Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins Väg 16, 5 tr

Strålande ljus tvåa med perfekt planlösning, härliga öppna ytor och en stor solig balkong i söder med grönskande utsikt.

Adress

Olof Dalins Väg 16, 5 tr

Rum

2

Slutpris

4 520 000 kr

Avgift

4 262 kr/mån

Boyta

59 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Olof Dalins väg 16 och detta drömboende invid Kristinebergs Strand och Mälaren vatten. Optimalt disponerad lägenhet med öppna sociala ytor mellan vardagsrum och kök och utgång till en härlig möblerbar balkong i soligt söderläge som blir ett extra rum större delen av året. Lägenheten är i mycket gott skick med genomgående parkettgolv och ljus färgsättning. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger lägenheten ett flödande ljus oavsett årstid. Stilrent kök med all maskinell utrustning och plats för matbord för många gäster. Rofyllt sovrum med stort fönster, plats för dubbelsäng och utmärkt förvaring. Fräscht helkaklat badrum med nyköpt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Här bor du insynsskyddat på lugn återvändsgata omgiven av grönska och sjöglimt mot Ulvsundasjöns vatten.

Kristinebergs strand är en unik plats, längst ut på udden av nordvästra Kungsholmen, med ett av Stockholms häftigaste sjölägen. Här lever du i rogivande boendemiljö med totalt lugn vid grönskande parker, strandpromenad samt bad- och båtbryggor. Den rymliga hissen går direkt ner till både garaget och ”strandplanet” med direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen. Samtidigt är det direkt granne med allt som händer på Hornsbergs strand liksom ett stort utbud av lekplatser, idrottsmöjligheter och skolor, ett flertal restauranger, matbutik (ICA Maxi, Coop) och systembolag samt 5 minuter till buss och tunnelbana (Gröna linjen, Kristinebergs station).

Välkommen på visning!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och skor samt utmärkt förvaring i klädkammare. Genomgående fina parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Luftigt vardagsrum med sjöglimt mot Mälaren. Här ges öppna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum samt utgång till den stora balkongen med sol från tidig morgon till sen eftermiddag. Generös yta med plats för soffgrupp och övrig önskad möblering.

– Stilrent kök med komplett maskinell utrustning i form av integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll, fläkt samt kyl och frys. Här finns även plats för stort matbord och många middagsgäster.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Lugnt beläget med parkutsikt. Utmärkt förvaring i garderober.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Pris: 4 595 000 kr

Månadsavgift: 4 262 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-, hemförsäkring ca 100-150:- och obligatorisk bredbandsavgift 95:-.

Andel i föreningen: 1,16473 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 152 (1202)

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 7

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. För närvarande finns inga lediga extraförråd med det går bra att ställa sig i kö.
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Förvaringsplatser för kajaker finns att hyra i bostadsrättsföreningen. Föreningen har 11 kajakplatser. Hyran är 337kr/mån och plats. För närvarande finns inga lediga kajakplatser men det går bra att ställa sig i kö. Kontakta i så fall styrelsen.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Internetanslutning, antingen via Ownit (fiber med hastighet om 100/500/1000 Mbit) eller via kabel-TV. Från den 1 september 2019 kommer hastigheten att höjas, från tidigare 100 Mbit till 250 Mbit. Avgiften förblir densamma. Den som vill kan uppgradera till 700/1000 Mbit för 199 kr/månad.

Sammanställning: Underbar och möblerbar balkong i söder med sol från tidig morgon till sen eftermiddag. Balkongen ger ett härligt "uterum" med plats för bord, stolar och växter. Trätrall.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.