Kungsholmen - Lilla Essingen

Essinge Brogata 20, 5 tr

Kvadratsmart pärla belägen högst upp med solig balkong i söder. Perfekt för såväl singeln som paret. Hiss finns och snabbt tillträde är möjligt!

Adress

Essinge Brogata 20, 5 tr

Rum

2

Slutpris

2 810 000 kr

Avgift

2 269 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva denna underbara lägenhet belägen högst upp med balkong. Bostaden är ytterst välplanerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Väldisponerat kök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Sovrum med plats för 1,20 meter bred säng samt rymligt badrum. Bra förvaringsutrymmen med flera inbyggda garderober/skåp. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela lägenheten ljus och rymd. Denna lägenhet passar såväl singeln som paret. Hiss finns. Snabbt tillträde är möjligt. Varmt välkommen på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Lägenheten har flera inbyggda garderober/skåp.

– Underbart vardagsrum med utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Nyslipat parkettgolv.

– Väldisponerat arbetskök med bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt samt kyl/frys.

– Sovrum/matrum med plats för 1,20 meter bred säng. Skjutdörr mot köket och dörr mot vardagsrummet.

– Rymligt badrum utrustat med dusch, infällbara duschväggar, handdukstork, handfat och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 2 595 000 kr

Månadsavgift: 2 269 kr

Andel i föreningen: 1,40028 %

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 20605

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 146 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett vindsförråd beläget på våningsplanet ovan lägenheten. Det finns gemensam tvättstuga i källaren samt cykelrum.

Brf Primusbacken förvärvade fastigheten år 2003 med adresserna Essinge Brogata 18 och 20. Föreningen upplåter 61 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt (dold framtida tillgång) samt 1 mindre lokal (förråd). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Den totala lägenhetsytan är 2853 kvm (enligt årsredovisning 2016). Föreningen har nyligen sålt en hyresrättslägenhet för cirka 2.500.000 kronor, pengarna avser föreningen att amortera av på lånen. Delat ägande är ok, dock maximalt två personer som ägare och minsta ägarandel ska vara 10%. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.primusbacken.se

Utförda åtgärder:
1993 – En ombyggnation inklusive stambyte gjordes.
2007 – Postboxar installerades.
2008 – Säkerhetsdörrar installerades.
2009 – Trapphusen målades om. Vattenbesparingsåtgärder installerades.
2010 – Stammarna spolades.
2011 – Nya entréportar i ek sattes upp.
2012 – Sopsnurror byttes ut mot kärl och soprummet i nr 18 stängdes. Höghastighetsbredband från AllTele installerades. Energideklaration utförd.
2013 – Ny fastighetsskötare tillsattes, Åkerlunds Fastighetsservice.
2014 – Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) genomfördes.
2015 – Hissen i hus 20 renoverades och moderniserades. Stammarna spolades. Radonmätning utfördes. En underhållsplan togs fram för de kommande 10 åren. Renovering och målning av fastighetens fönster och balkongdörrar.
2017 – Elektroniskt bokningssystem för tvättstugorna + porttelefoni. Renovering och modernisering av rökluckor i båda husen.

Förening: Brf Primusbacken

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: AllTele. Ett obligatoriskt tillägg om 145 kronor/månad tillkommer för bredband.

Sammanställning: Underbar balkong med utgång från vardagsrummet. Gott om plats för bord, stolar och grönska. Här trivs man!

Lägenheten är belägen på högsta ordinarie våningsplan med vinden och vindsförråd ovan. Lägenheten är hos föreningen registrerad som en 1 r.o.k. men disponeras i dagsläget som en 2 r.o.k.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktsskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktsskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.