Kungsholmen - Norr Mälarstrand

Pontonjärgatan 27, 4 tr

Ljus & fin 2:a med utmärkt planlösning & fulländad funktion, solig balkong i söder med högt, fritt frontläge & strålande sjöutsikt mot Riddarfjärden

Adress

Pontonjärgatan 27, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 650 000 kr

Avgift

1 652 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

Tillfälle att förvärva ett drömboende på en av nedre Kungsholmens toppadresser! I det närmsta kvarteret invid Pontonjärparken och Norr Mälarstrand, saluförs nu denna trivsamma, ljusa och fina tvårummare om 40 kvm – perfekt som förstaboende eller som en övernattare!

Högt, insynsfritt, öppet och soldränkt söderläge med möblerbar balkong mot blomstrande gårdspark och den strålande vackra sjöutsikten över Riddarfjärden med Västerbron och Södermalms höjder fint i bakgrunden ger en obeskrivlig frihetskänsla.

Lägenheten är i ett gott skick med genomgående sober färgsättning och bra förvaringslösningar. Samtidigt bevaras den genuina känslan med fina originaldetaljer från 1930-talet såsom gedigen takhöjd, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier, fiskbensparkett och stora fönsterpartier med spanjoletthand.

Planlösningen i fil är optimalt disponerad och tillgänglig för två personer. Här ges öppna, ljusa och lättmöblerade ytor i vardagsrum med utgång till den fantastiska balkongen. Balkongen ger verkligen ett extra ”uterum” med plats för bord och stolar, sol större delen av dagen och magnifik utsikt över grönska, vatten ochkringliggande takåsar. Dessutom finns här en motordriven markis så man kan avnjuta sommarlunchen i skuggan.

Utmärkt sovrum med plats för 120 cm säng. Kök med bra förvaring i skåp och lådor, utmärkta arbetsytor och komplett maskinell utrusning såsom kyl och frys, spis med ugn, fläkt och diskmaskin.

Entréhall med plats för ytterkläder och skor samt inre hall med garderober, varav en med inbyggt arbetsbord som utmärkt passar för den med behov av ett ”hemmakontor”. Passage till köket med skåp i original.

Kaklat och stambytt badrum i ett stilsäkert utförande med klinkergolv, duschhörna med vikdörr i glas, toalett, handfat på kommod med skåp, badrumsskåp och tvättmaskin.

Bostadsrättsförening med välskött fastighet, mycket god ekonomi, låg skuldsättning med endast ca 1.540:-/kvm och låga avgifter för medlemmarna.

Som ett litet tips till den bilburne så finns ett stort garage under Pontonjärparken tillhörande grannföreningen Brf Göken där möjlighet att hyra p-plats finns.

Här bor du i idyllisk parkmiljö och vid en av Stockholms vackraste strandpromenader längs paradgatan Norr Mälarstrand – lika vackert under alla tider på dygnet och alla årstider! Med en kort promenad förbi Stadshuset når du city och T-centralen på några minuter. Du bor även vid Rålambshovsparken och populära Smedsuddsbadet. I området finns flera populära restauranger, barer och caféer såsom bl a ”At Kungsholmen”, ”Trattorian”, ”Mälarpaviljongen”, ”Pontonen”, ”Petit France Bageri & Bistro”.

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 1 652 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 2,87000 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 5 (1402)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-09-16

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter. Bl a så finns ett stort garage under Pontonjärparken på Baltzar von Platens gata tillhörande grannföreningen Brf Göken.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Skruvisen bildades 1982 och består av en fastighet med 7 våningar och 23 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Delat ägande godkänns. Juridisk person accepteras ej som förvärvare.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 2.351.646:-, vilket ger en belåningsgråd på 1.540:-/kvm. Årsavgifterna för medlemmarna uppgick till 457:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet och en pantsättningsavgift på 1%/pant av köparen.

Gjorda renoveringar i fastigheten:
1994: Byte av V/A-stammar och elstigar.
2000: Fasadrenovering – ny puts mot Pontonjärgatan.
2011: Installation av säkerhetsdörrar.
2012: Byte av V/A-stammar i källaren.
2014: Fönsterrenovering – fönsterbågar renoverades utsides och alla innerfönster byttes mot energiglas.
2015: Spolning av V/A-stammarna.
2016: Hissrenovering och byte av armatur/belysning/sensorer i trapphall. Fiber drogs in i fastigheten.
2016-2017: Åtgärder genomförda från OVK-besiktningen.
2020: Spolning av V/A-stammarna.

Inga större renoveringar planeras eller finns beslutade i övrigt.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastighetens källare finns en gemensam tvättstuga med två maskiner, torktumlare, mangel och ett torkrum. I entréplanet finns ett lättillgängligt cykel-/barnvagnsrum (entré bredvid huvudingången) som nås både utifrån och från trapphuset. Mot Riddarfjärden ligger en trevlig och blomstrande gård i öppen park.

Förening: Brf Skruvisen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 23

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV via Telia. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband och IP-telefoni via Telia. Upp till 100/100 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i soligt söderläge mot grönskande gårdspark och med strålande vacker sjöutsikt över Riddarfjärden med Västerbron och Södermalms höjder fint i bakgrunden.

Här bor du på en av Stockholms tveklöst bästa adresser invid Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med härlig strandpromenad längs med vattnet ned mot Stadshuset och Stockholm city. Med en kort promenad når även du Smedsuddsbadet. Det är även nära till Rålambshovsparken och Kungsholmstorg. I en närliggande fastighet finns de två populära restaurangerna Sthlm Tapas och Nagg. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a det mysiga caféet Petit France. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.