger och fönstren.
2002-2003 Renovering avloppssystem, utbytt elsystem i lägneheter
2017 Fönsterrenovering.
2016 Installation av säkerhetsdörrar inkl postboxar, nytt låssystem, ny soprumsdörr, dörrar mot innergården, nya namntavlor i entréer samt OVK.
2015 Komplett byte av V/A-stammar för lägenheter och lokaler. Samtliga badrum i fastigheten är därmed renoverade av entreprenör anlitad av föreningen. Renovering av tvättstugan. Nytt expansionskärl.
2013 Ommålning tak.
2006 Målning av mangelrum, cykelförråd och källarkorridor på Sibyllegatan.
2005 Renovering av trapphus samt hisschakt, armaturen i trapphusen utbytt. Byte av ventil och termostatvred på samtliga element.
2004 Renoveringsarbetet av gården slututfördes. Renovering av tak samt fasaden mot gatan inkl. balkonger och fönster.
2002 -2003 Renovering av avloppssystemet enl. Dakki-metoden och elsystemet utbytt till mätare i lägenheter. Trefas till mätare i trapphus.

Planerade underhåll i fastigheten:
2023-2025 Eventuell takrenovering.

Föreningen har en oinredd vind om ca 305 kvm BOA som idag används till vindsförråd.

Föreningen har en mycket stark ekonomi. Många åtgärder har genomförts de senaste åren som förbättrat kassaflödet betydligt, både vad gäller kostnadsbesparingar men även intäktsökningar. Bl a så har man sänkt kostnaderna för Com Hem, fastighetsförsäkring, styrelsearvode löpande avtal samt ökat intäkter genom höjda lokalhyror.

Förening: Jungfrun 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 50

Antal lokaler: 9

Antal hyresrätter: 2

TV: I avgiften ingår kabel-TV från Com Hem.

Internet: I avgiften ingår bredband 100 mbits från Com Hem.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.