Nedre Gärdet - Östermalm

Artillerigatan 85, 3 tr

Fantastiskt läge invid Tessinparken & Karlaplan. Högt i tak, vacker ekparkett, snövita snickerier & generösa ljusinsläpp. Balkong i bästa solläge!

Adress

Artillerigatan 85, 3 tr

Rum

2

Slutpris

6 150 000 kr

Avgift

2 551 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”funkispärla” passat bättre för att beskriva denna fantastiska lägenhet med stor solig balkong i väster. Samtliga ljusinsläpp vetter mot en lummig parkliknande innergård med en underbar rogivande fontän. Den suveräna och klassiska planlösningen flödar av ljus från stora fönsterpartier. Här finns bevarade originaldetaljer såsom vacker fiskbensparkett och snövita snickerier m.m. som på ett ytterst smakfullt sätt samsas med stilren och neutral design, sober färgsättning, smart förvaring och påkostade materialval. Välkomnande hall, vardagsrum och ett utmärkt ger härliga sällskapsytor, stambytt fräscht badrum och sovrum med utgång till balkongen.

2,5 r o k som med relativt små medel går att göra om till en 3:a.

Trygg och klok förening med välskött fastighet, oerhört god ekonomi och man har nyligen sänkt månadsavgifterna. Välkommen till detta suveräna läge på Nedre Gärdet med ett stenkast från Tessinparken och Karlaplan.

– Välkomnande instegstambur med plats för avhängning vid klädhängare i original och två garderober. Hallen har stavparkett och vitmålade väggar och tak.

– Inre möblerbar hall som öppnar mot vardagsrum och ger luftig och ljus planlösning. Fiskbensparkett.

– Härligt vardagsrum som flödar av ljus från stort fönsterparti i väster mot innergården. Rummet har vacker fiskbensparkett, sobra färger och är lättmöblerat. Vardagsrummet flankeras av å ena sidan sovrummet och å andra sidan köket.

– Underbart och rofyllt sovrum med vacker fiskbensparkett, garderobsvägg, plats för rejäl dubbelsäng och utgång till den soligt västervända balkongen. Här känns alltid lugnet och ljuset närvarande med fin utsikt över innergården.

– Utmärkt kök med bra arbetsytor och gott om skåp. Kyl/frys, spis med induktionshäll, varmluftsugn och micro. Plats för diskmaskin.

– Fräscht badrum med kaklade väggar och klinker med golvvärme. Badrummet har dusch, WC, handfat med kommod och tvättmaskin.

Pris: 5 250 000 kr

Månadsavgift: 2 551 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 250 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 3,14400 %

Byggår: 1936

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykel- och barnvagnsrum, tvättstuga och härlig takterrass. Parkliknande innergård med planteringar, utemöbler samt en vacker fontän. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 1303

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Artilleriberget 10 består av 30 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2003 och är med i Kvarteret Artilleribergets Gårdssamfällighet som tillsammans förvaltar en parkliknande innergård. Inga aviserde avgiftsförändringar.

OVK är godkänd. 3-fas el finns indraget.

2002 – Fasaden putsades, taket lades om, balkonger renoverades och fönster målades.
2004 – Byte stammar för kök, bad och elstigar i fastigheten.
2005 – Rökgångar tätades och termostater moterades.
2006 – Tvättstugan renoverades med ny utrustning och källaren målades.
2008 – Fönster plan 5.
2009 – Renovering av trapphuset.
2009 – Trapphus och hiss renoverades.
2012 – Fönsterrenovering samt installation av energiglas.
2013 – Säkerhetsdörrar samt byte av port.

Förening: Brf Artilleriberget 10

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: Comhem. Stadsfiber från stokab finns indraget

Sammanställning: Härlig balkong i högt ostört västerläge med eftermiddag- och kvällssol som vetter mot vacker innergård.

Lugnt, ostört och synnerligen eftersökt läge på Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Dessutom är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer, caféer, restauranger, butiker m.m. är optimalt.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.