Nedre Gärdet

Erik Dahlbergsgatan 43, 2½ tr.

Funkispärla vid Tessinparken. Högt läge, generösa ljusinsläpp, perfekt planlösning med stora sällskapsytor och balkong i sydväst. Accepterat pris!

Adress

Erik Dahlbergsgatan 43, 2½ tr.

Rum

2

Slutpris

4 125 000 kr

Avgift

2 932 kr/mån

Boyta

53 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna underbara lägenhet perfekt belägen i vackert tegelhus från 1941 vid Tessinparken och endast ett stenkast från Karlaplan. Lägenhetens planlösning är fulländad och maximalt yteffektiv för en eller två personer. Stora sällskapsvänliga ytor och mycket bra förvaringsmöjligheter. Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Utmärkt sällskapskök med bra arbetsytor, gott om förvaring och plats för middagsbord. Här finns även utgången till den stora balkongen i sydväst. Fräscht badrum med golvvärme, dusch, wc, handfat på kommod samt tvättmaskin med bänk ovan. Lägenheten är en 1,5:a men har verkligen funktionen av en 2:a.

Här bor du på idylliska nedre Gärdet med direkt närhet till parkmiljöer, men också bara några minuter bort från pulsen kring Östermalm och City. Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet.

– Välkomnande hall med plats för avhängning och skor, samt bra förvaringsmöjligheter i nisch med öppen garderob och skoställ. Grått klinker på golv.

– Fräscht badrum med golvvärme, dusch, wc, handfat på kommod samt tvättmaskin med bänk ovan.

– Utmärkt sällskapskök med bra arbetsytor, gott om förvaring och plats för rejält matbord. Här finns diskmaskin, spis, varmluftsugn, fläkt samt kyl och frys. Här finns även utgången till den soliga balkongen i sydväst, som fungerar som ett extra ’uterum’ under sommarhalvåret.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum med stort fönsterparti mot innergård. Naturlig plats för soffgrupp och tv-möbel.

– Rofyllt sovrum med plats för rejäl säng och gott om förvaring i skjutdörrsgarderob.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 2 932 kr
Driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-/mån och hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Andel i föreningen: 0,93042 %

Byggår: 1941

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga i källarplan utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkskåp och mangel, cykelparkering samt en trevlig gemensam gård.

Lägenhetsnummer: 2513-001 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2,5.

Energiförbrukning: 134 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vida Gärdet förvärvade fastigheten 2006 och består av 103 bostadsrättslägenheter, 3 hyresrätter (dold framtida tillgång) samt 4 lokaler. Lägenhetsytan är 5870 kvm och lokalytan 729 kvm. Det vackra tegelhuset ligger på Erik Dahlbergsgatan 41-43. Föreningen äger marken. Brf Vida Gärdet är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen godkänner delat ägande men kräver att medlemmen för egen del ska bosätta sig permanent i lägenheten. Som ett riktvärde kräver föreningen ett ägande om minst 50% för att bli accepterad som medlem. Föreningen har 3 parkeringsplatser till vilka det är separat kö – kontakta föreningens styrelse vid intresse av köplats. Stammarna byttes 1993. Föreningen planerar att under hösten 2017 eller våren 2018 att renovera fönster från utsidan. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.brfvidagardet.se.

Utförda investeringar och underhållsarbeten:
2016 – Dränering och isolering av del av fasad längst Olaus Petrigatan
2015 – Nya maskiner i tvättstugan.
2014 – Spolning av stammar.
2013 – Uppvärmnings- och ventilationsförbättringar. Renovering av entré.
2012 – Renovering av yttre trädetaljer.
2011 – Installation bredband. Stenramp i entrén och renovering bastu.
2010 – Trädgårdsrenovering. Byggnation nya balkonger.
2006 – Trapphusrenovering vån 1-4.
1993 – Stambyte

Förening: Brf Vida Gärdet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Alltele. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor balkong i bästa solläge, sydväst, med grönskande utsikt.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med direkt närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens härliga rekreationsområden.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.