Nedre Gärdet - Östermalm

Smedsbacksgatan 1, 2 tr

Suverän och ljus funkistvåa med öppen spis, stor solig hörnbalkong och fri utsikt. Ytor i toppskick och extremt bra planlösning.

Adress

Smedsbacksgatan 1, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 950 000 kr

Avgift

2 914 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Välkommen till en trivsam, ljus och mycket väldisponerad tvårummare med fritt läge och stora fönsterpartier i dubbla väderstreck. Den har en stor möblerbar hörnbalkong om ca 7 kvm med fin stadsvy över kringliggande funkisfastigheter och gatan nedanför. Lägenheten har på senare år smakfullt renoverats i ett stilsäkert utförande med bl a ett påkostat kök från Poggenpohl och vitvaror från Smeg, ljusa färger och bra förvaringslösningar. Samtidigt bevaras alla fina originaldetaljer från byggåret såsom fiskbensparkett, stengolv i hall, en elegegant och fungerande öppen spis, rejäl takhöjd etc.

Lägenheten har en extremt bra planlösning, väl anpassad för två personer, och motsvarar lägenheter på både 50 och 55 kvm. Här finns hall med god plats för ytterkläder och skor, ett välutrusat kök från Poggenpohl, fräscht kaklat badrum, sovrum med plats för dubbelsäng och vardagsrum med fungerande öppen spis, plats för soffa, TV, matbord samt utgång till balkongen. Synnerligen välskött förening i klassisk funkisfastighet från 1938 med dubbla hissar.

Stil och härlig funkiskänsla karaktäriserar denna fina lägenhet och i kombination med det rofyllda läget på Gärdets höjder, med kort promenadavstånd till Djurgården, Tessinparken och Karlaplan, gör detta till en bostad vi tror ni väntat på! Dessutom ligger tunnelbanan precis utanför porten och det finns en ICA-butik i huset med öppettider 7-23.

– Hall med god plats för ytterkläder och skor, stengolv i original och vita väggar och tak.

– Välutrusat kök från Poggenpohl i vitt, stilsäkert utförande och med komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, gashäll, varmluftsugn, fläkt samt diskmaskin.

– Strålande ljust och trivsamt vardagsrum med fiskbensparkett, väggar i ljusa kulörer, fungerande öppen spis, plats för soffa, TV, matbord samt utgång till balkongen. Den stora hörnbalkongen ger morgon-/förmiddagssol och vy mot kringliggande fastigheter samt gatan nedanför.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Sovrummet har fiskbensparkett och ett stort fönsterparti som ger rikligt med ljusinsläpp.

– Fräschet helkaklat badrum i stilrent utförande och i ljusa kulörer.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 2 914 kr

Andel i föreningen: 1,59320 %

Byggår: 1938

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd. I källaren finns cykelförråd/barnvagnsrum och tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och ett separat torkrum.

Lägenhetsnummer: 207 (1203)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Dubbla hissar

Våningsplan: Våningsplan 2 av 8.

Energiförbrukning: 207 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kulan 1 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2003. Fastigheten byggdes 1938 i typisk funkisstil med 8 våningsplan, dubbla hissar och består av 64 lägenheter, varav 63 med bostadsrätt, 1 återstår som hyresrätt (dold tillgång som föreningen kommer att sälja på öppen marknad under 2018. Pengarna kommer bl a användas till amortering av lån) samt 1 lokal med hyresrätt (ICA). Marken innehas med äganderätt. Delat ägande godkännes om t ex föräldrar och barn äger tillsammans, minst ägarandel är 10%.

Total bostadsyta: 2.848 kvm enligt taxeringsbesked.
Total lokalyta: 688 kvm enligt taxeringsbesked.

Gjorda renoveringar:
1997: V/A-stammar i kök och badrum samt elstigare byttes.
1997: Renovering av fasad och balkonger.
2006: Byte av ytterfönster. Nytt expansionskärl. Radonmätning.
2007: Renovering av yttertak, tvättstugorna och källare. Ombyggnad av fjärrvärmecentral. Nya radiatorventiler.
2008: Hissarna renoverades och nya torkskåp i tvättstugorna.
2009: OVK och energideklaration upprättades. Nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna. Restaurering av väggmåning i entrén.
2010: Ny mangel i tvättstugan. Brandsläckare installerad på vind och i källare. Brandskyddskontroll av eldstäder.
2011: Stamspolning och brandsläckare i trapphus installerat.
2012: Byte av alla 9 st vindsfönster. Plats för cyklar iordningställd. Soprummet byggdes om.
2013: Nya planteringar framför entrén till fastigheten.
2014: Ny plattsättning framför entrén till fastigheten och målning av golv i källaren.
2015: OVK-besiktning. Kontrollmätning av alla lägenheter. Brandskyddet inspekterat. Omförhandlat avtal med ICA.
2016: Tvätt och besiktning av balkonger. Plåttak bättringsmålade. Brandskyddskontroll med kamera inspektion.
2017: Plattsättning och staket framför fastigheten.

Föreningen följer en renoveringsplan och följande renoveringar planeras:
2018: Byte av radiatorer (30 st). Stamspolning och målningen i entrén ska renoveras (båda görs i januari -18).
2021: Ny tvättstugeutrustning och besiktning av balkonger.
2022: Ny gruppstyrning av hissarna.
2025: Entrédörr och källardörr.

Föreningen har en mycket god ekonomi och alla stora renoveringar i fastigheten är gjorda. Intäkterna från mataffären (ICA) bidrar i stort till att bekosta föreningens ränte- och driftskostnader. Den återstående hyresrätten är en dold tillgång och föreningen planerar att sälja den under 2018. Bl a hade föreningen en avgiftsfri månad 2014. Inga avgiftsförändringar planeras.

Föreningen har två parkeringsplatser med separat kö. I övrigt gäller boendeparkering i området.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd som ligger lättillgängligt en trappa ovanför. I fastigheten finns två gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare i båda. Ett torkrum finns också. I källaren finns även soprum och cykelrum.

Förening: Brf Kulan 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor hörnbalkong om ca 7 kvm (uppmätt till 6,5 kvm, se mätprotokoll) med morgon- och förmiddagssol samt vy mot kringliggande fastigheter och gatan nedanför.

Lugnt, ostört och synnerligen eftersökt läge uppe på Gärdets höjder. Med direkt närhet till fantastiska Gärdets sportfält och vackra Tessinparken. Några minuters promenad till Fältöverstens stora utbud av affärer, apotek och systembolag. Nära till Karlaplan och underbara Djurgården. Utmärkta kommunikationer med T-bana Gärdet direkt utanför porten och 100 meter till 1:ans busshållplats. Mataffär ICA Gärdet ligger i fastigheten.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.

Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.