Östermalm

Linnégatan 51, 1tr

Perfekt mini-tvåa på bästa adress! Utmärkt planlösning, stor balkong i söderläge och extremt låg avgift. Chans att förvärva ett drömboende!

Adress

Linnégatan 51, 1tr

Rum

2

Slutpris

3 920 000 kr

Avgift

739 kr/mån

Boyta

33 kvmOm bostaden

I välvårdad fastighet från 1939 och på en av Östermalms toppadresser finns denna ljusa och optimalt planerad tvårummare om 33 kvm i mycket bra skick. Planlösningen är suveränt disponerad och maximalt yteffektiv och motsvarar väl lägenheter på såväl 40 och 45 kvm, och passar för både en och två personer.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats till två rum. Välkomnande hall med inbyggd garderob samt plats för ytterkläder. Välutrustat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet ger härliga sällskapsytor. Fräscht helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, TV samt matbord. Vacker fiskbensparkett och generös takhöjd. Mysigt sovrum med plats för säng om 120 cm. Stor och rymlig balkong om 6 kvm i söderläge med sol hela dagen, nylagt trätrall och härlig stadsvy.

Lägenheten har dessutom en ovanligt låg avgift på 739:-/månad inklusive kostnaden för bredband/TV i en skuldfri, äkta förening med ca 5.000.000 kr i kassan.

Välkommen till ett utmärkt boende för dig som vill bo på en exklusiv adress mitt på Östermalm, mellan Karlaplan och Östermalmstorg, nära Stureplan med dess restauranger och nattliv, Humlegården, Dramaten samt skärgårdsbåtarna vid Strandvägen och Nybrokajen!

– Välkomnande hall med plats för avhängning och skor. Bra förvaring i inbyggd garderob.

– Fräscht badrum med handfat, WC, dusch med glasväggar samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

– Utmärkt sällskapskök med bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Här finns gasspis, varmluftsugn, takfläkt, inbyggd mikrovågsugn samt rymlig kyl och frys.

– Luftigt vardagsrum med naturlig plats för TV-möbel, soffa samt matbord.

– Rofyllt sovrum med plats för 120 säng. Här finns också utgången till den soliga balkongen i söderläge som fungerar som ett extra uterum under sommarhalvåret.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 739 kr

Andel i föreningen: 1,91911 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 14 (1104)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Kumlet 7 består av 35 lägenheter varav en hyresrätt, samt två lokaler upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt. Föreningen bildades 1991 och förvärvade fastigheten 1994. Föreningen har en mycket god ekonomi, skuldfri med över 4 000 000 kr i omsättningstillgångar (kassa, bank mm) och dold tillgång i form av hyresrätt. Månadsavgifterna sänktes i april 2008 med 25% och i maj 2014 beslutade föreningen att sänka avgifterna med ytterliggare 15%. Inga ytterligare avgiftsförändringar finns beslutade i dagsläget. Juridisk person accepteras ej. Delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10%. Övernattningsbostad accepteras. Föreningen äger marken.
Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Genomförda renoveringar:
2017: Omålning delar av fasad.
2016: OVK.
2015: Renovering av torkutrymmet i tvättstugan.
2014: Renovering av elcentral samt eldragningar i allmänna utrymmen, renovering av parkeringsplats samt pelare.
2012: Byte avloppsstam.
2011: Högtrycksspolning avloppsstammar och köksstick samt avloppsrensningar. OVK. Justering av läckande tätskikt på innergården. Tätskiktsarbeten på den utvändiga gårdstrappan.
2010: Ny torktumlare. Sotning av rökgångar till de öppna spisarna.
2009: Brandskyddskontroll genomförs av öppna spisar och rökgångar.
2008: OVK besiktning.
2007: Renovering av fönstrens ytterbågar, (överklädds med aluminiumplåt).
2006: Snörasskydd monterades.
2005: Ny elstigare, till lägenheterna, och nya mätarplattor installeras.
Radonmätning utförs i fastigheten. Kontroll av ev. markföroreningar orsakade av den f d bensinstationen. Inga markföroreningar har kunnat konstateras.
2004: Yttertaket mot Linnégatan målas. Ommålning av taket. TV-nätet uppgraderas till Hip-Net Bredband. Nytt torkaggregat installeras i tvättstugan.
Nytt expansionskärl installeras i värmeundercentralen.
2003: Trapphus och entré målas om. Marmorgolven slipas. Entrén erhåller ny belysning. Tvättstuga ommålas. Hisskorgen förses med nya ytskikt och hisschaktet målas. Befintliga trädörrar byts till säkerhetsdörrar. Brandvarnare installeras.
2002: En tredje glasruta monteras på samtliga lägenhetsfönster i syfte att förbättra minska värmeförluster.
2001: Ny servisledning från gatan. Ny värmeundercentral installeras.
2000: fönstren målas om utvändigt.
1999: Tvättstugan renoveras och nya tvättmaskiner installeras.
1998: Stuprör mot gatan repareras och förses med el-värmekablar. Uthyrningslokalen förses med till- och frånluft.
1997: Stambyte och badrumsrenovering genomförs i fastigheten.
1996: Ny reglerutrustning installeras i värmeundercentralen. Nya stamreglerventiler installeras. Radiatorerna förses med termostatventiler.

Förening: Brf Kumlet 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i soligt söderläge med fin utsikt över vackra sekelskiftesfastigheter, samt härlig stadsvy längs med Linnégatan nedanför. Rymlig yta om 6 kvm.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge på Linnégatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östermalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.