Kungsholmen - Kronobergsparken

Polhemsgatan 38, 3 tr

Stilsäker och kvadratsmart tvåa med välbevarad funkischarm och suverän planlösning för två personer. Toppläge vid Kronobergsparken.

Adress

Polhemsgatan 38, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 675 000 kr

Avgift

2 334 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

På en av Kungsholmens bästa adresser vid Kronobergsparken, i ett kvarter som har ett sprudlande folkliv och promenadavstånd till Stockholm city, finns denna fina, ljusa och högt belägna tvårummare om 40 kvm i gott skick. De ursprungliga och typiska funkisdetaljerna från byggåret 1937 är välbevarade såsom fin fiskbensparkett, snickerier och glasat skjutdörrsparti. Serveringsskåp och garderober samt stora fönsterpartier med spanjoletthandtag i krom ger lägenheten charm och trivsam känsla. Detta kombineras med sober färgsättning och genomtänkta förvaringslösningar.

Lägenheten är ytterst effektiv och tillgänglig för två personer och tack vare sin goda disposition och grymt bra planlösning kan den jämföras med tvåor på både 45 och 50 kvm. Här finns en välkomnande tambur med klinkergolv och plats för ytterkläder. En inre halldel med dold förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och matsalsbord för 4-8 personer. Stort fönsterparti ger bra ljusinsläpp och fin glimt av Kronobergsparken. Sovrum med plats för dubbelsäng. Kök med god förvaring i bevarad skåpinredning/skafferi i original. Helkaklat och stambytt badrum i stilrent utförande.

Välskött bostadsrättsförening med stark ekonomi och fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

– Välkomnande tambur med plats för ytterkläder och skor. Praktisk garderob med överskåp.

– Inre hall med dold klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg. Fiskbensparkett.

– Ljust och luftigt vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och matbord för 4-8 personer. Fiskbensparkett, vita väggar och stort fönsterparti ger bra ljusinsläpp och fin glimt av Kronobergsparken.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i originalgarderob. Stort fönsterparti ger bra ljusinsläpp.

– Charmigt kök med god förvaring i skåp och serveringsskåp i original. Kyl och frys, spis, fläkt samt bänkdiskmaskin. Arbetsbänk i rostfritt stål och kakel på väggen ovanför.

– Helkaklat badrum med badkar, handfat, handdukstork badrumsskåp och WC.

Pris: 3 450 000 kr

Månadsavgift: 2 334 kr

Andel i föreningen: 2,67000 %

Byggår: 1937

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns tvättstuga med torkrum samt två cykelförråd.

Lägenhetsnummer: 1016 (1303)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 150 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Jordgubben 18 förvärvade fastigheten på Polhemsgatan 38 år 2001. Den totala byggnadsytan uppgår till 1.756 kvm, varav 1.571 kvm utgör lägenhetsyta och 185 kvm lokalyta. I fastigheten från 1937 finns 31 lägenheter, varav 30 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen betraktas som en äkta förening. Inga avgiftsförändringar finns planerade eller beslutade. Andrahandsuthyrning tillåts efter ansökan och godkännande av föreningen. Delat ägande accepteras.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1980: Installation av fjärrvärme.
1995: Byte av V/A-stammar och elstigare.
1998: Ny hissmaskin.
2000: OVK.
2009: Energideklaration upprättades.
2010: Ny tvättmaskin i tvättstugan.
2011: Fasadrenovering och målning av trapphus.
2013: Godkänd OVK samt åtgärder och fastighetsbesiktning avseende fukt.
2015: Omläggning av tak och byte av huvudfläkt.

Föreningen och styrelsen arbetar löpande med underhåll och genomför åtgärder för att på bästa sätt förvalta fastigheten. En teknisk underhållsplan togs fram 2014. Bl a så genomförs en stamspolning under oktober 2016 samt förs en diskussion om byte/renovering av fönster.

Driftskostnader: Hushållsel ca 200:-/månad. Hemförsäkring ca 100:-/månad.

Förening: Brf Jordgubben 18

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Bredbandsbolaget eller ComHem. Tecknas separat av varje enskild medlem.

Sammanställning: I trapphusets halvplan finns gemensamma balkonger som vetter mot innergården som är lugn och trivsam med planteringar och trädgårdsmöbler.

Centralt och eftersökt läge på Kungsholmen vid Kronobergsparken. Nära Kungsholms Strand, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med utmärkta kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar). Underbara promenadstråk/löparspår runt Kungsholmen, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med ett stort utbud av restauranger och caféer såsom AG, Agnes, Orangeriet, Mälarpaviljongen, Petite France, Il Caffe och Mäster Anders. Bekvämt promenadavstånd till Stockholm city, T-centralen och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.