Östermalm

Kommendörsgatan 42, 5 tr

Högst upp med ljuvlig balkong och magnifik stadsvy över himmel och takåsar. Utmärkt tvåa med strålande ljusinsläpp, charm och underbar känsla.

Adress

Kommendörsgatan 42, 5 tr

Rum

2

Slutpris

3 950 000 kr

Avgift

589 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

Tillfälle att förvärva ett boende i en klass för sig på en av Östermalms attraktivaste adresser och topplägen mellan Karlaplan, Karlavägen, Östermalmstorg och Djurgårdsbron. Högst upp, helt utan insyn, med ett fantastiskt läge närmast himlen och takåsarna finns denna strålande ljusa, optimalt planerade och charmiga tvårummare med ljuvlig balkong. Balkongen ger ett underbart uterum med både morgon- och kvällssol samt plats för bord och stolar. Här ges magnifik utsikt mot himmel, kringliggande takåsar, ståtliga sekelskiftesfastigheter samt härlig stadsvy längs med Kommendörsgatan nedanför, ända bort till Humlegården.

Lägenheten bevarar den tidsenliga charmen med fina och typiska detaljer från byggåret. Planlösningen är utmärkt disponerad, den är funktionell, maximalt yteffektiv och flödar av ljus från stora fönsterpartier. Välkomnande hall/tambur med plats för ytterkläder och skor leder till inre hall med access till stambytt badrum. Badrummet är utrustat med bl a dusch och tvättmaskin. Rymligt vardagsrum med plats för soffa, TV och matbord. Här finns utgången till balkongen, som ger härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Kök i modernt utförande med komplett maskinell utrustning och välbevarad skåprinredning i original. Rofyllt sovrum med plats för 140-säng.

Synnerligen välskött, skuldfri förening med god ekonomi och extremt låga månadsavgifter. För denna lägenhet är månadsavgiften endast 589:-.

Lägenhetens höga och strålande ljusa läge, den suveräna planlösningen för 1-2 personer, den extraordinärt trevliga balkongen samt det utsökta läget i rofyllda östermalmskvarter invid Karlaplan, gör detta till en bostad många har väntat på.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Gott om förvaring i inbyggt skåp över tamburen och i rymlig garderobsvägg i inre hall. Ljusmålade väggar och stengolv.

– Fräscht halvkaklat badrum. Här finns dusch, handfat med kommod, WC och tvättmaskin.

– Utmärkt kök med gott om förvaring i skåp och bra arbetsytor. Här finns kyl och frys, gasspis, ugn, fläkt och diskmaskin.

– Luftigt vardagsrum med naturlig plats för matsalsbord med många middagsgäster, soffa och TV-möbel. Här finns också utgången till den möblerbara balkongen som ger ett härligt ”uterum” under sommarhalvåret och förenar ute med inne. Hårdvaxoljad fiskbensparkett. Stockholmsvita väggar med gråmålade snickerier.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, fritt från insyn då det är ambassadkontor i fastigheten mittemot.

Pris: 3 595 000 kr

Månadsavgift: 589 kr
Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift på 51kr/mån för TV (grundutbud) och bredband (100/100).

Andel i föreningen: 1,26964 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd. Föreningen har en trevlig innergård med trädgårdsmöbler samt även en gemensam takterrass i soligt sydvästläge med grill. Föreningen har grovsoprum och återvinning av plast, tidningar, glas och glödlampor.

Lägenhetsnummer: K53 (1503)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 163 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kumlet 18 är en äkta och välskött förening belägen på Kommendörsgatan 42 och Grevgatan 53. Föreningen förvärvade fastigheten 1983 och upplåter 65 lägenheter med bostadsrätt, 3 lokaler med hyresrätt samt ett garage med 14 platser. Skuldfri förening med inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget dock förs diskussioner om en höjning. Föreningen kräver permanent boende där samtliga delägare är mantalsskrivna på adressen.

Genomförda renoveringar:
1992: Stambyte.
1993: Renovering och målning av tak.
1996: Fjärrvärmecentral och trapphusaggregat bytta.
1999: Entréportar och fönster målades.
2001: Installation av säkerhetsdörrar.
2002: Hissrenovering.
2004: OVK samt stamrensning.
2007: Tätning av rökkanaler samt byte av ventilationer.
2009: Målning av yttertak.
2011: Stamspolning samt utvändig renovering av fönster och installation av energiglas.
2015: Stamspolning och renovering av innergård.

Kommande renoveringar:
Pågående ventilation. Det planeras att renovera fasad, balkoner och del av tak utåt mot gatan. Medel finns avsatta för dessa renoveringar.

Driftskostnader: hushållsel ca 150-200:-/mån, gas ca 250:-/mån och hemförsäkring ca 100:-/mån.

Förening: Brf Kumlet 18

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Obligatorisk avgift på 51:-/mån för TV (grundutbud) och bredband (100/100).

Sammanställning: Balkongen ger ett underbart uterum med både morgon- och kvällssol (06.00-08.30 och 18.30-21.30 på sommaren) samt plats för bord och stolar. Här ges magnifik utsikt mot himmel, kringliggande takåsar, ståtliga sekelskiftesfastigheter samt härlig stadsvy längs med Kommendörsgatan och Carlssons skola nedanför, ändå bort till Humlegården.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Kommendörsgatan 42. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.