Kungsholmen - Pontonjärparken

Baltzar von Platens gata 7 A, 4 tr

Exklusiv och unik terrassvåning, högst upp, med fritt frontläge & strålande vacker utsikt mot Riddarfjärden & Pontonjärparken. 1.342:-/månad. Garage.

Adress

Baltzar von Platens gata 7 A, 4 tr

Rum

2

Slutpris

6 600 000 kr

Avgift

1 342 kr/mån

Boyta

51 kvmOm bostaden

Tillfälle att förvärva ett förstklassigt boende på en av Stockholms attraktivaste adresser, alldeles invid Norr Mälarstrand. Högst upp med fantastiskt och soligt hörnläge finns denna exklusiva och unika terrassvåning om 61 kvm ”levnadsyta”, varav 51 kvm inne och 10 kvm möblarbar terrass ute. Terrassen är extraordinär på första parkett med fritt frontläge och med strålande vacker utsikt mot Riddarfjärdens glittrande vatten, Pontonjärparken, himmel och kringliggande takåsar.

Lägenheten är smakfullt totalrenoverad med genomgående exklusiva och påkostade material, platsbyggda detaljer och smarta förvaringslösningar. Allt är omsorgsfullt utfört med känsla och högsta finish.

Planlösningen är yteffektiv och maximalt funktionell väl motsvarande lägenheter på både 55 och 60 kvm. Den är öppen och flödar av ljus från fönster i två väderstreck. Härliga och öppna sällskapsytor med kök och vardagsrum som integreras till ett. Här finns utgången via helglasade dubbeldörrar till terrassen.

Köket är stilrent med komplett maskinell utrustning i rostfritt, köksbänkar i komposit sten samt rejäl förvaring i skåp och draglådor. Sovrum med plats för dubbelsäng och god klädförvaring i garderobsvägg. Exklusivt och påkostat badrum, elegant och stilrent inrett i Carrarramarmor. Inbyggt spegelskåp, hand- och takdusch från Tapwell, tvättmaskin och torktumlare från Miele och dubbla handdukstorkar förhöjer intrycket ytterligare. Hall med plats att hänga ytterkläder, italienskt klinkergolv, platsbyggd skogarderob, bokhylla samt dolt städskåp.

I övrigt är det genomgående vacker oljad fiskbensparkett, rejäl takhöjd, fina snickerier och stora fönsterpartier med djupa fönsterbrädor.

Lägenhetens fantastiska fria hörnläge, skick och terrass med storslagen utsikt i kombinationen med den suveräna planlösningen gör detta till ett förstklassigt boende för dig som söker det allra bästa. Här bor du i idyllisk parkmiljö och vid en av Stockholms vackraste strandpromenader längs paradgatan Norr Mälarstrand. Med en kort promenad förbi Stadshuset når du city och T-centralen på några minuter.

Välskött förening med mycket god ekonomi och låga månadsavgifter. Föreningen sänkte avgifterna med 10 % i januari 2015 och ytterligare med 10 % i januari 2016. I föreningen finns 280 garageplatser med kort kö till en kostnad om endast 1.200:-/månad. Förenings/festlokal med stor terrass samt övernattningsrum rum kan hyras direkt av föreningen.

– Hall med plats att hänga ytterkläder, italienskt klinkergolv, platsbyggd skogarderob, bokhylla, inbyggt elementskydd med stenskiva ovan samt dolt städskåp.

– Elegant och stilrent kök i vitt utförande med komplett maskinell utrustning i rostfritt i form av ugn, spis, diskmaskin, micro, kyl och frys samt fläkt från Fjäråskupan. Köksbänkar i sten samt rejäl förvaring i skåp och draglådor.

– Exklusivt och påkostat badrum, elegant och stilrent inrett i slipad och polerad Carrarramarmor. Inbyggt spegelskåp, hand- och takdusch från Tapwell och dubbla handdukstorkar förhöjer intrycket ytterligare. Egen tvättsektion med arbetsbänk i svart sten ovan tvättmaskin och torktumlare från Miele, samt smart lösning för att hänga tvätt.

– Luftigt vardagsrum som flödar av ljus från fönster i två väderstreck. Här finns utgången via helglasade dubbeldörrar till terrassen, som förenar ute med inne och ger en härlig förlängning av vardagsrummet. Plats för önskad möblering med soffgrupp, TV-möbel samt matbord för 4-6 personer. Vardagsrummet är öppet mot kök och skapar rymliga sällskapsytor som ger en härlig våningskänsla. Fönstermarkis.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och god klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg. Fönstermarkis.

Pris: 5 800 000 kr

Månadsavgift: 1 342 kr

Andel i föreningen: 0,60123 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd, fem st tvättstugor (tre st tvättstugor på Baltar von Platens gata 7 C och en på Ture Nermans gränd 2 och en på Ture Nermans gränd 6), en föreningslokal tillika övernattningsrum med terrass som kan hyras och ett hobbyrum för snickeri- och målning. Föreningen har även en mycket idyllisk vacker innergård med planeteringar för medlemarnas trivsel.

Lägenhetsnummer: 163 (1403)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4.

