Vasastan - Norrmalm

Luntmakargatan 70, 1 tr

Romantiskt 1700-tal & sagolik historisk känsla i underbar, liten "Stockholmsvåning" med kakelugn, & magnifikt lantkök med balkong. Möjlig 3:a.

Adress

Luntmakargatan 70, 1 tr

Rum

2

Slutpris

6 230 000 kr

Avgift

1 961 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Kom och känn historiens vingslag i anrika innerstadskvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts. I vacker och unik fastighet med anor från 1700-talet saluförs nu denna ljuvliga ”lilla våning” om 62 kvm fördelade två rum och stort lantkök.

Den har på senare tid varsamt renoverats och därmed har ett drömhem skapats med tyngdpunkt på välbevarad atmosfär, charm och smakfulla detaljer från byggåret. Samtidigt utan att tumma på det moderna med genomtänkta och optimala förvaringslösningar.

Man slås verkligen av de pietetsfulla detaljer som återfinns såsom en fungerande kakelugn, spegelmönstrade dörrar och snickerier, breda och vitlaserade furutiljor, vackra paneler, högt i tak om ca 3,20 meter med takrosetter och lister samt spröjsade fönster med djupa nischer som ger ett behagligt ljusinsläpp från två väderstreck.

Planlösningen är ljus och genomgående från gård till gata, den är utmärkt disponerad och utgör en del av husets gamla paradvåning från 1700-talet. Härligt, öppet och platsbyggt sällskapskök som snickeritillverkats och inretts i klassisk och lantlig stil med känslan av svunna tider. Bänksskivor i gotländsk kalksten och komplett maskinell utrustning. Köket inbjuder till middagar och tillställningar i goda vänners lag. Här finns utgången till balkongen som ger en härlig förlängning av köket och som därmed förenar ute med inne.

Vidare leder köket till vardagsrummet via passage med en garderob respektive klädkammare inredd till en ”walk in closet”. Vardagsrummet är rogivande med en vacker och fungerande kakelugn, vacker bröstpanel, stora spröjsade fönster, vitlaserade trägolv, väggar i sober kulör och tak med takrosett. Här ges plats för soffgrupp och övrigt valfri möblering.

Sovrum i lugnt och tyst läge mot innergården. I sovrummet finns plats för dubbelsäng samt klädförvaring i ett platsbyggt, snickartillverkat garderobssystem som går från golv till tak.

Helkaklat duschrum med handfat och toalett. Samtliga stammar i fastigheten är bytta.

Den här ”lilla våningen” är ett smycke ni bara måste se och uppleva!

Välskött, äldre förening med stark ekonomi och låga månadsavgifter för medlemmarna.

Rumsbeskrivning: – Hall med ingång via vackra pardörrar och plats för avhängning vid klädhängare. Praktisk förvaring i skåp ovan badrummet. Vitlaserat trägolv och vitmålade väggar och tak. Ovan dörren till sovrummet finns ett fönster som ger gott ljusinsläpp till hallen.

– Kaklat duschrum med klinkergolv. Här finns separat duschhörna samt handfat, toalett, badrumsskåp och handdukstork.

– Rofyllt sovrum i ostört läge mot innergården. Sovrummet har ett platsbyggt snickartillverkat skåp- och garderobssystem samt plats för dubbelsäng. Vitlaserat trägolv och vitmålade väggar och tak med takrosett.

– Stort härligt och platsbyggt sällskapskök från Fagerdala snickeri på Värmdö. Köket går i lantlig och klassisk stil med snickerier i massiv furu, vackra beslag, dämpade lådor och infällda spotlights. Bänkskivor i öländsk kalksten och bra förvaring i bänkskåp samt på väggfasta hyllor. Maskinell utrustning såsom kyl och frys i klassisk design (Gorenje), spis med keramikhäll och varmluftsugn (Smeg), fläktkåpa (Gorenje) samt inbyggd diskmaskin. Arbetsö i mitten med förvaring utgör hjärtat i köket och inbjuder tillsammans med matplatsen till stora middagar och tillställningar i goda vänners lag. Vita väggar och tak med takrosett samt vitlaserat trägolv. Två fönsterpartier mot gården, varav ett med utgång till balkongen.

– Mellanpassage med en stor garderob samt en klädkammare, inredd till ”walk in closet”.

– Generöst och ljust vardagsrum med lättmöblerade ytor. Vacker bröstpanel från 1700-talet, två högresta och spröjsade fönster, vitlaserade trägolv, väggar sober varm kulör, tak med takrosett samt en fungerande kakelugn.

Lägenheten har delvis nydragen el, samtliga kontakter och strömbrytare är utbytta. Automatsäkringar, jordfelsbrytare.

Pris: 5 575 000 kr

Månadsavgift: 1 961 kr
I månadsavgiften ingår kabel-TV och kallvatten men ej värme och varmvatten (tillkommer via direktverkande el). Balkongavgift 150:-/månad. Hemförsäkring ca 150-200:-/månad och hushållsel + värme/varmvatten ca 1.000-1.200:-/månad. Lägenheten värms upp med element och en kakelugn. Varmvattenförbrukningen mäts trådlöst av externt mätföretag för varje enskild lägenhet och debiteras halvårsvis.

Andel i föreningen: 5,25100 %

Byggår: 1798

Uppvärmning: Direktverkande el

Lägenhetsnummer: L3 (1101)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2019-10-04

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området för mantalsskriven. Se även www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sjöråen 18 består av 15 st lägenheter med bostadsrätt och 6 st lokaler med hyresrätt i vacker fastighet uppförd år 1798 (första våningsplanet är troligtvis från omkring 1750) belägen i hörnet av Luntmakargatan och Kungstensgatan. Fastigheten är områdets äldsta. Föreningen förvärvade fastigheten 1999, beskattas såsom äkta och innehar marken med äganderätt.

Föreningen har en mycket god ekonomi med låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 7.518.216:- vilket ger en belåningsgrad på 6.198:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m. uppgick till ca 1.976.172:- och årets nettoresultat blev + 212.646:-. Inga avgiftsförändringar finns beslutade.

Renoveringar i fastigheten:
Se bifogade filer "Underhållsplan" och "Spekulantinformation 2020".

Till lägenheten disponeras ett rymligt källarförråd.
Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp
(pollettsystem, ingen tidsbokning).
• Samlingslokal i källare.
• Gård med cykelställ (ej för MC och liknande).
• Cykelrum i källaren.
• Hiss saknas men kommer ev projekteras i Luntmakargatans trappuppgång. De boende i den trappuppgången får sedan rösta om de vill ha hiss eller ej. En medlem med funktionsnedsättning har av Stadsbyggnadskontoret beviljats bostadsanpassningbidrag för en stoltrapphiss i samma trappuppgång. För det fall att de boende röstar nej till vanlig hiss kommer sannolikt stoltrapphissen att installeras istället. OBS att den senare installationen är temporär och kommer att avlägsnas när behovet av den upphör.

Förening: Brf Sjöråen 18

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 15

Antal lokaler: 6

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem och Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Balkong vetter i rofyllt läge mot föreningens innergård. Balkongen har morgonsol. Obligatorisk balkongavgift på 150:-/månad tillkommer utöver månadsavgiften.

Centralt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Vasastan och Norrmalm invid Handelshögskolan, Stadsbiblioteket och Observatorielunden. Här promenerar man med enkelhet till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i vackra Observatorielunden runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.