Östermalm

Nybrogatan 85, 3 tr

Förtrollande vacker 20-talspärla med perfekt planlösning och sagolik atmosfär. Eftersökt läge på Nybrogatan i skuldfri förening med låga avgifter.

Adress

Nybrogatan 85, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 500 000 kr

Avgift

823 kr/mån

Boyta

31 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Nybrogatan 85 och detta drömlika hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär som slår det mesta. Perfekt Östermalmsläge strax ovanför Karlavägen invid Östermalmstorg, Stureplan och grönskande Humlegården. Här bor du i ett kvarter omringat av ett högklassigt utbud av restauranger, caféer och butiker.

Här har man med stil och finess lyckats skapa ett fantastiskt hem på en liten yta. Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för två personer. Vackra 20-tals detaljer är bevarade med genomgående fina trägolv, högt till tak och ljusa färgval. Stilrent kök med rymlig matplats och all önskvärd maskinell utrustning i öppen planlösning med vardagsrummet. Utmärkt förvaring i walk-in closet. Rofyllt sovrum med grönskande utsikt. Sobert badrum i stilsäkert utförande. Vackra spröjsade fönster ger fint ljusinsläpp och härlig utsikt över den grönskande innergården med blommande körsbärsträd och äppelträd.

Vacker och välskött fastighet i skuldfri förening med låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften endast 823 kr.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och förvaring.

– Fint kök med mycket bra förvaring i flertalet skåp samt goda arbetsytor. Ljusa snickerier, arbetsbänk i ek och full maskinell utrustning som spishäll, fläkt med rostfri kåpa, ugn, diskmaskin, kyl och frys från SMEG. Här finns det gott om plats för matbord för många gäster.

– Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Stort tidstypiskt fönster ger fint ljusinsläpp och härlig utsikt över grönskande gård. Här finns plats för både soffgrupp och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge.

– Rofyllt sovrum med platsbyggd säng och fönster mot grönska. Praktisk hyllförvaring samt dörr med vackert tidstypiskt glasparti.

– Stilrent helkaklat badrum med grått stengolv, skålhandfat med mörkoljad träbänk, wc och dusch.

Pris: 3 250 000 kr

Månadsavgift: 823 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbudet).

Andel i föreningen: 0,24614 %

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 350 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1928

Lägenhetsnummer: 183 (1303)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 140 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Detta hus med HSB-rötter ägs av BRF Bävern. Huset stod klart 1928 och i pennan höll den kände HSB-arkitekten Sven Wallander. BRF Bävern har en originell och unik byggnadslösning där det står på Tyskbergets topp. Istället för att spränga bort delar av berget byggdes huset och berget ihop. Gårdshusen binds samman med gathusen via vackra, glasade gångar, som ger ett imponerande intryck. Husets fasader är ett fint exempel på 1920-talets nyklassicism.

Då föreningens vindar avyttrades under 2015 är fastighetens tekniska skick och föreningens ekonomi ytterst god. Stora investeringar har tagits under de senaste åren (exempelvis har tak, hissar, fönster, säkerhetsdörrar, trapphus och tvättstugor renoverats eller bytts ut under 2015-2017). Föreningen är även helt skuldfri med en nettokassa, vilket möjliggör en låg avgift över tid.
BRF kräver individuellt medlemskap i HSB.

1985 Nya elstigar och V/A-stammar i kök och bad
1997 Fasadrenovering
2002 Reparation av tak
2003-2004 Fasadrenovering
2009 Upprustning av gård
2010 Spolning av stammar
2011 Takmålning
2011-2014 Balkonger ut mot gård byggdes
2014 Stamspolning samt installation av säkerhetsdörrar
2015 Påbörjades vindsbyggnationen med 24 nya lägenheter samt nya förråd åt medlemmarna.
2015-2016 Fönsterrenovering och nytt ventilationssystem
2016 Omläggning av tak, installation av hiss i gårdshuset. Hissarna i gatuhusen, tvättstugorna, bastun samt föreningslokalen renoverades.

Välutrustad tvättstuga, gästrum, hobbyrum, samlingslokal, bastu, cykelförråd och barnvagnsplats. Därutöver finns gemensamma gårdar med växter, träd och uteplatser.

Planerade renoveringar:
Det pågår en utredning om renovering av entréerna.

Förening: Brf Bävern

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 232

Antal lokaler: 10

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem.

Internet: Fiber via Com Hem eller Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Fina gemensamma innergårdar med växter, träd och uteplatser.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Nybrogatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.