Kungsholmen - Pontonjärparken

Baltzar von Platens Gata 7 C, 3 tr

Hörntvåa med vackra tidstypiska detaljer, trivsam atmosfär & högt läge invid Pontonjärparken & Norr Mälarstrand. Låg avgift & garage i fastigheten.

Adress

Baltzar von Platens Gata 7 C, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 525 000 kr

Avgift

1 018 kr/mån

Boyta

46 kvmOm bostaden

Tillfälle att förvärva ett trivsamt boende på en av Stockholms attraktivaste adresser, alldeles invid Norr Mälarstrand och Pontonjärparken. Högt upp i huset på våning 3 av 4, saluförs nu denna fina och ytterst välplanerade tvårummare om 46 uppmätta kvm.

Planlösningen är yteffektiv och maximalt funktionell med öppna och härliga sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Kök med god förvaring i skåp och lådor, bra arbetsytor och komplett maskinellt utrustning såsom kyl och frys, gasspis, fläkt, ugn och diskmaskin.
Lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Sovrummet är trivsamt och ger plats för dubbelsäng och god klädförvaring i rymlig garderob. Fräscht badrum med badkar. Hall med gott om plats för ytterkläder och förvaring. Fina tidstypiska detaljer från byggåret som spegelmönstrade dörrar, fiskbensparkett, bra takhöjd och stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp.

Här bor du i idyllisk, rogivande parkmiljö och vid en av Stockholms vackraste strandpromenader längs paradgatan Norr Mälarstrand. Med en kort promenad förbi Stadshuset når du city och T-centralen på några minuter. Du bor även vid Rålambshovsparken och populära Smedsuddsbadet. I området finns flera populära restauranger, barer och caféer såsom bl a ”Trattorian”, ”Mälarpaviljongen”, ”Pontonen”, ”Petit France Bageri & Bistro”. Invid fastigheten finns två restauranger Sthlm Tapas och Ponton 28.

”Grönmärkt” fastighet uppförd 1930 av arkitekt Sven Wallander. Välskött och omtyckt förening med mycket stark ekonomi och låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften endast 1 018 kr inkl både kabel-TV och bredband.

Varmt välkommen på visning!

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 1 018 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) & bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 150-200:- (upphandlas gemensamt i föreningen). Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 0,51105 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 198 (1308)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Parkeringsgarage i två plan med ca 280 platser finns i fastigheten med nedfart vid Pontonjärparken. Garaget kostar 1.300:-/månad. Medlemmar i Brf Göken har förtur till dessa platser och normal kötid är ca. 3-6 månader. I garaget finns tillgång till biltvätt.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Göken äger och förvaltar fastigheten Göken 40 på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten innefattar tre byggnader, hus A med adress Ture Nermans Gränd 2, 4 och 6, hus B med adress Baltzar von Platens Gata 7A och 7B samt hus C med adress Baltzar von Platens Gata 7C.

Husen uppfördes 1930 och de är "grönmärkta", dvs anses ha stort kulturhistoriskt värde. Arkitekt är Sven Wallander, HSB:s grundare.

I fastigheten finns 218 bostadslägenheter med en sammanlagd yta på 8.536 kvm. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. I fastigheten finns 13 kommersiella lokaler (843 kvm) belägna ovan mark mot Pontonjärgatan respektive Baltzar von Platens gata. Samtliga lokaler är upplåtna med hyresrätt. Föreningen anlitar HSB Stockholms Förvaltning för administrativ och ekonomisk förvaltning och för att bli antagen som medlem i föreningen krävs att man även är medlem i HSB. Köpare anmäler med fördel sitt medlemskap via https://blimedlem.hsb.se/index.html. Vid delat ägande är minsta ägarandel 10 %.

