Norrmalm - invid Johannes kyrka!

Jutas Backe 5, 1 tr

1880-talsdröm på historisk adress invid Johannes kyrka! Balkong, kakelugn och underbar känsla!

Adress

Jutas Backe 5, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 625 000 kr

Avgift

3 073 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till eftertraktade kulturkvarter med anor från 1600-talet där Norrmalm, Östermalm och Stockholm city möts, alldeles invid Stureplan, Humlegården och skärgårdsbåtarna vid Nybroviken.

I rofyllt läge vid Brunkebergsåsens topp och Johannes kyrkopark ges här tillfälle att förvärva ett unikt boende på en av Stockholms mest attraktiva och anrika adresser, den pittoreska gränden Jutas Backe. I fastighet från 1883, granne med det omtalade Drottninghuset från 1689, finns denna underbara lägenhet med härlig karaktär och historisk känsla. Lägenheten har med varsam hand inretts i stilfullt utförande med många vackra detaljer såsom väggar utsmyckade i paneler och dekorativa väggfält, högt i tak med slätstuckatur, en kakelugn (ej fungerande), flera fönsterpartier med spegelmönstrade nischer, spegeldörrar etc. Detta sätter prägel på den härliga planlösningen som är genomgående och sträcker sig från gård till gata. Vardagsrum med kakelugn och två stora fönsterpartier. Rymligt sovrum med platsbyggda garderober. Kök från Vedum i klassisk stil med utgång till balkong med förmiddagssol. Hall med dold förvaring och kaklat badrum.

– Hall med med säkerhetsdörr. Plats för avhängning och dold förvaring i skjutdörrsgarderob. Vitmålade väggar, ekparkett på golv och infällda spotlights i tak.

– Kaklat badrum med dusch, toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

– Kök från Vedum med gott om förvaring i skåp med luckor och beslag i klassisk stil. Köket har kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Matplats för 4 personer vid framtagen tegelvägg. Infällda spotlights i tak. Från köket finns utgång till balkong med förmiddagssol. Balkongen vetter mot föreningens fina innergård.

– Vardagsrum med två fönsterpartier med spegelmönstrade nischer, dekorativa väggfält och lister, högt i tak med slätstuckatur, kakelugn (ej fungerande), sober färgsättning och ekparkettgolv.

– I fil med vardagsrum finns ett sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober längs med vägg. Sovrummet har högt i tak, panelvägg, ett fönster med spegelmönstrad nisch, sober färgsättning och ekparkettgolv.

OBS! Lägenhetens belysning har varit kopplad till ett programmerbart system som kan övertas av köparen.

Pris: 3 250 000 kr

Månadsavgift: 3 073 kr

Andel i föreningen: 3,28000 %

Byggår: 1883

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga på entréplan med helt nya maskiner och ny torktumlare. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Föreningen disponerar en fin innergård med trädgårdsmöbler och plats för cyklar.

Renoveringar: Fastigheten totalrenoverades 1995 (inklusive elstigare, vvs, stammar, ventilation, tak, fönster, trapphus, tvättstuga m.m.). Balkonger byggdes 2007. Föreningen planerar och har budgeterat för fönster- och takrenovering under 2011-2012. Man diskuterar även att flytta tvättstugan till gårdshuset och omvandla den nuvarande till lägenhet.

Lägenhetsnummer: 1101

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Parkering/Bilplats: Garage finns att hyra på Johannesplan 5. Säljaren har en garageplats där som med allra största sannolikhet kan övertas av köparen. Hyran är 1500:-/mån inkl moms. Platsen är 4 meter x 2,13 meter (mellan två pelare). Till detta garage finns fjärrkontroll.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Jutas Backe äger fastigheten Drottninghuset 5, uppförd 1883, med adresser Regeringsgatan 97 och Jutas Backe 5. Föreningen består av 22 lägenheter om totalt 1654 kvm och 3 lokaler 169 kvm. Marken innehas med tomträtt.

Jutas Backe hette för länge sedan Italie backe. Namnet Jutas kommer från slaget vid Jutas som var en strid Sverige vann över Ryssland under överste Georg Carl von Döbeln i det finska vinterkriget 1808. Fastigheten är granne med det anrika Drottninghuset från 1669 och internationella skolan, "Brummerska skolan grundad 1882".

Föreningens ekonomi är god. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 10 mkr (ca 6.055:-/kvm) och omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Fastigheten totalrenoverades 1995 (inklusive elstigare, vvs, stammar, ventilation, tak, fönster, trapphus, tvättstuga m.m.). Balkonger byggdes 2007. Taket renoverades 2013. Fönster målades 2014. Föreningen planerar att eventuellt måla om fönster mot Regeringsgatan under 2015 eller 2016. Ny tvättmaskin och torkskåp i tvättstugan 2019. Inga renoveringar eller större investeringar i fastigheten planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 5 kvm. I fastigheten finns en gemensam och välutrustad tvättstuga, innergård med trädgårdsmöbler, planteringar, möjlighet till grillning och ett ställ för cyklar.

Förening: Brf Jutas Backe

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong som byggdes 2010, med härlig förmiddagssol. Balkongen vetter mot föreningens mysiga innergård.

Fastigheten är belägen i mycket lugnt läge i kulturkvarteren invid Johanneskyrkan och dess vackra park. Här bor du med fem minuters promenadavstånd till NK, Stureplan och shoppingen i city. I kvarteret finns många boutiqer, caféer och restauranger som t ex Brunkebergs bageri, Café Saturnus, Albert & Jacks deli, Restaurang Muséet, Nalen etc.

Kommunikationerna är goda med T-bana från Östermalmstorg och Hötorget beroende på destination. Dessutom innerstadsbussar från city och Norrmalmstorg.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.