Lidingö - Näset

Källängsvägen 47

Ljus & kvadratsmart "mini-2:a" med stor inglasad balkong om hela 11 kvm i soligt söderläge & fri vidsträckt utsikt över grönska.

Adress

Källängsvägen 47

Rum

2

Slutpris

2 375 000 kr

Avgift

2 171 kr/mån

Boyta

39 kvmOm bostaden

Välkommen till en utmärkt och optimalt planerad ”mini-2:a” på Näset om 39,5 kvm med stor inglasad och insynsskyddad balkong om hela 11 kvm i högt, fritt och soligt söderläge. Balkongen ger verkligen ett härligt och möblerbart ”uterum” med vidsträckt utsikt över grönska.

Lägenheten ligger en halvtrappa ner, men i högt soutterrängläge. Den är välplanerad, effektiv och tillgänglig för både en och två personer. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Ett toppfräscht badrum i stilrent och påkostat utförande med helkaklade väggar och klinker på golv, jacuzzibadkar, handdukstork, handfat, badrumsskåp och toalett. Stort kök med bra förvaring och tillhörande matplats. Vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-möbel samt generös förvaring i platsbyggda garderober längs med vägg. Stort fönsterparti ger rikligt ljusinsläpp och utgång till balkongen med sol hela dagen. Smart platsbyggd sovrumsdel med plats för dubbelsäng.

På Näset bor du rofyllt och med direkt närhet till natursköna omgivningar med rekreationsområden, motionsspår, golfbana med skidspår på vintern, Lidingövallen (fotboll, friidrott, tennis och hockey), Grönsta gärde med start och mål för Lidingöloppets ”sista milen”, Kyrkviken och Askrikefjärden med bad- och båtbryggor samt Näsets egna torg, Källängstorget med matbutik, restauranger och övrig service. Skolor och förskolor finns det gott om, bl a ligger Källängens skola bara ett par hundra meter bort.

Samtidigt bor du centralt på Lidingö nära både Lidingöbron och med 10 minuters promenad till Lidingö centrum. Kommunikationerna är goda med bussar som går till centrum och till Ropsten där T-bana finns. För dig som är bilburen tar du dig från Lidingö via Norra Kungsvägen och Norra länken till Stockholms södra och norra avfarter på under 10 minuter – dessutom allt som oftast helt utan bilköer!

Pris: 2 150 000 kr

Månadsavgift: 2 171 kr
Månadsavgift: 2171 kr/mån + 320 kr/mån tillkommer i sk "balkongavgift". I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (Basutbud från Com Hem) och internet 100 Mbit (Com Hem). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 150:-

Andel i föreningen: 1,44000 %

Byggår: 1959

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 33 (0901)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan -1 av 3.

Energiförbrukning: 126 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Igelkotten är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1958.
Fastigheten Igelkotten 1 bebyggdes 1959 och består av ett flerbostadshus med 42 st lägenheter med bostadsrätt (3.248 kvm). Marken innehas med äganderätt.

Gjorda renoveringar:
2011: Byte av V/A-stammar.
2014: Ny värmeväxlare samt styrdon.
2014: Ombyggnad av balkongtak.
2014: Utvändig målning av fönster.
2014: Renovering av yttertak.
2016: Asfaltering av garageuppfart.
2017: Omputsning av fasad.

Kommande:
2018-2019: Översyn ventilation.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2044. Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett matförråd.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga & cykelförråd.
På baksidan av fastigheten finns ett trädgårdsförråd samt en grillplats.

Föreningen har 18 garageplatser, ett mopedgarage samt ett MC-garage med plats för 6 st MC. Till platserna är det separat kö. Fri parkering på gatan.

Föreningens ekonomi är god. Per 2017-12-31 var belåningsgraden 4.374:-/kvm (normal belåning i en förening ligger mellan 5.000-10.000:-/kvm). Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1.000.000:-. Inga avgiftsförändringar finns beslutade eller planerade.

Förening: Brf Igelkotten 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 42

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem (Basutbud ingår i avgiften)

Internet: Bredband via fiber från Telenor och bredband vid kabelnät från Com Hem (Internet 100 Mbit ingår i avgiften)

Sammanställning: Stor inglasad och insynsskyddad balkong i söderläge om ca 11,5 kvm (4,65 x 2,5) med vidsträckt utsikt över lummiga trädtoppar. Obligatorisk balkongavgift på 320:-/månad tillkommer.

Lugnt och centralt läge på Lidingö med närhet till både vatten och natur. Runt hörnet finns stora härliga fridlufts- och grönområden med bl.a. Grönsta gärde, golfbana & utomhusgym. Lidingö Centrum, Lidingövallen (friidrott, fotboll, ishockey och tennis), Kyrkviken samt vacker natur ligger inom promenadavstånd.
Centralt beläget hittar du Näsets egna torg, Källängstorget med planteringar, sittplatser och mysig fontän. Här hittar du en mindre men välsorterad Icabutik, flera restauranger, frisörer samt några övriga lokala företagare. Till Ropsten tar man sig lätt med buss eller bil och det går även alldeles utmärkt att cykla för den som föredrar det, eftersom avståndet är mindre än tre kilometer.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.