Kungsholmen - Norr Mälarstrand

John Ericssonsgatan 3, 5 tr

Unik terrassvåning, högst upp, med strålande ljusinsläpp och härlig utsikt mot takåsar och Riddarfjärden. Maximal funktion och ljuvlig frihetskänsla.

Adress

John Ericssonsgatan 3, 5 tr

Rum

2

Slutpris

4 355 000 kr

Avgift

2 534 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

Högst upp i fastigheten med strålande ljust läge och sjöutsikt finns denna fantastiska och unika tvårummare med stor kungsbalkong/terrass. Terrassen om ca 10 kvm ger ett härligt, möblerbart uterum med sol från morgon och fram till till lunchtid samt vacker utsikt mot himmel, takåsar och Riddarfjärdens glittrande vatten.

Lägenheten om 40 kvm är suveränt planerad och maximalt yteffektiv med två bra rum, sovrum och vardagsrum, med dubbla fönsterpartier och varsin utgång till terrassen. Praktisk och välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen ansluter till ett väldisponerat arbetskök med god förvaring. Fräscht kaklat och stambytt badrum med dusch och toalett.

Lägenheten karaktäriseras av ljus färgsättning och tidstypisk funkisstil med välbevarade ursprungsdetaljer såsom fiskbensparkett, stora fönsterpartier med spanjoletthandtag, vita snickerier, högt till tak etc.

Tillfälle att förvärva ett kvalitetsboende utöver det vanliga med ett av Stockholms attraktivaste lägen och adresser, alldeles invid Norr Mälarstrand, Riddarfjärden och Kungsholmstorg.

Synnerligen välskött förening med god ekonomi.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Klinkergolv. Säkerhetsdörr.

– två bra rum, sovrum och vardagsrum, med dubbla fönsterpartier och varsin utgång till terrassen. Rummen har fiskbensparkett samt väggar och tak i ljus kulör.

– I anslutning till hallen finns ett arbetskök med skåp, arbetsbänk, gashäll (2-lågig), kyl med frysfack och diskmaskin. Klinkergolv.

– Fräscht kaklat och stambytt badrum med duschhörna och vikdörrar i glas, handfat, badrumsskåp och väggfasta hyllor, toalett och handdukstork.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 2 534 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk bredbandsavgift om 125:-/månad tillkommer. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-/månad. Gas ca 250:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 3,51480 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 26 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 152 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Bigarråträdet 7 förvärvade huset 1982. Av husets 26 lägenheter är 25 bostadsrätter och en är hyresrätt. Det finns fyra garageplatser. Den totala lägenhetsarean är 1 757 kvm. Lokalytan är 120 kvm. Föreningen äger marken.

Bostadsrfördelning:
10 st 1:or. 9 st 2:or. 1 st 3:a. 2 st 4:or. 3 st 5:or. 1 st 6:a.

Huset på John Ericssonsgatan 3 stod färdigt 1932, ungefär samtidigt som många av husen på den här delen av Norr Mälarstrand, och arkitekten hette Björn Hedvall. Hedvall var en mycket produktiv arkitekt och ritade i Stockholm över 270 byggnader. I slutet av 1920-talet tog Hedvall intryck av den nya arkitektoniska stilen, funktionalismen. Hans strävan efter enkelhet stämde väl med de nya idealen.

Exteriört är huset ett typiskt exempel på funkisstilen, men inne i trapphuset och lägenheterna kan man också se spår av 20-talsklassisismens formspråk.

Till huset hör en förgård mot gatan och en innergård på baksidan. Gården är en av de få vid Norr Mälarstrand som ägs av fastighetsägaren, dvs. av föreningen själv. De flesta andra gårdar ägs av Stockholms stad. Läs gärna mer om vårt områdes historia på Stockholmskällan.

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är mycket låg. Inga avgiftsförändringar planeras i dagsläget.

Gjorda renoveringar:
2016: Renovering av fasad och balkonger
2014: Fyra nya balkonger
2014: Renovering av fönster
2011:Takrenovering
2010: Ny garageport
2009: Installation av säkerhetsdörrar från Swedoor
2007: Målning av fönster
2007: Ny fjärrvärmecentral
2003: Omläggning av tak
2003: Rörstambyte
2000-2003: Ventilation
1994-1995: Elstambyte
1985: Renovering av balkonger
1984-1985: Omputsning av fasad

Planerade/diskuterade renoveringar:
Trädgården och hissen. Föreningen ser även över ventilationen. Bl a kommer dammsugning av ventilationskanaler att göras den 8-9 maj. Just nu pågår ett arbete med att göra en bättre cykelparkering mot gatusidan, det blir grus och en låg häck som inramning bl a.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Cykelställ finns i anslutning till föreningens trädgård. Barnvagnar ställs i garaget. Till huset hör en förgård mot gatan och en innergård på baksidan. Här finns tillgång till grill. Det finns också ett partytält och extra trädgårdsfåtöljer (i plast) att låna av föreningen.

I fastigheten finns 4 st garageplatser till en kostnad av 1.750:-/månad. Till platserna är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se.

www.bigarratradet7.se

Förening: Brf Bigarråträdet 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: TV via Canal Digital. För att du ska kunna titta på TV finns det en digitalbox/HD-box i varje lägenhet. Kanaler: Svt1, Svt2, Svt24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Tv11, Tv4 sport, Mtv, Discovery samt 1, 2 och 4 i HD.

Internet: Bredband via Ownit, upp till 100 Mbit/s. Obligatorisk avgift om 125:-/månad tillkommer.

Sammanställning: Ljuvlig kungsbalkong/terrass om ca 10 kvm med sol från morgon till lunchtid, fantastisk vy över takåsar och sjöutsikt mot Riddarfjärdens glittrande vatten. Terrassen ger ett härligt uterum med plats för bord, stolar och växter.

Suveränt och mycket attraktivt läge vid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden i härlig rofylld boendemiljö med parker, vatten och strandpromenader. Det är nära Kungsholmstorg med trevligt utbud av butiker, caféer och restauranger samt härliga Rålambshovsparken med badplats. En kort bit bort ligger även Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd ca 200 meter till Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar (vid Rådhuset och Kungsholmstorg). Det är även bekvämt promenadavstånd på ca 10 min till T-centralen och city. Välkommen till härliga nedre Kungsholmen!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.