Norrmalm - Vasastan

Luntmakargatan 70, 1 tr

Romantiskt 1700-tal och sagolik känsla i underbar, liten "våning" med kakelugn, härligt lantkök och nybyggd balkong. Bäst i klassen!

Adress

Luntmakargatan 70, 1 tr

Rum

2

Slutpris

5 200 000 kr

Avgift

1 961 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Kom och känn historiens vingslag i anrika innerstadskvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts. I vacker och unik fastighet med anor från 1700-talet finns denna ljuvliga ”lilla våning” om 2 rum och kök. Den har på senare tid varsamt renoverats och ett sällsynt drömhem har skapats med tyngdpunkt på välbevarad atmosfär, charm och smakfulla detaljer från byggåret. Man slås verkligen av de pietetsfulla detaljer som finns såsom en fungerande kakelugn, spegelmönstrade dörrar och snickerier, breda och vitlaserade furutiljor, vackra paneler, högt i tak om ca 3,20 meter med takrosetter och lister, spröjsade fönster i två väderstreck med djupa nischer etc.

Planlösningen är ljus och genomgående mot gård och gata, den är utmärkt disponerad och utgör en del av husets gamla paradvåning från 1700-talet. Härligt, öppet och platsbyggt sällskapskök har inretts i klassisk och lantlig stil med känslan av svunna tider. Köket inbjuder till middagar och tillställningar i goda vänners lag. Här finns utgången till den nybyggda balkongen som ger en härlig förlängning av köket och förenar ute med inne. Vardagsrum med vacker och fungerande kakelugn. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt ett platsbyggt, snickartillverkat garderobssystem som går från golv till tak. Helkaklat duschrum. Samtliga stammar i fastigheten är bytta.

Den här ”lilla våningen” är ett smycke ni måste se och uppleva. Härligare än så här blir det inte!

– Hall med ingång via vackra pardörrar och plats för avhängning vid klädhängare. Praktisk förvaring i skåp ovan badrummet. Vitlaserat trägolv och vitmålade väggar och tak. Ovan dörren till sovrummet finns ett fönster som ger gott ljusinsläpp till hallen.

– Kaklat duschrum med klinkergolv. Här finns separat duschplats samt handfat, toalett, badrumsskåp och handdukstork.

– Rofyllt sovrum i ostört läge som vetter mot innergården. Sovrummet har ett platsbyggt snickartillverkat skåp- och garderobssystem samt plats för dubbelsäng. Vitlaserat trägolv och vitmålade väggar och tak med takrosett.

– Stort härligt och platsbyggt sällskapskök från Fagerdala snickeri på Värmdö. Köket går i lantlig och klassisk stil med snickerier i massiv furu, vackra beslag, dämpade lådor och infällda spotlights. Bänkskivor i öländsk kalksten och bra förvaring i bänkskåp samt på väggfasta hyllor. Maskinell utrustning såsom kyl och frys i klassisk design (Gorenje), spis med keramikhäll och varmluftsugn (Smeg), fläktkåpa (Gorenje) samt inbyggd diskmaskin. Arbetsö i mitten med förvaring utgör hjärtat i köket och inbjuder tillsammans med matplatsen till stora middagar och tillställningar i goda vänners lag. Vita väggar och tak med takrosett samt vitlaserat trägolv. Två fönsterpartier mot gården, varav ett med utgång till nybyggd balkong.

– Mellanpassage med en stor garderob samt en klädkammare, inredd till ”walk in closet”.

– Generöst och ljust vardagsrum med lättmöblerade ytor. Vacker bröstpanel från 1700-talet, stora spröjsade fönster, vitlaserade trägolv, vita väggar och tak med takrosett samt en fungerande kakelugn.

Lägenheten har delvis nydragen el, samtliga kontakter och strömbrytare är utbytta. Automatsäkringar, jordfelsbrytare.

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 1 961 kr

Andel i föreningen: 5,44700 %

Byggår: 1798

Uppvärmning: Direktverkande el, debiteras lägenhetsinnehavarens elabonnemang

Övriga byggnader/utrymmen: Stort förråd om ca 6 kvm i källaren tillhör lägenheten och det finns en tvättstuga i entréplan med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. (Polettsystem, ej tidsbokning). I källaren finns även en samtlingslokal i ett inrett källarvalv från 1700-talet.

Renoveringar: Se bifogade filer "Underhållsplan" och "Spekulantinformation 2014".

Lägenhetsnummer: L3 (1101)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Energiförbrukning: 115 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området för mantalsskriven. Se även www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sjöråen 18 består av 15 st lägenheter med bostadsrätt och 6 st lokaler med hyresrätt i vacker fastighet uppförd år 1798 (första våningsplanet är troligtvis från omkring 1750) belägen i hörnet av Luntmakargatan och Kungstensgatan. Fastigheten är områdets äldsta. Föreningen förvärvade fastigheten 1999, beskattas såsom äkta och innehar marken med äganderätt.

Föreningen har en mycket god ekonomi med låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 7.518.216:- vilket ger en belåningsgrad på 6.198:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m. uppgick till ca 1.976.172:- och årets nettoresultat blev + 212.646:-. Inga avgiftsförändringar finns beslutade.

Renoveringar i fastigheten:
Se bifogade filer "Underhållsplan" och "Spekulantinformation 2020".

Till lägenheten disponeras ett rymligt källarförråd.
Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp
(pollettsystem, ingen tidsbokning).
• Samlingslokal i källare.
• Gård med cykelställ (ej för MC och liknande).
• Cykelrum i källaren.
• Hiss saknas men kommer ev projekteras i Luntmakargatans trappuppgång. De boende i den trappuppgången får sedan rösta om de vill ha hiss eller ej. En medlem med funktionsnedsättning har av Stadsbyggnadskontoret beviljats bostadsanpassningbidrag för en stoltrapphiss i samma trappuppgång. För det fall att de boende röstar nej till vanlig hiss kommer sannolikt stoltrapphissen att installeras istället. OBS att den senare installationen är temporär och kommer att avlägsnas när behovet av den upphör.

Förening: Brf Sjöråen 18

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 15

Antal lokaler: 6

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Splitterny balkong vetter i rofyllt läge mot föreningens innergård. Balkongen har sol från morgon till lunchtid. Obligatorisk balkongavgift på 150:-/månad tillkommer utöver månadsavgiften.

Centralt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Vasastan och Norrmalm invid Handelshögskolan, Stadsbiblioteket och Observatorielunden. Här promenerar man med enkelhet till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i vackra Observatorielunden runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.