Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins väg 20, 1 tr

Stilren 2:a med öppen planlösning, strålande ljust hörnläge, stor solig balkong i väster och sjöutsikt mot Mälaren.

Adress

Olof Dalins väg 20, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 270 000 kr

Avgift

3 641 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Välkommen till soliga och härliga Kristinebergs Strand och detta tillfälle att förvärva ett drömboende vid Ulvsundasjön och Mälarens inlopp. Med ett strålande ljust och fritt hörnläge ligger denna utmärkta, väldisponerade och fina tvåa (möjlig 3:a, se alternativ planlösning) om 62 kvm i absolut toppskick. Lägenheten är smakfullt nyrenoverad 2017 och erbjuder en öppen, luftig och härlig planlösning mellan välutrustat kök i stilren och minimalistisk design, matsalsdel och vardagsrum med utgång till stor, terrasslik balkong i västerläge. Balkongen, med dag- och kvällssol, ger ett ljuvligt uterum om sommaren med plats för möblering och plantering, vy över lummig parkallé och sjöutsikt mot Ulvsundasjön. Det här är verkligen den perfekta platsen att bara njuta!

I övrigt finns ett fräscht helkaklat badrum med duschhörna, vattenburen golvvärme och tvättmaskin. Hall med tambur som ger plats för ytterkläder, skor och en rymlig klädkammare för generös förvaring. Inre hallpassage med väggyta för garderob, byrå eller dylikt. Rymligt sovrum, lyxigt inrett med inspiration från designhotellen, med dov färgsättning och platsbyggd garderobsvägg med smart förvaring, samt nisch för dubbelsäng. Lummig, insynsskyddad vy från alla fönster sommartid och sjöutsikt från alla fönster vintertid.

Här lever du i rogivande boendemiljö med totalt lugn vid grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor etc. Den rymliga hissen går direkt ner till ”strandplanet” och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen. Kristinebergs Strand är en unik plats i Stockholm med ett av stans häftigaste sjölägen. I området finns även en uppsjö av restauranger med världens alla kök, caféer, affärer och service. Välkommen på visning!

– Välkomnande tambur med plats för avhängning och skor, samt generös förvaring i klädkammare. Inre hallpassage med väggyta för garderob, byrå eller dylikt.

– Fräscht helkaklat badrum med WC, handfat på kommod, spegelskåp, duschhörna, vattenburen golvvärme och tvättmaskin med skåp ovan.

– Luftigt vardagsrum med 3 stora fönsterpartier och utgången till balkongen med utsikt över lummig parkallé och Ulvsundasjön. Naturlig plats för soffgrupp och TV-möbel.

– Utmärkt sällskapskök i stilren och minimalistisk design med bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Maskinell utrustning i form av induktionshäll, varmluftsugn, micro, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Intill köket finns även plats för middagsbord.

– Rymligt sovrum med platsbyggd garderobsvägg med smart förvaring, inbyggd belysning samt nisch för dubbelsäng. Även från sovrummet ges fin sjöutsikt.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 3 641 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud från Com Hem). Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift för bredband på 95kr/mån. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-300:-/mån. Hemförsäkring ca 150-200:-/mån.

Andel i föreningen: 1,07460 %

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 313 (0803)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 7.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. För närvarande finns inga lediga extraförråd med det går bra att ställa sig i kö.
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Förvaringsplatser för kajaker finns att hyra i bostadsrättsföreningen. Föreningen har 11 kajakplatser. Hyran är 337kr/mån och plats. För närvarande finns inga lediga kajakplatser men det går bra att ställa sig i kö. Kontakta i så fall styrelsen.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Internetanslutning, antingen via Ownit (fiber med hastighet om 100/500/1000 Mbit) eller via kabel-TV. Obligatorisk avgift på 95:- för bredband tillkommer avgiften.

Sammanställning: Stor härlig balkong i högt och fritt västerläge med sol från dag till kväll. Utsikten mot Mälarens glittrande vatten är magnifik, liksom all grönska som erbjuds i den kringliggande omgivningen.

Attraktivt och eftersökt läge vid idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Lätt att få parkering på Olof Dalins väg. Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand med en uppsjö av restauranger med världens alla kök, caféer, affärer och service. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.