Kungsholmen - Stora Essingen

Essingestråket 34, 2 tr.

Idylliskt läge, balkong och öppen spis. Funkispärla med generösa sällskapsytor och ljusinsläpp.

Adress

Essingestråket 34, 2 tr.

Rum

2

Slutpris

2 870 000 kr

Avgift

2 130 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Välkommen till ett riktigt drömboende på härliga Stora Essingen. Här lever man nära natur, Mälaren och grönska men ändå med direkt närhet till staden. Hörnlägenhet med alla funkisdetaljer man kan önska; högt till tak, originalgolv, vitmålade väggar och snickerier samt balkong och öppen spis. Detta kryddas dessutom av ytor i riktigt bra skick och härlig, ogenerad utsikt mot grönska och Mälaren.

Fastigheten är välskött med de stora renoveringarna gjorda och välskött ekonomi och låga avgifter. Spännande trädgårdsändringar är på gång. Missa inte detta tillfälle, här trivs man!

– Välkomnande hall med Kolmordsmarmorgolv och plats för ytterkläder. Fyra platsbyggda garderober med överskåp ger bra förvaringsmöjligheter.

– Utmärkt kök med matplats för 4-5 personer. Gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, gasspis från Smeg med ugn och fläkt. Diskmaskin. Gott om eluttag och belysning av arbetsytor via spotlights. Ekparkett.

– Sovrum med vinkelfönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Originalgolv i ek och hyllor ovan säng för lådor ger goda förvaringsmöjligheter. Långt till närmsta granne och grönskan ger en naturnära känsla samt i princip insynsfritt på sommaren.

– Snyggt, stambytt badrum med wc, handfat och badkar. Helkaklade väggar och klinker på golv.

– Underbart vardagsrum med öppna sällskapsytor, fungerande öppen spis och vacker ekparkett. Fin utsikt över grönska och Mälaren. Utgång till balkong. Se även VR-film länken (till höger).

– Balkong med kvällsol, mälarutsikt, infravärme för långa kvällar utomhus och trätrall.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 2 130 kr

Andel i föreningen: 7,66000 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Bergvärme/Olja (spets på vinter).

Övriga byggnader/utrymmen: – Uteplats med trädgårdsmöbler och grill. – Grönytor för fika, solning eller picknick. – Trädgårdsarkitekter kommer med start i år att göra examensarbete som ska mynna ut i förslag på ännu bättre användning och utseende av tomten. – Kompost och torkvinda i trädgården. – Invändigt cykelförråd. – Modern tvättstuga med stort torkrum.

Lägenhetsnummer: 6

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Parkering/Bilplats: Avgiftsfri parkering på gata.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1985 och upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt, och en lägenhet (föreningens största lgh, ca 65 kvm) med hyresrätt. Fastigheten är välskött med byte av v/a stammar 2000 och el stigare 2004. Trapphus, säkerhetsdörrar och fönster (2009) har renoverats och bergvärmeanläggningen har kompletterats. Endast 1,1 milj i lån. Cirka 200 000 kr i kassa och reparationsfond. Välfungerande, proffsig styrelse med bred kompetens som träffas varje månad. Avgiftssänkningar har diskuterats flitigt, men det har istället beslutats att pengar ska fonderas i föreningen för eventuella framtida behov.

Förening: Essingeslätten 11

TV: Ansluten till kabelnät (ingår i avgift). Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Comhem.

Sammanställning: Balkong

– Huset ligger på ett berg cirka 50 m ovan Mälarens glittrande vatten.
– Stora Essingens badplats ligger en trappa ner för berget, vilket inbjuder till morgondopp och relax i solen efter jobbet. På sommaren kan man simträna mellan bojarna som inhängnar badområdet. På vintern åker man skidor och skridskor på isen med start från badplatsen.
– Lugnt och tyst läge på motsatt sida Essingeleden.
– Granne med Äppelviken på andra sidan vattnet.
– Husets absoluta närområde är väldigt grönt och innefattar med gångstråk i form av trädäck liggande utanpå berget den finaste delen av promenadstråket runt ön.
– Båtklubb med kajakförvaringsplats intill badplatsen.
– Tre förskolor inom kort avstånd.
– Bra kommunikationer. 1:ans buss via Fridhemsplan, Centralen, Stureplan, Frihamnen. Tvärbanan Alvik via St Essingen, Liljeholmen, Gullmarsplan.

Stora Essingen är en idyllisk ö med något av bykaraktär mitt i stan.
Bra utbud med caféer, restauranger, gatukök, skrädderi & kemtvätt, post, livsmedelsbutik (öppen till 22 alla dagar), delikatessbutik, frisörer, hudvård och massage, yogastudio, blomsteraffär. Från Värdshusbryggan avgår båt till Stadshuset och Drottningholm. Idrottsplats 200 m från lägenheten.
Byalag som bland annat anordnar valborgsfirande på öns högsta punkt.
Ön har även två båtklubbar, fina promenad- och joggingstråk.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.