Parkering/Bilplats: Parkeringsgarage i två plan med ca 280 platser finns i fastigheten med nedfart vid Pontonjärparken. Garaget kostar 1200:-/månad och fn är kön kort. Medlemmar i Brf Göken har förtur till dessa platser. I garaget finns tillgång till biltvätt.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Göken äger och förvaltar fastigheten Göken 40 på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten innefattar tre byggnader, hus A med adress Ture Nermans Gränd 2, 4 och 6, hus B med adress Baltzar von Platens Gata 7A och 7B samt hus C med adress Baltzar von Platens Gata 7C.

Husen uppfördes 1930 och de är "grönmärkta", dvs anses ha stort kulturhistoriskt värde. Arkitekt är Sven Wallander, HSB:s grundare.

I fastigheten finns 218 bostadslägenheter med en sammanlagd yta på 8.536 kvm. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. I fastigheten finns 13 kommersiella lokaler (843 kvm) belägna ovan mark mot Pontonjärgatan respektive Baltzar von Platens gata. Samtliga lokaler är upplåtna med hyresrätt. Föreningen anlitar HSB Stockholms Förvaltning för administrativ och ekonomisk förvaltning och för att bli antagen som medlem i föreningen krävs att man även är medlem i HSB. Köpare anmäler med fördel sitt medlemskap via https://blimedlem.hsb.se/index.html. Vid delat ägande är minsta ägarandel 10 %.

Föreningens ekonomi är mycket god med bra kassaflöde och låg belåning. Per 2018-08-31 uppgick belåningsgraden till 3.756:-/kvm. Omsättningstillgångarna uppgick till ca 3.600.000:-. och bokslutsårets nettoresultat blev + ca 1.193.000:-. Tack vare den goda ekonomin sänktes månadsavgifterna med 10 % i januari 2016 och med ytterligare 10 % i januari 2017. Efter sänkningen uppgår avgifterna till ca 280:-/kvm bostadsyta. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. Föreningen äger marken och beskattas såsom äkta. För mer information om föreningen, se www.hsb.se/stockholm/goken

Genomförda renoveringar:
V/A-stammar i badrum byttes 1989-1992 och i kök på 1970-talet.
Byte av elstigar 1989-1992.
Installation av fiberbredband 2001.
Installation av sk enhetsmätning för el, vilket innebär att alla individuella elabonnemang slopats 2005.
Stamspolning gjordes 2007.
Totalrenovering av fönster samt installation av energiglas 2009-2010.
Byte av takbrunnar för vattenavrinning. Renoveringar av ventilationskanaler 2011.
Installation av nytt elektroniskt låssystem till entrédörrar och ny tvätthallsutrustning till garagelokalerna 2012.
Fasad- och balkongrenovering samt stamspolning 2013-2014.
Ombyggnation och nyplantering av föreningens gårdar 2015.
Renovering av entréportar, målning av lokalernas fönsterkarmar samt reparation av ytskikt i entréer och trapphus samt OVK 2017-2018.
Renovering av ventilationskanaler till lägenheter och lokaler 2018.
Installation av nya garageportar till övre och undre garageplanen, installation av 24 laddstationer elfordon i det övre garageplanet 2018-2019. Renovering av tvättstuga och uppförande av ny energideklaration 2019.

Planerade renoveringar:
Reparation och bättringsmålning av ytskikt i entréer och trapphus, renovering av tvättstuga 5, reparation av ytskikt på yttertaken till hus A och hus C samt yttre målning av lägenheternas fönsterpartier. Planeras fr o m 2020.

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd, fem st tvättstugor (tre st tvättstugor på Baltzar von Platens gata 7 C och en på Ture Nermans gränd 2 och en på Ture Nermans gränd 6), en föreningslokal tillika övernattningsrum med terrass finns på Baltzar von Platens gata 7 A som kan hyras (500:-/dygn) och ett hobbyrum för snickeri- och målning. Föreningen har även en mycket idyllisk vacker innergård med planteringar för medlemmarnas trivsel.

Föreningen har ett system för gemensam mätning av el. Istället för ett eget elabonnemang per lägenhet så levereras el gemensamt till hela fastigheten. Den el som respektive lägenhet förbrukar mäts och debiteras separat på månadsavierna som skickas ut kvartalsvis.

Förening: Brf Göken

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 218

Antal lokaler: 13

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband 100 Mbit/s samt IP-telefoni (exklusive samtalstrafik) via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Fantastisk terrass om 10 kvm i söder, helt utan insyn, med fritt frontläge och underbar utsikt mot Riddarfjärden glittrande vatten och över vackra Pontonjärparken och Stockholms takåsar. Terrassen ger ett härligt "uterum" med möjligheter till plantering, möblerling och umgänge utomhus. Här finns trätrall, markis och utebelysning.

Här bor du på en av Stockholms tveklöst bästa adresser invid Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med härlig strandpromenad längs med vattnet ned mot Stadshuset och Stockholm city. Med en kort promenad når även du Smedsuddsbadet. Det är även nära och Rålambshovsparken och Kungsholmstorg. I fastigheten finns de två populärar restaurangerna Sthlm Tapas och Nagg. Göken Livs finns också i fastigheten med öppetider 8-21. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a den mysiga caféet Petit France. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.