Kungsholmen, 2 rum, 43 kvm

Fyrverkarbacken 25, 5 tr

Om bostaden

Ljuvlig hörntvåa i fint skick. Ljus & ytsmart med perfekt planlösning & vidunderlig utsikt. Härligt läge vid badklippor, grönska & Norr Mälarstrand.

Välkommen till Fyrverkarbacken 25 och denna optimalt planerade hörnlägenhet om 2 r o k med fönster i två väderstreck och vidunderlig utsikt över Kungsholmen. Bo på ett oslagbart läge nära fina promenadstråk, grönområden och Rålambshovsparken samt en kort promenad ifrån Smedsuddsbadet. Kommunikationer via flertalet bussar i direkt närhet eller med en kort promenad till tunnelbanan Fridhemsplan som tar dig till stadens alla hörn.

Lägenheten har smakfullt renoverats med ljusa färgval, vackra golv samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Den är utmärkt disponerad, yteffektiv och funktionell för både en och två personer. Här finns ett kök som inspirerar till matlagning och ett vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord samt fint ljusinsläpp från stort fönster med fransk balkong. Utmärkt sovrum med magisk utsikt att vakna upp till. Kaklat badrum i stilsäkert utförande med tvättmaskin. Perfekt planlösning med stora fönsterpartier som skapar härligt ljusflöde och skänker behaglig atmosfär till hela lägenheten.

Stor och prisbelönt bostadsrättsförening med bl.a. övernattningslägenhet, gym och en stor samlingslokal. Det finns två hissar i trapphuset. I månadsavgiften ingår förutom värme och vatten även bredband och kabel-TV.

Välkommen på visning!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om förvaring i garderober och plats för ytterligare avhängning av ytterkläder och skor.

– Snyggt halvkaklat badrum i vitt med klinkergolv, badkar, WC, handfat med kommod, förvaringsskåp och tvättmaskin.

– Rymlig klädkammare med utmärkt förvaring.

– Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti och fransk balkong med trivsam utsikt över Kungsholmen. Parkett och bra yta med plats för soffa, matbord och övrig önskad möblering.

– Stilrent kök med mycket bra förvaring i flertalet skåp samt goda arbetsytor. Maskinell utrustning med spishäll, ugn, micro, fläkt och kyl/frys.

– Utmärkt sovrum med vidsträckt utsikt från stort fönster.

Pris: 2 795 000 kr

Månadsavgift: 2 268 kr
I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband (1 000 Mbit).

Andel i föreningen: 0,35574 %

EL: 150 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 300 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1962

Uppvärmning: Fjärrvärme med frånluftsåtervinning.

Lägenhetsnummer: 110 (1503)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 16

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 106 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Parkeringsplatser och garage ägs och sköts av grannföreningen Silvieberg www.silvieberg.se.

Allmänt om föreningen: Brf Lysbomben har ägt huset sedan 1995, och från 1 februari 2019 äger föreningen även marken, efter att tomträtten friköpts av Statens Fastighetsverk. Föreningen består av totalt 210 lägenheter, varav 172 st är upplåtna med bostadsrätt och 37 st med hyresrätt (varav 30 st till SSSB, Stiftelsen Stockholms Studentbostäder). En lägenhet kvarstår i föreningens regi för korttidsuthyrning till medlemmar. 12 lokaler upplåtes med hyresrätt. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
Allt sedan 2018 har Brf Lysbomben varje år höjt årsavgiften för medlemmarna med två procent. Detta för att neutralisera kostnadsökningar i föreningens löpande verksamhet. Sittande styrelse kommer att följa denna princip även framledes, och på så vis undvika att behöva genomföra större engångshöjningar av årsavgiften. Föreningen blev tilldelad utmärkelsen "Årets Bostadsrättsförening 2009" av Fastighetsägarna i Stockholm med motiveringen "En framgångsrik fastighetsägare med stort miljöansvar.

Föreningens medlemmar har tillgång till "Fyrverkarhissen".

Gemensamma utrymmen:
I fastigheten finns motionslokal, pingisrum, festlokal, cykelrum, övernattningslägenhet, odlingslådor, boulebana samt grillplats till medlemmarnas förfogande. Tvättstugor (4 st) går att boka kl 07-22 varje dag. Varje lägenhet har ett vinds- eller källarförråd.

I föreningen finns en övernattningslägenhet på 43 kvm i port 23, 16 vån, som medlemmar får boka till en kostnad av 500 kr/natt.
Samlingslokalen lånas ut mot en avgift på 300kr/tillfälle till medlemmar och andra bostadshyresgäster för olika aktiviteter. Den utnyttjas också vid föreningens informationsmöten, årsstämman samt höstfest. Lokalen bokas via föreningens hemsida, samma inloggning som vid bokning av tvättstugor.

Föreningen har en underhållsplan och avsätter medel för kommande behov.

Större genomförda renoveringar är:
Ny fasad, tilläggsisolering:2003
Renovering tvättstuga: 2006
Renovering trappuppgångar: 2009
Nya fläktar: 2012
Nya hissar: 2013
Renovering motionsrum: 2014
Nytt tak: 2016
Ny solcellsanläggning på taket: 2016
Stammar i källarplan bytta 1995. Inget övrigt stambyte är planerat i nuläget

Planerade underhållsarbeten
Projekt för utbyte av värmeanläggning inkl värmepumpar pågår, driftsätts till hösten 2020. Besiktning av underhållsbehovet i föreningens hyreslägenheter pågår, för planerat genomförande närmaste 2-3 åren (2020-2023).

Huset byggdes 1962 på uppdrag av riksbyggen och ritades av arkitekt Henning Orlando
Huset kallas ofta Erlanderhuset. Smeknamnet beror på att statsminister Tage Erlander flyttade in i huset då det var nybyggt.

Besök gärna föreningens utmärkta hemsida https://www.lysbomben.se/

Förening: Brf Lysbomben

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Från ComHem levereras, via föreningens gruppanslutning, ett basutbud bestående av ca 15 TV-kanaler till varje hushåll. Extra kanaler bekostas av boende och beställes direkt av ComHem.

Internet: I huset är det installerat ett fastighetsnät (Cat5E nät). Via nätet har alla hushåll tillgång till bredband via en gruppanslutning till operatören Bahnhof. Uppkopplingen är på 1000 Mbit (1 Gbit) per sekund.

Området är mycket centralt med närhet till såväl naturen som till stadens puls. Endast en bro bort finns Fridhemsplan och Hornstull med sitt rika utbud av närservice, shopping och nöjen. Här finns också goda kommunikationer i alla färdriktningar med ett stort utbud av busslinjer samt flertalet tunnelbanelinjer inom gångavstånd. I Mariebergs egna centrum finns apotek, bank, postombud,
Systembolag samt en välsorterad matbutik.

Läget är med andra ord svårslaget, med fantastiska promenadstråk och Mälarutsikt direkt intill porten. Omedelbar närhet till Fredhällsbadet med de
populära badklipporna dit stockholmare vallfärdar sommartid. Kort promenad bort finns även nya Hornsbergs Strand med stort utbud av restauranger och caféer. Om sommaren kan man njuta av härliga parkmiljöer vid Rålambshovsparken och Fredhällsparken.

Planritning

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.