Nedre Gärdet - Östermalm

Smedsbacksgatan 1, 4 tr

Suverän 2:a med stor solig balkong i väster och fin utsikt, ytor i toppskick och extremt bra planlösning.

Adress

Smedsbacksgatan 1, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 300 000 kr

Avgift

2 551 kr/mån

Boyta

38 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän och stilren tvårummare om 38 maximalt yteffektiva och väldisponerade kvm i absolut toppskick. Lägenheten, belägen i högt, ljust och fritt läge med stor solig balkong i väster, är smakfullt renoverad i stilrent utförande med snygga materialval, ljus färgsättning och genomtänkta förvarings- samt funktionslösningar. Samtidigt bevaras alla fina originaldetaljer från byggåret såsom fiskbensparkett, stengolv i hall, stora fönsterpartier etc.

Öppna sällskapsytor i vardagsrum med utgång till balkongen och i kök i minimalistisk och modern design med köksö mot vardagsrummet. Balkongen ger verkligen känslan av ett extra rum ute med dag- och eftermiddagssol samt fin utsikt. Ett bra sovrum med plats för dubbelsäng. Fräscht helkaklat badrum med badar. Välskött fastighet och klassisk funkisfastighet från 1939 med dubbla hissar.

Stil, klass och stor finess karaktäriserar denna fina lägenhet och i kombination med det rofyllda läget på Gärdets höjder, med kort promenadavstånd till Djurgården, Tessinparken och Karlaplan, gör detta till en bostad vi tror ni väntat på! OBS! Dessutom ligger tunnelbanan ligger precis utanför porten och det finns en ICA-butik i huset med öppettider 7-23.

– Inbjudande hall med plats för ytterkläder och skor, samt övrig klädförvaring i platsbyggd garderob. Fint marmorgolv och tapetserade väggar.

– Väldisponerat kök med goda förvaringsutrymmen och arbetsytor. Köket är utrustat med gasspis, varmluftsugn, kyl och frys. Vackert trägolv och vitmålade väggar samt tak.

– Luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Här finns också utgången till den stora balkongen som ger en härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Plats för soffgrupp, tv-möbel och matbord. Vacker fiskbensparkett och vitmålade väggar samt tak.

– Trivsamt sovrum med plats för bred säng.

– Stambytt badrum med klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns badkar, handfat, toalett och handdukstork.

Pris: 2 890 000 kr

Månadsavgift: 2 551 kr

Andel i föreningen: 1,39550 %

Byggår: 1938

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd/barnvagnsrum, förråd, tvättstuga och torkrum.

Lägenhetsnummer: 405 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8.

Energiförbrukning: 207 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kulan 1 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2003. Fastigheten byggdes 1938 i typisk funkisstil med 8 våningsplan, dubbla hissar och består av 64 lägenheter, varav 63 med bostadsrätt, 1 återstår som hyresrätt (dold tillgång som föreningen kommer att sälja på öppen marknad under 2018. Pengarna kommer bl a användas till amortering av lån) samt 1 lokal med hyresrätt (ICA). Marken innehas med äganderätt. Delat ägande godkännes om t ex föräldrar och barn äger tillsammans, minst ägarandel är 10%.

Total bostadsyta: 2.848 kvm enligt taxeringsbesked.
Total lokalyta: 688 kvm enligt taxeringsbesked.

Gjorda renoveringar:
1997: V/A-stammar i kök och badrum samt elstigare byttes.
1997: Renovering av fasad och balkonger.
2006: Byte av ytterfönster. Nytt expansionskärl. Radonmätning.
2007: Renovering av yttertak, tvättstugorna och källare. Ombyggnad av fjärrvärmecentral. Nya radiatorventiler.
2008: Hissarna renoverades och nya torkskåp i tvättstugorna.
2009: OVK och energideklaration upprättades. Nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna. Restaurering av väggmåning i entrén.
2010: Ny mangel i tvättstugan. Brandsläckare installerad på vind och i källare. Brandskyddskontroll av eldstäder.
2011: Stamspolning och brandsläckare i trapphus installerat.
2012: Byte av alla 9 st vindsfönster. Plats för cyklar iordningställd. Soprummet byggdes om.
2013: Nya planteringar framför entrén till fastigheten.
2014: Ny plattsättning framför entrén till fastigheten och målning av golv i källaren.
2015: OVK-besiktning. Kontrollmätning av alla lägenheter. Brandskyddet inspekterat. Omförhandlat avtal med ICA.
2016: Tvätt och besiktning av balkonger. Plåttak bättringsmålade. Brandskyddskontroll med kamera inspektion.
2017: Plattsättning och staket framför fastigheten.

Föreningen följer en renoveringsplan och följande renoveringar planeras:
2018: Byte av radiatorer (30 st). Stamspolning och målningen i entrén ska renoveras (båda görs i januari -18).
2021: Ny tvättstugeutrustning och besiktning av balkonger.
2022: Ny gruppstyrning av hissarna.
2025: Entrédörr och källardörr.

Föreningen har en mycket god ekonomi och alla stora renoveringar i fastigheten är gjorda. Intäkterna från mataffären (ICA) bidrar i stort till att bekosta föreningens ränte- och driftskostnader. Den återstående hyresrätten är en dold tillgång och föreningen planerar att sälja den under 2018. Bl a hade föreningen en avgiftsfri månad 2014. Inga avgiftsförändringar planeras.

Föreningen har två parkeringsplatser med separat kö. I övrigt gäller boendeparkering i området.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd som ligger lättillgängligt en trappa ovanför. I fastigheten finns två gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare i båda. Ett torkrum finns också. I källaren finns även soprum och cykelrum.

Förening: Brf Kulan 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkongen är extra stor och har plats för bord och stolar. Vetter i väster och har sin utgång från vardagsrummet, ett fritt läge med sol och fin utsikt.

Lugnt, ostört och synnerligen eftersökt läge uppe på Gärdets höjder. Med direkt närhet till fantastiska Gärdets sportfält och vackra Tessinparken. Några minuters promenad till Fältöverstens stora utbud av affärer, apotek och systembolag. Nära till Karlaplan och underbara Djurgården. Utmärkta kommunikationer med T-bana Gärdet direkt utanför porten och 100 meter till 1:ans busshållplats. Mataffär ICA Gärdet ligger i fastigheten.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.