Kungsholmen - Kronobergsparken

Parkgatan 6

Blivande sekelskiftesdröm med uteplats, kakelugn, vackra detaljer & trivsam atmosfär. Fritt läge mot Kronobergsparkens lummiga grönska. Möjlig 3:a!

Adress

Parkgatan 6

Rum

2

Slutpris

6 000 000 kr

Avgift

3 184 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Med ljust och genomgående läge i representativ fastighet från 1898, bjuds ett rofyllt boende i underbar parkmiljö på Kungsholmen med fritt frontläge och vacker utsikt över lummiga Kronobergsparken.

Lägenheten är utmärkt disponerad, yteffektiv och funktionell för både en och två personer (möjlig 3:a se alternativ planlösning). Här finns trivsamma sällskapsytor med ett vardagsrum och ett fint kök i anslutning med utgång till härlig möblerbar uteplats på den fina innergården som blir ett extra rum större delen av året. Vardagsrummet är lättmöblerat och ger plats för både soffa och matsalsbord. Det stora bågformade fönsterpartiet ger rummet ett ljuvligt ljusinsläpp, en känsla av rymd och fin vy över parkens grönska. Allt i en perfekt symbios med de tilltalande detaljerna från byggåret som generös takhöjd om ca 3,20 meter, takrosett, spegeldörrar samt flertalet högresta fönsterpartier med djupa nischer. Den vackra kakelugnen från Upsala-Ekeby ger den där extra värmande myskänslan. Generöst sovrum som vetter mot föreningens trevliga innergård med två stora fönster och utmärkt förvaring. Badrum med dusch och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Välskött förening med god ekonomi och låg skuldsättning. Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast ca 3 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 2.316:-/kvm. Dessutom uppgick omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 1 mkr.

Här bor du på en lugn enkelriktad gata i en central och attraktiv miljö med närhet till både stadens puls som vatten och naturens grönska och lugn. Med kort promenadavstånd till City och Fridhemsplan precis runt knuten finns all tänkbar service som Västermalmsgallerian med sitt stora utbud av shopping.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr.

– Hemtrevligt kök med bra förvaring i flertalet skåp samt goda arbetsytor. Maskinell utrustning såsom häll, fläkt, ugn, diskmaskin och kyl/frys.

– Utgång till ljuvlig uteplats med plats för bord, stolar och växter.

– Lättmöblerat vardagsrum med kakelugn och stort fönster som skänker fint ljus och harmonisk atmosfär för avkopplande stunder. Här ryms soffa med tillhörande möblemang och matbord för många gäster vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge.

– Luftigt sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och annat passande möblemang. Utmärkt förvaring i garderober längst med väggen. Här sover man gott mot föreningens fina innergård helt fritt från störande trafik.

– Badrum inrett med kaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, dusch, WC och handfat med spegel ovan. Utrustat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Pris: 5 495 000 kr

Månadsavgift: 3 184 kr
I avgiften ingår värme, VA & kabel-TV. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200:-. Hemförsäkring ca 200:-. Obligatoriskt tillägg om 300:-/mån för bredband och balkongfond 17:-/mån tillkommer.

Andel i föreningen: 4,78000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 2 (1002)

Hiss: Ja

Våningsplan: BV

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vårdtornet 4 förvärvade fastigheten på Parkgatan 6 i Stockholm 1986. Fastigheten uppfördes nyrenässansstil år 1898 och består av 19 bostadsrättslägenheter om totalt 1.288 kvm fördelade på ett gatu- och gårdshus. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är stark och belåningen är mycket låg med strax under 3 mkr i långfristig skuld per 2020-12-31, vilket ger en belåningsgrad på ca 2.316:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1 mkr. Avgiften höjdes med 5 % 1 oktober.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2019: Hissen i huset mot gatan rustades upp. Bärlinor och skenor byttes, samt installation av ljusslinga
2017: Spolning av samtliga stammar i fastigheten.
2016: Installation av nya takfläktar.
2015: Renovering av mur på gården, målning av sophus och förbättringar av stuprör.
2014-2015: Renovering och målning av fasad på gatuhus, renovering av tak på både gårds- och gatuhuset.
2013: Installation av säkerhetsdörrar till de medlemslägenheter som beställde det och postboxar i entrén till fastigheten.
2012: Byte av elledningar i gatuhuset och installation av ny elcentral i källaren, ny belysning i tvättstugan och rörelsedetektorsbelysning i källartrappa. Två nya maskiner i tvättstugan.
2011: Delvis stambyten. Toalettstam i gathuset, samt gammal köksstam högra sidan BV.
2010: Installation av fjärrvärme (konvertering av direktverkande element till fjärrvärme). Ombyggnation av sophus, renovering av fönster samt installation av isolerglas i gatuhuset.
2007-2008: Gårdsrenovering innefattande stenläggning, byggnation av blomlådor och vattenavledning. Ommålning av tak.
2004-2005: Byggnation av balkonger och renovering av fasad mot innergården.
1999: Renovering av rökkanaler.
1977: Omputsning av fasad.
1974: Byte av V/A-stammar, byte av elstigare och nyinstallation av hiss.

Föreningen tillämpar sk partiella stambyten, vilket innebär att V/A-stammar byts i samband med när medlem renoverar sina kök och badrum.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2049. Under de närmaste åren så är det fönsterrenovering och ev partiellt stambyte som är de större posterna.

Till lägenheten medföljer ett vindsförråd alternativt källarförråd. I fastighetens gårdhuskällare finns ett hobbyrum och föreningslokal samt en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och ett torkrum. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. Snickerirum ligger beläget i gathusets källare. Föreningens medlemmar disponerar en fin innergård som med hjälp trädgårdsarkitekt renoverades 2007. Här finns trädgårdsmöbler, planteringar och grillmöjligheter m.m.

För ytterligare information se årsredovisningen samt föreningens hemsida https://sites.google.com/site/brfvaardtornet4extern/home

Förening: Brf Vårdtornet 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 19

TV: Föreningen har ett gemensamt abonnemang för kabel-TV och bredband via ComHem där en obligatorisk kostnad på 300 kr/månad debiteras på månadsavgiften.

Sammanställning: Mysig uteplats som ger ett härligt "uterum" med möjligheter till plantering, möblering och umgänge utomhus (föreningen äger marken).

Välkommen till Parkgatan och ett av Stockholms absolut attraktivaste lägen invid Kronobergsparken.
Här ges ett rofyllt boende med fågelsång och en underbar parkmiljö med promenadvägar, lekpark och utomhusgym. Vill du ta en längre promenad eller motionera har du lika nära till Kungsholms Strand som till Norr Mälarstrand. Här hittar du vackra promenad-­ och löparstråk som fortsätter längs vattnet runt hela Kungsholmen. I närområdet finns det också ett rikt utbud med restauranger och caféer såsom bl a AG, Agnes, Orangeriet, Mälarpaviljongen, Petite France och Il caffe. Vid Fridhemsplan hittar du bl a Västermalmsgallerian, flertalet mataffärer, shopping och all tänkbar service, hit är det bara en kort promenad på några minuter.
Kommunikationerna finns inom ett par minuters gångväg och är utmärkta med tillgång till två tunnelbanelinjer, blå och grön och ett flertal busslinjer,bl a stadsbussarna 1, 3, 4 så här är det lätt att ta sig vidare till Stockholms City, T-­centralen, Arlanda Express mm. Vill man istället ta en promenad till Stockholms City tar det ca 10 min.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.