Östermalm

Skeppargatan 20, 4 tr

Unik sekelskiftes 2:a, högst upp i gårdshus, med eldstad och härlig kungsbalkong i söderläge.

Adress

Skeppargatan 20, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 265 000 kr

Avgift

1 777 kr/mån

Boyta

33,1 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till denna suveräna 2:a i vacker sekelskiftsfastighet anno 1897 på Skeppargatan, endast ett par kvarter ovanför Strandvägen. Lugnt och trivsamt läge, högst upp i fastigheten på 4 tr, med en stor terrass/kungsbalkong i soligt söderläge och dubbla utgångar från både sov- och vardagsrum. Öppen spis i vardagsrum, genomgående trägolv, generösa ljusinsläpp och vy mot takåsar. Läget på Östermalm är fantastiskt med några minuters gångavstånd till Djurgården, Stureplan och Östermalmstorg. Välskött fastighet och bra förening med stabil ekonomi. Missa inte detta tillfälle!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder.

– Genomgående trägolv i lägenheten. Två utgångar till terrass.

– Fräscht badrum angränsar från hallen. Helkaklade väggar och klinker på golv. Dusch, handfat, handdukstork och golvvärme. Infällda spotlights i taket.

– Sovrum med plats för mindre dubbelsäng. Balkongdörr till kungsbalkong/terrass.

– Utmärkt arbetskök med infällda spotlights. Köket är välutrustat med kyl/frys, diskmaskin, gasspis, fläktkåpa och stänkskydd i rostfritt.

-Trivsamt vardagsrum med öppen spis och generösa ljusinsläpp. Pardörrar till terrass/kungsbalkong.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 1 777 kr
Gasspis.

Andel i föreningen: 1,96000 %

Byggår: 1897

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum. Gemensamt disponerar föreningens medlemmar gård med utemöbler samt grill.

Renoveringar: – 1991-92 , VA-stammar bytta i kök samt badrum. – 1992, El-stigar bytta. – 1992, Trapphus och tvättstuga. – 2001, Takrenovering och hissmaskiner. – 2010, Fönsterrenovering.

Lägenhetsnummer: 16

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 148 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Ej garage i fastigheten. Boendeparkering på gatan. www.stockholm.se

Allmänt om föreningen: Mycket stabil och välskött förening. Låg skuldsättning och med en genomtänkt plan avseende byggnadens underhåll. Bostadsföreningen bildades 1920 och förvärvade fastigheten samma år. 1991 ombildades bostadsföreningen till bostadsrättsförening. Inga aviserade avgiftsförändringar
RENOVERINGAR:
1991-92 VA-stammar bytta i badrum och kök
1991-92 Nya el-stigare
1991-92 Fasadrenovering
1992 Tvättstuga & trapphus
2001 Takrenovering och hissmaskineri i samband med vindsbyggnation
2009 Energideklaration
2010 Fönsterrenovering
2013 Bättring av trapphus

Förening: Brf Valfisken 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 24

TV: Fastigheten är ansluten till Comhem.

Internet: Internet via Comhem.

Sammanställning: Terrass/kungsbalkong i söder med dubbla utgångar från sov- respektive vardagsrum. Utebelysning.

Fantastiskt läge på Östermalm och synnerligen attraktiva 1800-talskvarter nära Östermalmstorg, Stureplan och Karlaplan. Här lever man i rofylld och lugn boendemiljö med bekvämt promenadavstånd till Djurgårdsbron och Djurgården med dess promenadstråk utmed Djurgårdskanalen. Vid Karlaplan finns all tänkbar och eftersökt service såsom ICA Karlaplan som är öppet till 23.00, Fältöversten med sina butiker, affärer, restauranger, apotek, systembolag m.m. Utmärkta kommunikationer med tunnelbana och flertalet innerstadsbussar. Med ytterligare några minuters promenadavstånd når man Östermalmstorg och Saluhallen, Strandvägen, Dramaten samt Stureplan med allt från skärgårdsfärjor till rikligt nattliv.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.