Östermalm

Rådmansgatan 11, 2 tr

Ytterst välplanerad pärla med eftersökt läge på Östermalm/Villastaden. Låg avgift, fint skick och vacker gemensam innergård!

Adress

Rådmansgatan 11, 2 tr

Rum

2

Slutpris

4 150 000 kr

Avgift

1 098 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna underbara tvårummare, attraktivt belägen med närhet till både Humlegården, Stureplan och Vasastan. Runt hörnet stannar flera busslinjer och röda tunnelbanelinjen. För den som gillar träning är det en kort promenad till Sats Spårvagnshallarna samt vackra Lill-Jansskogen att jogga eller promenera i. Lägenheten är ytterst välplanerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt för matbord till större sällskap och trevliga middagar. Rofyllt sovrum med plats för 1.60 meter bred säng. Charmig och funktionell kokvrå utrustat med bland annat diskmaskin, platsbyggda hyllor och spotlightbelysning. Lika fräscht och välplanerat är badrummet. I hela lägenheten finns många bra förvaringsmöjligheter med flera garderober och två klädkammare. Bostaden är i fint skick med bevarad charm. Här har du Östermalm utanför dörren men en känsla av Paris i lägenheten. Detaljer som spegeldörrar, stora spröjsade fönster och trägolv förhöjer ytterligare. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Lägenheten passar perfekt för såväl singeln som paret. Välskött förening med låg avgift samt en fantastisk prisbelönad innergård för medlemmarna att njuta av. Hiss finns. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Trägolv.

– Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Stort spröjsat fönster med djupa nischer och trägolv.

– Rofyllt sovrum med platsbyggda garderober och skåp samt ytterligare en inbyggd garderob med överskåp. Plats för 1.60 meter bred säng. Spröjsat fönster samt trägolv.

– Ytterst väldisponerad och charmig kokvrå utrustad med diskmaskin, kyl och spishäll. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Spotlightbelysning och stengolv.

Pris: 3 150 000 kr

Månadsavgift: 1 098 kr

Andel i föreningen: 2,14000 %

Byggår: 1923

Lägenhetsnummer: 12 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2.

Energiförbrukning: 128 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Näktergalen 27 bildades 1995 och förvärvade fastigheten med samma namn år 1997 på adress Rådmansgatan 11 i Stockholm. Fastigheten uppfördes 1922-1923 i kvarteret Näktergalen, arkitekten var Hjalmar Westerlund och byggmästaren Daniel Karlsson.

Föreningen består av 22 bostadsrättslägenheter (1653 kvm) samt 1 hyreslokal (110 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken om totalt 657 kvm innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras inte som köpare.

Föreningens ekonomi är urstark och belåningen är mycket låg med endast ca 2 mkr i långfristig skuld per 2018-12-31, vilket ger en belåningsgrad på ca 1.249:-/kvm. Bl a sänktes medlemsavgifterna med hela 25 % den 1 jan 2017.

Utförda renoveringar i fastigheten:
1988 – Byte av takplåt och fasadrenovering.
2000 – Byte av V/A-stammar samt byte av elstigare.
2005 – Centralt brandlarm installerades.
2007 – Nytt värmesystem samt ny värmepanna installerades.
2009 – Fönsterrenovering av samtliga fönster och dörrar.
2012 – Plåttaket målades om. Fasadsprickor mot gatan åtgärdades. Installation av snörasskydd.
2013 – Nytt tegel på taket. Bredbandsnät installerades. Byte av tvättmaskiner i tvättstugan.
2014 – Trapphusen målades om och fräschades upp samt att klinkers lades in i tvättstugan. Styrelseexpeditionen byggdes om och ombildades till bostadsrätt varvid likviditeten stärktes och lånen reducerades.
2015 – Ny hiss installerades men hisskorgen behölls tidstypisk. Trädgårdsmöblerna byttes ut mot nya underhållsfria. Entrén målades om och fräschades upp.
2016 – Bergvärme med elpanna som spets installerades . Ny elservice indragen. Fjärrvärmen avslutades. Injustering av radiatorsystem och byte av termostater.
2018 – Uppfräschning av trapphus samt målning av samtliga källargolv.
2019 – Installation av inpasseringssystem samt renovering och ombyggnad av balkonger.

Föreningen har en underhållsplan framtagen för åren 2016-2040.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I fastigheten finns ett övernattningsrum som kan bokas för medlemmarnas gäster och en bastu. Barnvagnsrum finns på entréplan med ramp från gatan. Sophantering och cykelparkering finns i källaren. Föreningen har en underbar gemensam innergård som fått flera utmärkelser bl.a. senast under hösten 2011 kom innegården på andra plats i Fastighetsägarnas trädgårdstävling Stockholms vackraste innegård.

Förening: Brf Näktergalen 27

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Obligatoriskt tillägg om 140 kr/månad för kabel-tv bas och bredband.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Obligatoriskt tillägg om 140 kr/månad för kabel-tv bas och bredband.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är cirka 170 kr/mån och hemförsäkringen är cirka 330 kr/mån.

Månadsavgiften är 1098 kr plus ett obligatoriskt tillägg för bredband och kabel-tv bas om 140 kr. Total månadsavgift blir således 1238 kronor/månad.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivningen. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.