Kungsholmen - Pontonjärparken, 2 rum, 51 kvm

Baltzar Von Platens Gata 7 C, 3 tr

Om bostaden

HÖRNLÄGE, GARAGE FINNS – Ljus & fin hörntvåa. Toppläge vid Pontonjärparken & Norr Mälarstrand. Låg avgift!

Tillfälle att förvärva ett förstklassigt boende på en av Stockholms attraktivaste adresser, alldeles invid Norr Mälarstrand och Pontonjärparken. Högt upp i huset på våning 3 med soligt sydvästvänt hörnläge, saluförs nu denna fina och ytterst välplanerade tvårummare om 51 uppmätta kvm.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med stilren design, bra material, nya golv och optimala funktions- och förvaringslösningar. Samtidigt bevaras alla tidstypiska detaljer från byggåret såsom bra takhöjd, spegelmönstrade dörrar, fina snickerier och stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp.
Planlösningen är yteffektiv och maximalt funktionell där sällskapsytorna med kök och vardagsrum integrerats till ett.
Köket är inrett i tidlöst och stilrent vitt med god förvaring i skåp och lådor, bra arbetsytor och komplett maskinellt utrustat. Vardagsrummet ger plats för soffa, TV-möbel och matbord. Sovrum med plats för dubbelsäng och god klädförvaring i rymlig garderob. Fräscht och nytt badrum, stilsäkert inrett med helkaklade väggar i vitt och grått klinker på golv med värme. Handfat på kommod med skåp, duschhörna med takdusch och vikdörrar i glas samt spotlights i tak. Hall med säkerhetsdörr och plats att hänga ytterkläder samt garderober för god förvaring.

Lägenhetens fina hörnläge och skick i kombinationen med den suveräna planlösningen gör detta till ett förstklassigt boende för dig som söker det allra bästa. Här bor du i idyllisk parkmiljö och vid en av Stockholms vackraste strandpromenader längs paradgatan Norr Mälarstrand. Med en kort promenad förbi Stadshuset når du city och T-centralen på några minuter. Du bor även vid Rålambshovsparken och populära Smedsuddsbadet. I området finns flera populära restauranger, barer och caféer såsom bl a ”Trattorian”, ”Mälarpaviljongen”, ”Pontonen”, ”Petit France Bageri & Bistro”. I fastigheten finns två restauranger Sthlm Tapas och Nagg.

Välskött och omtyckt förening med mycket stark ekonomi och låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften 1.152:-/månad – inklusive både kabel-TV och bredband!

Föreningen sänkte avgifterna med 10 % i januari 2016 och ytterligare med 10 % i januari 2017. I föreningen finns 280 garageplatser till en kostnad om endast 1.300:-/månad. Föreningens medlemmar har förtur. Det finns förenings- och festlokal med stor terrass samt övernattningsrum som kan hyras direkt av föreningen. På varje ”viloplan” i fastighetens trapphus finns möblerbara gemensamma balkonger.

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 1 152 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud, Com Hem) samt bredband 100 Mbit/s och IP-telefoni (Bredbandsbolaget) Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 150-200:- (upphandlas gemensamt i föreningen). Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 0,57117 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 199

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Parkeringsgarage i två plan med ca 280 platser finns i fastigheten med nedfart vid Pontonjärparken. Garaget kostar 1.300:-/månad. Medlemmar i Brf Göken har förtur till dessa platser och normal kötid är ca. 2-3 månader. I garaget finns tillgång till biltvätt.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Göken äger och förvaltar fastigheten Göken 40 på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten innefattar tre byggnader, hus A med adress Ture Nermans Gränd 2, 4 och 6, hus B med adress Baltzar von Platens Gata 7A och 7B samt hus C med adress Baltzar von Platens Gata 7C.

Husen uppfördes 1930 och de är "grönmärkta", dvs anses ha stort kulturhistoriskt värde. Arkitekt är Sven Wallander, HSB:s grundare.

I fastigheten finns 218 bostadslägenheter med en sammanlagd yta på 8.481 kvm. Av lägenheterna är 218 upplåtna med bostadsrätt. I fastigheten finns 13 kommersiella lokaler belägna ovan mark mot Pontonjärgatan respektive Baltzar von Platens gata. Samtliga lokaler är upplåtna med hyresrätt. Föreningen anlitar HSB Stockholms Förvaltning för administrativ och ekonomisk förvaltning och för att bli antagen som medlem i föreningen krävs att man även är medlem i HSB. Vid delat ägande är minsta ägarandel 10 %.

Föreningens ekonomi är mycket god med bra kassaflöde och låg belåning. Per 2017-08-31 uppgick belåningsgraden till 3.903:-/kvm. Tack vare den goda ekonomin sänktes månadsavgifterna med 10 % i januari 2016 och med ytterligare 10 % i januari 2017. Efter sänkningen uppgår avgifterna till ca 280:-/kvm bostadsyta. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. Föreningen äger marken och beskattas såsom äkta. För mer information om föreningen, se www.hsb.se/stockholm/goken

Genomförda renoveringar:
V/A-stammar i badrum byttes 1989-1992 och i kök på 1970-talet. Byte av elstigar 1989-1992. Installation av fiberbredband 2001. Installation av sk enhetsmätning för el, vilket innebär att alla individuella elabonnemang slopats 2005. Stamspolning gjordes 2007. Totalrenovering av fönster samt installation av energiglas 2009-2010. Byte av takbrunnar för vattenavrinning. Renoveringar av ventilationskanaler 2011. Installation av nytt elektroniskt låssystem till entrédörrar och ny tvätthallsutrustning till garaglokalerna 2012. Fasad- och balkongrenovering samt stamspolning 2013-2014. Ombyggnation och nyplantering av föreningens gårdar 2015. Renovering av entréportar, målning av lokalernas fönsterkarmar samt reparation av ytskikt i entréer och trapphus 2016-2017. Renovering av ventilationskanaler till lägenheter och lokaler 2018.

Planerade renoveringar:
Inga större renoveringar planeras.

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd, fem st tvättstugor (tre st tvättstugor på Baltar von Platens gata 7 C och en på Ture Nermans gränd 2 och en på Ture Nermans gränd 6), en föreningslokal tillika övernattningsrum med terrass finns på Baltzar von Platens gata 7 A som kan hyras (500:-/dygn) och ett hobbyrum för snickeri- och målning. Föreningen har även en mycket idyllisk vacker innergård med planeteringar för medlemarnas trivsel.

Parkeringsgarage i två plan med ca 280 platser (sammanlagd yta på 7.167 kvm) finns i fastigheten med nedfart vid Pontonjärparken. Garaget kostar 1.300:-/månad. Medlemmar i Brf Göken har förtur till dessa platser och normal kötid är ca 3 månader. I garaget finns tillgång till biltvätt.

Driftskostnader:
Hemföräkring ca 150-200:-/månad. Föreningen har ett system för gemensam mätning av el. Istället för ett eget elabonnemang per lägenhet så levereras el gemensamt till hela fastigheten. Den el som respektive lägenhet förbrukar mäts och debiteras separat på månadsavierna som skickas ut kvartalsvis.

Förening: Brf Göken

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 218

Antal lokaler: 13

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Fiberbredband 100 Mbit/s samt IP-telefoni (exklusive samtalstrafik) via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Gemensamma vädringsbalkonger på varje "viloplan" mellan våningarna.

Planritning

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.