Föreningens ekonomi är mycket god med bra kassaflöde och låg belåning. Per 2018-08-31 uppgick belåningsgraden till 3.756:-/kvm. Omsättningstillgångarna uppgick till ca 3.600.000:-. och bokslutsårets nettoresultat blev + ca 1.193.000:-. Tack vare den goda ekonomin sänktes månadsavgifterna med 10 % i januari 2016 och med ytterligare 10 % i januari 2017. Efter sänkningen uppgår avgifterna till ca 280:-/kvm bostadsyta. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. Föreningen äger marken och beskattas såsom äkta. För mer information om föreningen, se www.hsb.se/stockholm/goken

Genomförda renoveringar:
V/A-stammar i badrum byttes 1989-1992 och i kök på 1970-talet.
Byte av elstigar 1989-1992.
Installation av fiberbredband 2001.
Installation av sk enhetsmätning för el, vilket innebär att alla individuella elabonnemang slopats 2005.
Stamspolning gjordes 2007.
Totalrenovering av fönster samt installation av energiglas 2009-2010.
Byte av takbrunnar för vattenavrinning. Renoveringar av ventilationskanaler 2011.
Installation av nytt elektroniskt låssystem till entrédörrar och ny tvätthallsutrustning till garagelokalerna 2012.
Fasad- och balkongrenovering samt stamspolning 2013-2014.
Ombyggnation och nyplantering av föreningens gårdar 2015.
Renovering av entréportar, målning av lokalernas fönsterkarmar samt reparation av ytskikt i entréer och trapphus samt OVK 2017-2018.
Renovering av ventilationskanaler till lägenheter och lokaler 2018.
Installation av nya garageportar till övre och undre garageplanen, installation av 24 laddstationer elfordon i det övre garageplanet 2018-2019. Renovering av tvättstuga och uppförande av ny energideklaration 2019.

Planerade renoveringar:
Reparation och bättringsmålning av ytskikt i entréer och trapphus, renovering av tvättstuga 5, reparation av ytskikt på yttertaken till hus A och hus C samt yttre målning av lägenheternas fönsterpartier. Planeras fr o m 2020.

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd, fem st tvättstugor (tre st tvättstugor på Baltzar von Platens gata 7 C och en på Ture Nermans gränd 2 och en på Ture Nermans gränd 6), en föreningslokal tillika övernattningsrum med terrass finns på Baltzar von Platens gata 7 A som kan hyras (500:-/dygn) och ett hobbyrum för snickeri- och målning. Föreningen har även en mycket idyllisk vacker innergård med planteringar för medlemmarnas trivsel.

Föreningen har ett system för gemensam mätning av el. Istället för ett eget elabonnemang per lägenhet så levereras el gemensamt till hela fastigheten. Den el som respektive lägenhet förbrukar mäts och debiteras separat på månadsavierna som skickas ut kvartalsvis.

Förening: Brf Göken

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 218

Antal lokaler: 13

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Telenor vilket innebär att föreningen står för månadsavgiften för bredbandstrafik, detta gäller även telefoni via bredband. Den löpande samtalstrafiken står den enskilde medlemmen för.

Sammanställning: Gemensamma vädringsbalkonger på varje "viloplan" mellan våningarna. Stor takterrass med tillhörande bokningsbar föreningslokal i fastigheten.

Absolut bästa läge på nedre Kungsholmen alldeles invid Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden. Här bor du på lugn och populär gata med direkt närhet till natur och vatten såväl som stadspuls och service. En kort bit bort ligger Rålambshovsparken med populära Smedsuddsbadet och Norr Mälarstrand erbjuder fint promenadstråk längs med Riddarfjärden. I området finns många populära restauranger såsom Mälarpaviljongen, Sthlm Tapas, Orangeriet och Pontonen. För den motionsintresserade finns flertalet gym och icke att glömma löprundan runt Kungsholmen.

Med kort promenad nås Fridhemsplan med Västermalmsgallerian och fullt utbud av service och butiker. Vid Fridhemsplan finns även utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer och flertalet busslinjer. Endast ca 10-15 minuters promenad till Centralstationen och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.