Norrmalm - Vasastan

Jutas Backe 5, 2 tr

1880-talsdröm på historisk adress invid Johannes kyrka! Solig balkong med vacker gårdsvy, kakelugn, fina ytskick och sagolik sekelskifteskänsla.

Adress

Jutas Backe 5, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 275 000 kr

Avgift

3 073 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

I rofyllt läge vid Brunkebergsåsens topp och Johannes kyrkopark ges här tillfälle att förvärva ett unikt boende på en av Stockholms mest attraktiva och anrika adresser, den pittoreska gränden Jutas Backe. I fastighet från 1883, granne med det omtalade Drottninghuset från 1689, finns denna underbara lägenhet med härlig karaktär och historisk känsla.

Lägenheten har med varsam hand inretts i stilfullt utförande med många vackra detaljer såsom höga golvsocklar och dekorativt tapetserade väggar, högt i tak om ca 3,10 meter med slätstuckatur, lister, en kakelugn, flera fönsterpartier med spegelmönstrade nischer, spegeldörrar, fina golv slipades och lackades 2009 etc. Detta sätter härlig karaktär på den utmärkta planlösningen som är genomgående mellan gård och gränd. Vardagsrum med kakelugn och två stora fönsterpartier. Rymligt sovrum med plats för rejäl dubbelsäng och god förvaring i garderober längs med vägg. Välutrustat kök i klassisk stil med utgång till balkongen. Balkongen har under sommarhalvåret sol från ca kl 08.00-19.00, den är högt belägen och ger härlig förlängning av köket vilket förenar ute med inne. Från balkongen ges ljuvlig utsikt över lummiga innergårdar. Hall med plats för ytterkläder och förvaring i garderob. Fräscht kaklat badrum med duschplats.

Välkommen till eftertraktade kulturkvarter med anor från 1600-talet där Norrmalm, Östermalm och Stockholm city möts, alldeles invid Stureplan och Humlegården, nära shoppingen på Biblioteksgatan och NK så väl som skärgårdsbåtarna vid Nybroviken.

– Hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring i garderob. Vackert golv och väggar i sober färgsättning. Säkerhetsdörr.

– Toppfräscht kaklat badrum från 2009 med dusch och vikdörrar i glas, vägghängd toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

– Kök med god förvaring i skåp och draglådor. Köket har kyl, frys, spis, microvågsugn, fläkt och diskmaskin. Matplats för 4 personer. Från köket finns utgång till solig balkong med ljuvlig utsikt över lummiga gårdar.

– Vardagsrum med två stora fönsterpartier som har djupa och spegelmönstrade nischer. Vackra golv, höga socklar, dekorativt tapetserade väggar, högt till tak om ca 3,10 meter med slätstuckatur och en kakelugn (ej fungerande).

– I fil med vardagsrum finns ett sovrum med plats för rejäl dubbelsäng och förvaring i garderober längs med vägg. Sovrummet har högt i tak, höga socklar, ett fönster med djup och spegelmönstrad nisch, vackert golv och dekorativt tapetserade väggar.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 3 073 kr

Andel i föreningen: 3,28000 %

Byggår: 1883

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 784 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området för mantalsskriven. Externa garagemöjligheter i kvarteren, se www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Jutas Backe äger fastigheten Drottninghuset 5, uppförd 1883, med adresser Regeringsgatan 97 och Jutas Backe 5. Föreningen består av 22 lägenheter om totalt 1654 kvm och 3 lokaler 169 kvm. Marken innehas med tomträtt.

Jutas Backe hette för länge sedan Italie backe. Namnet Jutas kommer från slaget vid Jutas som var en strid Sverige vann över Ryssland under överste Georg Carl von Döbeln i det finska vinterkriget 1808. Fastigheten är granne med det anrika Drottninghuset från 1669 och internationella skolan, "Brummerska skolan grundad 1882".

Föreningens ekonomi är god. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 10 mkr (ca 6.055:-/kvm) och omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Fastigheten totalrenoverades 1995 (inklusive elstigare, vvs, stammar, ventilation, tak, fönster, trapphus, tvättstuga m.m.). Balkonger byggdes 2007. Taket renoverades 2013. Fönster målades 2014. Föreningen planerar att eventuellt måla om fönster mot Regeringsgatan under 2015 eller 2016. Ny tvättmaskin och torkskåp i tvättstugan 2019. Inga renoveringar eller större investeringar i fastigheten planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm. I fastigheten finns en gemensam och välutrustad tvättstuga, innergård med trädgårdsmöbler, planteringar, möjlighet till grillning och ett ställ för cyklar.

Förening: Brf Jutas Backe

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Abonnemang tecknas separat av varje enskild medlem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Solig balkong i högt och ljuvligt läge med fri utsikt över lummiga och vackra innergårdar. Under sommarhalvåret så har balkongen sol mellan ca kl 08.00-19.00.

Fastigheten är belägen i mycket lugnt läge i kulturkvarteren invid Johanneskyrkan och dess vackra park. Här bor du med fem minuters promenadavstånd till NK, Stureplan och shoppingen i city. I kvarteret finns många boutiqer, caféer och restauranger som t ex Brunkebergs bageri, Café Saturnus, Albert & Jacks deli, Restaurang Muséet, Nalen etc.

Kommunikationerna är goda med T-bana från Östermalmstorg och Hötorget beroende på destination. Dessutom innerstadsbussar från city och Norrmalmstorg.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.