Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins väg 20, 2 tr

Snygg och stilren 2:a med öppen planlösning, strålande ljust och fritt hörnläge, stor solig balkong i väster och magisk sjöutsikt mot Mälaren.

Adress

Olof Dalins väg 20, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 500 000 kr

Avgift

3 756 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Välkommen till soliga och härliga Kristinebergs Strand och detta tillfälle att förvärva ett drömboende vid Ulvsundasjön och Mälarens inlopp. Med ett strålande ljust och fritt hörnläge ligger denna utmärkta, väldisponerade och fina tvåa om 62 kvm. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats till toppskick och erbjuder en öppen härlig planlösning mellan stilrent och välutrustat kök, matsalsdel och vardagsrum med utgång till stor, terrasslik balkong i västerläge. Balkongen, med dag- och kvällssol, ger ett ljuvligt uterum om sommaren med vy över lummig parkallé och sjöutsikt mot Ulvsundasjön. Det här är verkligen den perfekta platsen att blicka ut mot vatten- och båtlivet.

I övrigt finns ett fräscht helkaklat badrum med dusch (möjlighet att sätta in badkar), vattenburen golvvärme och tvättpelare. Hall med plats för ytterkläder och en garderob/klädkammare för generös förvaring. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och platsbyggda garderober längs med vägg. Även från sovrummet ges fin sjöutsikt.

Här lever du i rogivande boendemiljö med totalt lugn vid grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor etc. Den rymliga hissen går direkt ner till ”strandplanet” och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen. Kristinebergs Strand är en unik plats i Stockholm med ett av stans häftigaste sjölägen. Välkommen på visning!

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 3 756 kr

Andel i föreningen: 1,12902 %

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 323 (0903)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristinberg för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/ eller årsredovisning.

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. F
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Föreningen har 10 st kajakplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Hyran för en kajakplats ligger på 128 kr/mån. Medlemmar som önskar hyra kajakplats ombeds kontakta Styrelsen via mail till garage@kraftan.styrelseproffset.se.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

Antal hyresrätter: 8

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Internetanslutning, antingen via Ownit (fiber med hastighet om 100/500/1000 Mbit) eller via kabel-TV. Obligatorisk avgift på 95:- för bredband tillkommer avgiften.

Sammanställning: Stor härlig balkong i högt och fritt västerläge med sol från dag till kväll. Utsikten mot Mälarens glittrande vatten är magnifik, liksom all grönska som erbjuds i den kringliggande omgivningen.

Attraktivt och eftersökt läge vid idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.