Nedre Gärdet - Östermalm

Askrikegatan 21, 2 tr

Drömtvåa i bästa skick med balkong, hörnläge och perfekt planlösning. Eftersökt adress på nedre Gärdet intill Tessinparken. Gemensam takterrass!

Adress

Askrikegatan 21, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 450 000 kr

Avgift

2 726 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva en enastående tvåa om 56 kvm med mycket attraktivt läge på Askrikegatan. Lägenheten har ett perfekt hörnläge med solig balkong och generöst ljusinsläpp via hela fem fönsterpartier. Lägenheten är nyrenoverad 2013 med charmen bevarad samt stilfulla och exklusiva materialval. Bostaden är ytterst väldisponerad med stora sällskapsvänliga ytor och öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Platsbyggt, stilfullt och funktionellt kök med bl.a. diskmaskin och bänkskiva i corian. Rymligt badrum med golvvärme och förberett för tvättmaskin. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Mycket goda förvaringsutrymmen med flera platsbyggda garderober med förvaring ända upp tall tak med skjutdörrar. Fastighet från 1937 som år 2013 genomgick en omfattande renovering med bl.a. stambyte. Föreningen har dessutom en underbar gemensam takterrass i bästa solläge med sommarmöblering och vidsträckt utsikt mot Gärdesfältet. Här bor man lugnt och rofyllt precis intill Gärdesfältet och Tessinparken en kort promenad till Fältöversten med all nödvändig service. Goda kommunikationer med tunnelbana och bussar. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. En rymlig garderob med skjutdörrar samt plats för extra garderob eller byrå om så önskas. Vackert stengolv med golvvärme samt spotlightbelysning i tak.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Gott om plats för önskad möblering samt utgång till balkongen. Fiskbensparkett.

– Stilfullt och väldisponerat kök med bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt, kyl/frys samt mikrovågsugn. Bänkskiva i vitt samt stänkskydd i koppar. Plats för större matbord och trevliga middagar. Fiskbensparkett och spotlightbelysning.

– Underbar balkong med utgång från vardagsrummet med sol sommartid från cirka 13- tiden till kväll. Plats för bord, stolar och blomster. Här trivs man!

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra förvaring om så önskas. Praktisk platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar.

– Rymligt badrum utrustat med golvvärme, dusch, infällbara duschväggar, handfat, skåp och wc. Förberett för tvättmaskin. Spotlightbelysning.

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 2 726 kr

Andel i föreningen: 5,95000 %

Byggår: 1937

Lägenhetsnummer: 1206

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Rivieran förvärvade fastigheten 2013. Föreningen hette från början Brf Kopparrivieran men bytte sedan namn till Brf Rivieran. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 15 bostadsrättslägenheter samt 1 lägenhet med hyresrätt (dold framtida tillgång). Total area är 2019 kvm varav bostadsyta är 949 kvm och garage 70 kvm. Byggnadens uppvärmning sker med fjärrvärme och bergvärme. Energideklaration har ej gått att få fram. Stambyte gjordes år 2013. Inga planerade avgiftsändringar finns i dagsläget. Föreningen har även 6 garagerplatser samt 1 parkeringsplats, till dessa är det separat kö. Kostnad för parkeringsplats är 1500 kr/mån och garageplats 2600 kr/mån – om framtida köpare är intresserad att ställa sig i kö vänligen kontakta föreningens ekonomiska förvaltare P & B Förvaltning på tel 08-503 88 211 eller föreningens styrelse. Delat ägande är ok, krav på minsta ägarandel är 10%.

Föreningen har en fräsch gemensam tvättstuga i markplan utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Rymligt och lätttillgängligt cykelrum och förråd. Dessutom har föreningen en fantastisk takterrass i bästa solläge med sommarmöblering och vidsträckt utsikt möt Gärdesfältet.

Förening: Brf Rivieran

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Föreningen har i dagsläget Com Hem men har tecknat nytt avtal med IP Only vilket innebär att föreningen ansluter huset till stadsnätet.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Föreningen har i dagsläget Com Hem men har tecknat nytt avtal med IP Only vilket innebär att föreningen ansluter huset till stadsnätet.

Sammanställning: Underbar balkong med sol sommartid från cirka kl. 13 – kväll. Plats för bord, stolar och blomster!

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 190 kr/mån och hemförsäkring är ca 230 kr/mån.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge på Askrikegatan och Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö vid Tessinparken med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, butiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Gärdet (runt husknuten) och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden samt Lill-Jansskogen. Dessutom finns stora Gärdesfältet alldeles utanför huset!

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 128 kr/mån, gas ca 220/mån och hemförsäkringen ca 160 kr/mån.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.