Östermalm

Sibyllegatan 50 B

Drömlik minitvåa med två kakelugnar & perfekt genomgående planlösning, vackra detaljer & sagolik atmosfär. Skuldfri brf & toppläge nära Karlaplan.

Adress

Sibyllegatan 50 B

Rum

2

Slutpris

4 200 000 kr

Avgift

1 171 kr/mån

Boyta

30 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Sibyllegatan 50 B och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Med ett perfekt Östermalmsläge strax ovanför Karlavägen nära Östermalmstorg, Stureplan och grönskande Humlegården bor du i ett kvarter omringat av ett högklassigt utbud av restauranger, caféer och butiker.

Lägenheten har renoverats med stil och finess och den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval, ljus färgsättning, fina golv samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för två personer. Tilltalande detaljer som två praktfulla kakelugnar, generös takhöjd, bröstpaneler och vackra fönster. Stilrent kök med all önskvärd maskinell utrustning i öppen planlösning med vardagsrummet. Underbart sovrum med plats för dubbelsäng och platsbyggd förvaring. Fint badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande.

Lägenheten är belägen på entréplan med egen ingång i välskött och skuldfri förening i vackra kulturminnesmärkta fastigheter från 1893. Välkommen till ett kvalitetsboende på bästa Östermalmsadress nära Karlaplan, Stureplan och Östermalmstorg.

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Plats för ytterkläder och skor.

– Stilrent kök som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Komplett maskinell utrustning som kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt. Här finns det gott om plats för matbord för många gäster.

– Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Stort fönster ger fint ljusinsläpp. Trivsam takhöjd, vackra detaljer som magnifik kakelugn och ljust färgsatta väggar. Plats för soffa och övrig önskad möblering.

– Underbart sovrum med plats för dubbelsäng. Vacker kakelugn och utmärkt förvaring i garderober längst med väggen. Stort fönster mot föreningens fina innergård. Här sover man gott helt fritt från störande trafik.

– Badrum med kaklade väggar samt utrustat med WC, dusch och handfat.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 1 171 kr
I avgiften ingår värme, VA och bredband (fiber via Ownit).

Andel i föreningen: 0,00662 %

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 350 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1893-1894

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 11503-01-01-0701

Hiss: Ja

Våningsplan: Entréplan med egen ingång.

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Föreningen Brf Storken 12 förvärvade fastigheten med samma namn 1999 med adresser Jungfrugatan 41 A-C, 43 A-B och Sibyllegatan 50 A-B samt Sibyllegatan 52 A-B. Föreningen består av sammanlagt ca 4812 kvm bostadsyta fördelat på 77 lägenheter, varav 76 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. I föreningen finns också 12 affärslokaler med hyresrätt på en totalyta om ca 711 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Avgiften höjdes med 20 % vid årsskiftet 21/22.

Föreningen har en god ekonomi och i september 2017 amorterades de sista långfristiga lånen och föreningen blev därmed skuldfri. Omsättningstillgångarna (kassa, bank mm) uppgick per 2020-12-31 till ca 1 512 850 kr.
Styrelsen arbetar också med att gå igenom och förbättra avtal med diverse leverantörer och att se över samtliga avtal med hyresgäster.

Gjorda renoveringar:
1989-1990 totalrenoverades fastigheten med byte av V/A-stammar, elstigare, ventilation etc.
2002 målning av fönster.
2006 målning av yttertaket.
2008 trapphusrenovering/ommålning.
2009 bebyggdes en del av vinden till två vindsvåningar i etage med underliggande medlemslägenheter.
2010 tätning och isolering av fönster.
2015 byte av tvättmaskin i tvättstugan, lagning av stuprännor m.m.
2016 fönstermålning och åtgärdat ventilation enligt OVK.
2018 Ny undercentral.
2019 Ny hiss installerades på Sibyllegatan 50A.
2019 Tätning/renovering skorsten Sibyllegatan 50.
2020 Fönsterrenovering Sibyllegatan

Planerade renoveringar/investeringar:
Styrelsen har en underhållsplan som upprättades 2004 och som löpande uppdateras. Fönsterrenovering på Jungfrugatan planeras under 2022. Bergvärme diskuteras.

Fastigheten är kulturhistoriskt värdefull (blåklassad, byggnadsminnesförklarades 1987) och ritades av arkitekter A G Forsberg och E O Ulrich på initiativ av lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola. Agnes Lagerstedt är också den som tog intiativet till verksamheten med skollovskolonier i Sverige och Barnens dag. I en skrift utgiven av Stockholms Stadsmuseum kan man inledningsvis läsa:

"Högst upp på Östermalm, på Sibyllegatan i det sista kvarteret mot Valhallavägen står några enkla hyreshus som med sina röda tegelfasader bjärt avviker från omgivande bebyggelse. Få torde känna till att bakom de röda husfasaderna döljer sig en intressant bit av stockholmsk arbetarhistoria. När husen stod nyuppförda på 1890-talet hörde de till några av Stockholms föredömligaste arbetarbostadshus. Initiativtagare till husen var lärarinnan Agnes Lagerstedt vid Hedvig Eleonora folkskola, som genom sitt arbete kommit i kontakt med arbetarbarnens usla bostadsförhållanden. Denna del av det framväxande Östermalm präglades ännu i slutet av 1800-talet av en undermålig och rivningsmogen kåkbebyggelse. Trångboddheten i dessa utkantsbostäder var stor…" Läs mer under dokument och länkar.

Övriga utrymmen och faciliteter:

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Det finns en rymlig, fräsch och välutrustad tvättstuga i det separata gårdshuset uppdelad på två bokningsbara avdelningar med vardera två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Föreningens medlemmar har även tillgång till cykelrum och en övernattningslägenhet med plats för fyra personer. Den har pentry, dusch och toalett som kan hyras för 250 kr/dygn. Föreningen har även en stor och fin innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter.

Förening: Brf Storken 12.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 77

Antal lokaler: 12

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem. Bredband via fibernät som ägs av föreningen men Ownit AB ansvarar för driften. Bredband ingår i avgiften.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.