Kungsholmen - Lilla Essingen

Luxgatan 5, 1 tr

Underbar balkong med utsikt över Mälaren. Fint skick, vacker fiskbensparket och fönster med djupa nischer. Populärt läge på Lilla Essingen!

Adress

Luxgatan 5, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 115 000 kr

Avgift

2 495 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Välkomna till en ytterst välplanerad och trivsam lägenhet med populärt läge på Lilla Essingen. Här bor du lugnt och rofyllt med direkt närhet till bad, promenad- och joggingstråk, caféer samt kommunikationer. Lägenheten har en underbar balkong med utsikt över Mälaren och mot Södermalm. Stort sällskapsvänligt vardagsrum, stilfullt och väldisponerat arbetskök, sovrumsdel samt rymligt badrum. Fönster med djupa nischer samt fina trägolv. Den generösa takhöjden i kombination med det stora fönsterpartiet ger hela bostaden ljus och rymd. Denna lägenhet passar såväl singeln som paret. Den korrekta rumsdefinitionen enligt lägenhetsregistret är 1 r o k men den smarta planlösning ger funktionen av en 2:a. Obs att det förutom värme och vatten även ingår bredband i avgiften. Hiss finns. Snabbt tillträde är möjligt. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt en inbyggd garderob. I lägenheten finns ytterligare ett garderobsutrymme i vardagsrummet samt ett städskåp/garderob med överskåp i anslutning till köket.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Nyslipad (2015) och hårdvaxoljad fiskbensparkett.

– Stilfullt, charmigt och funktionellt arbetskök med bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Fönster meddjupa nischer med utsikt mot Luxgatan samt bänkskiva i betong. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, kyl och frys. Fiskbensparkett (lagd 2014).

– Avskilt sovrum/matrum med måtten drygt 2*2 meter. Sängen som står här idag är 1,20 meter bred. Både säng och skåp kan lämnas kvar av säljaren. Fiskbensparkett (lagd 2014) och fönster mot Luxgatan.

– Underbar balkong med utsikt mot Mälaren och Södermalm. Sol på balkongen från morgon till cirka klockan 10-11- tiden enligt säljaren. Plats för bord, stolar och blomster.

– Rymligt badrum utrustat med dusch, duschväggar, handfat, skåp, handdukstork och wc. Möjlighet finns att installeratvättmaskin där skåp finns i dagsläget. Fönster mot Luxgatan.

Pris: 2 750 000 kr

Månadsavgift: 2 495 kr

Andel i föreningen: 3,25372 %

Byggår: 1936

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd samt en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel, cykelförråd, samt en trivsam innergård med sommarmöblering, grill samt små odlingslotter för föreningens medlemmar att nyttja vid intresse.

Lägenhetsnummer: 1505 (1107)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Lödkolven 2 förvärvade fastigheten 1986 och består av 31 lägenheter varav 1 fortfarande är hyresrätt, på adressen Luxgatan 5. Sammanlagd bostadsyta är 1347 kvm. Fastigheten byggdes 1936. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Överlåtelseavgift betalas av köparen. V/A stammar byttes 2004 (gamla kallvattenrör i källaren ej borttagna). Föreningen planerar att renovera hissen (troligen under hösten 2015). Mer information finns i bifogad årsredovisning.

Förening: Brf Lödkolven 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Canal Digital.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong med utsikt mot Mälaren.

Säljarens egna ord om bostadsrätten och området:
”Luxgatan 5, bostadsrättsföreningen Lödkolven 2 och Lilla Essingen är en liten pärla. Jag har bott i lägenheten sedan april 2011, med och utan sambo och har stormtrivs. Med närheten till vattnet, naturen, lugnet och ett restaurangutbud som spänners sig från allt till mysiga kvarterskrogar och personliga caféer till fine dining restaurangen Lux Dag för Dag så är det lätt att trivas. Frukoststunder på balkongen eller kvällspromenader till och från Kungsholmen och Hornstull har varit en skön kontrakst till pulsen inne i stan och en möjlighet för återhämning på kvällar och helger. Den lilla trädgården som bostadsrättsföreningen rår över nyttjas av de i huset som har gröna fingrar tillsammans med den som vill nyttja föreningens gemensamma grill, de tider på året när det lämpar sig för sådan aktivitet.
Jag hoppas och tror att du/ni kommer att trivas lika bra som jag/vi har gjort.
Hälsar, Hanna”

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 180 kr/mån och hemförsäkringen är ca 175 kr/mån.

Eftersökt och sjönära läge på trivsamma Lilla Essingen. Här bor ni lugnt och rofyllt med allt man kan önska sig i direkt närhet. Inom ett par minuters promenad finns trevliga restauranger, mysiga caféer, mataffärer, vårdcentral, apotek, badbryggor, båtklubbar och underbara promenadstråk längst vattnet. I populära Luxområdet finns bl.a. den välrenommerade restaurang Lux.
Bra kommunikationer med bl.a. buss nr 1 som åker till Fridhemsplan där flera t-banelinjer går, och vidare direkt mot city. Från Stora Essingen går tvärbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.