Midsommarkransen

Midsommarparken 5 B, vån 2

Drömtvåa högst upp i härligt skick, hörnläge och stora fönster. Ljus och rymd i populära Midsommarkransen!

Adress

Midsommarparken 5 B, vån 2

Rum

2

Slutpris

2 360 000 kr

Avgift

3 064 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Välkomna till Midsommarkransen och en fantastiskt fin lägenhet som totalrenoverades 2012-2013. Här bor du med högt hörnläge i fastigheten, stora fönsterpartier och utsikt mot parken. Lägenheten är ytterst välplanerad med sällskapsvänliga ytor med öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Rofyllt sovrum samt fint badrum med golvvärme. De många fönsterna i kombination med den generösa takhöjden ger bostaden ljus och rymd. Mycket attraktivt läge med närhet till det mesta man kan önska sig såsom mataffär, tunnelbana cirka 50 meter bort (Midsommarkransen), parker, cafeér, bageri m.m. Förening med bl.a. en gemensam relaxanläggning med bubbelpool, mindre gym och bastu. Här bor du tyst och lugnt men med endast ca 10 minuters t-bana till Slussen och stan. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med inbyggd garderob, städskåp samt överskåp. Plats för extra garderobsvägg, byrå eller skrivbord om så önskas.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Underbart hörnläge med stora fönster och rikligt ljusinsläpp. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap.

– Väldisponerat och funktionellt kök med bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, kyl, frys, mikrovågsugn och diskmaskin.

– Rofyllt sovrum med plats för säng och sängbord.

– Fint badrum utrustat med golvvärme, handdukstork, handfat, skåp och wc. Spotlightbeslysning. Tvättmaskinen ingår ej i köpet utan tas med av säljarna vid avflytt.

Pris: 2 050 000 kr

Månadsavgift: 3 064 kr

Andel i föreningen: 1,54000 %

Byggår: 1939

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd. Dessutom finns en gemensam tvättstuga, övernattningslägenhet, cykelparkering, barnvagnsrum samt en trevlig relaxavdelning med mindre gym, bubbelbad och bastu.

Lägenhetsnummer: 5B-1204

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 276 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Violen i Midsommarkransen äger två fastigheter, Violen 4 och Violen 5, med totalt 69 lägenheter varav 68 är upplåtna med bostadsrätt samt en lokal som hyrs ut till ett bageri. Båda fastigheterna har genomgått totala renoveringar. Violen 4 (adresserna Midsommarvägen 12 och 14) färdigställdes i maj 2012. Violen 5 (adresserna Midsommarparken 5 A och 5 B) färdigställdes i februari 2013. Föreningens ekonomi är i god balans. Överskottet 2013 (endast 9 månader; 1 april – 31 dec) blev 125.433 kr. Föreningen har därför redan kunnat börja sätta av medel till underhållsfonden, trots att detta enligt ek plan skulle ske första gången först 2017. De långfristiga lånen är bundna till låga räntor och amorteringsfria till 2016. Några renoveringsåtgärder är ej aktuella. Överlåtelseavgift debiteras köparen. Energiprestanda: 276 kWh/m² och år. Föreningen höjde avgifterna med 4% den 1/1-2014 för att bygga en bra likviditet för framtiden. Mer information finns i bifogad ekonomisk plan samt årsredovisning.

Förening: Brf Violen i Midsommarkransen

Bokföringsnämnden har den 28 april 2014 beslutat att progressiv avskrivningsmetod inte kommer att vara tillåten i framtiden. Den aktuella föreningen har tillämpat progressiv avskrivning och kan därför komma att beröras av Bokföringsnämndens beslut. Det kan komma att medföra höjda månadsavgifter, alternativt att föreningen väljer att redovisa underskott i kommande årsredovisningar. Vänd dig till ansvarig fastighetsmäklare eller föreningens styrelse om du vill ha mer information rörande dessa förhållanden i den aktuella bostadsrättsföreningen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.